Gość ghost_dog Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Wię ktoś może jak usunąć resztki kalafonii ze środka? (jaką chemią) denaturatem (albo innym alkoholem - chociaz mnie by bylo szkoda rektyfikowanego :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Nie no w sumie fajne te bloczki na dysk:D:D tylko musisz uszczelnić jeden ten przecięty bo jest nieszczelny:P:Pjuż jest szczelny :) sam wiesz :D ->ghost_dog: alkoholem próbowałem, ale nie dawało rady :) za to szczoteczka do zębów i cif dały :D Na dniach skończe będą foty bloczku na mosy, narazie z badań wynika, że podstawa dobrze pasuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 a używałeś specyfików które sie uzywa do wytrawiania płytek drukowanych? biały proszek albo zółte granulki (proszek lepszy imo...), dłużej przytrzymasz i 'płatki' miedzi bedą pływać , a medź zrobi sie jak hmm.. piaskowana? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 a używałeś specyfików które sie uzywa do wytrawiania płytek drukowanych? biały proszek albo zółte granulki (proszek lepszy imo...), dłużej przytrzymasz i 'płatki' miedzi bedą pływać , a medź zrobi sie jak hmm.. piaskowana? :lol:nie uzywałem - musze spróbować :D BTW PASUJE!;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 okresle to dwiema literkami -> QL ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kałuża Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Tu jest bardzo fajna stronka http://www.watercooling.de/catalog/product...oducts_id=29378 z której można wiele fajnych pomysłów zciągnąć przy robieniu swoich bloczków:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Tu jest bardzo fajna stronka http://www.watercooling.de/catalog/product...oducts_id=29378 z której można wiele fajnych pomysłów zciągnąć przy robieniu swoich bloczków:D:Dty mi tu OT nie rób :D co do pomysłow to TO JEST FAJNA STRONA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 ja tam wole to B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kałuża Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Na tej stronce co zapodałes ,,hinco'' to są zdjęcia tego samego na tej co ja dałem ale nie tylko też bardzo fajna stronka możemy korzystac z niej:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Na tej stronce co zapodałes ,,hinco'' to są zdjęcia tego samego na tej co ja dałem ale nie tylko też bardzo fajna stronka możemy korzystac z niej:D:Dfajnie :D ino my nie mamy cnc :? Zresztą koniec OT pod tytułem "o bloczkach naszych kolegów zza granicy", tu gadamy o bloczkach kolegi Keponsa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kałuża Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Ok kolego Keponsie może byśmy zrobili bloczek na rami i mosfety dla kolegi kałuży w jakimś najbliższym terminie:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 sam sobie zrób :P na tej stronie co podałem jest banalna kontrukcja takiego czegoś, troche wiary w siebie i Ci sie uda :D ja korzystam z tego patentu co jest na tej stronie co podałem [; myśle że bedzie ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Finisz bloczku na mosy :) Oglądajcie Spód nie polerowany bo i po co? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) a buczka i tak musisz dac bo Ci kondy oraz cewy zejda ;] i dotego wmiare mocnym klejem posmarowac ;] te wystajace dzyndzle nie sa za male ? one powinny miec ok 10mm na fotkach wygladaja na ok 7-8 .... ale to moze zludzenie ;) Edytowane 18 Listopada 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Lut na prawym kolanku na 2 focie wyglada, jakby go nie bylo ;] Ale, jak mowisz, ze szczelny, to uwierze. Moim zdaniem montaz bloku na mosy jest niepotrzebny, bo zwykly nawiew wiatrakiem 80tka na 5V (tak, jak masz teraz, nie?) w ostatecznosci z radiatorami by spokojnie wystarczyl. Jak juz jestesmy przy montazu, to jak rozwiazales ten problem? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) buczek nie zawsze styka przy 2v to juz jest jazda ;] u mnie potrafi sie zrobic goraco ... Edytowane 18 Listopada 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 nie zawsze chodzi o wydajnosć... mi sie tylko nie podoba że bedzie przyklejony do płyty :P ale to taki mały - że niezauważalny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 -> Linoge: te "wypustki" mają ok. 8-9mm. A co do buczka to mysle, że nie koniecznie :D Wiadomo, że przy 2v to tak, bo wtedy to juz jest gorąco :D Teraz będzie bloczek na nb i zwoduje wszystko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) no wiedzialem ze nie maja 10 mm to widac golym okiem ;] Edytowane 19 Listopada 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Tak się składa, że tytułowy bloczek na mosy jest na sprzedaż :D ZAPRASZAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...