luks__pl Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) 20 potoków interfejs pci-e 16x gotowe do pracy w SLI taktowania ? ? jak ktoś już coś wie to wpisywać :) Opis na gdhardware: LINK Opis na cooltechzone: LINK Opis na anandtech: LINK Opis na theinquirer: LINK edit: A ja własnie dostałem telefon, że mam 9 sztuk :banana: :mrgreen: :gitarzysta: Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Metz Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak mniej-więcej będzie oscylować cena tego cacka? O taktowaniach i cenie za granicą wiadomo tyle (przynajmniej takie chodzą pogłoski): :wink: <<KLIK>> Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez Metz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) Jak mniej-więcej będzie oscylować cena tego cacka? O taktowaniach i cenie za granicą wiadomo tyle (przynajmniej takie chodzą pogłoski): :wink: 1587507[/snapback] Przeliczajać tą cenę co podałeś to: 449,99(cena w USA)*3,35(dolar)*1,22(podatek) = ~1839zł Ja je dorwałem Leadteki w cenie ~1595zł :D Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez luks__pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Ja chorowałem na 7800gtx od początku jak tylko się pojawił. Cena gt jest bardzo przyjemna szczególnie dla kogoś kto nosi się z zamiarem kupna nowej karty. Wyleczyłem się troszeczkę i na ten czas spasuje z wymianą grafiki tym bardziej, że wiązało by się to ze zmianą całej platformy. Wiadomo, że wymieniać taki procesor jak mój to tylko na 64bit i to z tych lepszych. Poza tym maszyna jeszcze zipie, nie jest taka stara i daje rade wszystkiemu co jej zapodam. Więc... jeszcze się będę cieszył tym co mam a jak przyjdzie czas na zmiany to mam nadzieję, że będzie można rozsądnie kupić dobry sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Ja chorowałem na 7800gtx od początku jak tylko się pojawił. Cena gt jest bardzo przyjemna szczególnie dla kogoś kto nosi się z zamiarem kupna nowej karty. Wyleczyłem się troszeczkę i na ten czas spasuje z wymianą grafiki tym bardziej, że wiązało by się to ze zmianą całej platformy. Wiadomo, że wymieniać taki procesor jak mój to tylko na 64bit i to z tych lepszych. Poza tym maszyna jeszcze zipie, nie jest taka stara i daje rade wszystkiemu co jej zapodam. Więc... jeszcze się będę cieszył tym co mam a jak przyjdzie czas na zmiany to mam nadzieję, że będzie można rozsądnie kupić dobry sprzęt. 1587525[/snapback] Ja to samo ;) Mam platforme s. 754, a myśle że zmiana na nową nastąpi gdy wejdzie M2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 20 potoków interfejs pci-e 16x gotowe do pracy w SLI taktowania ? ? Potoków pixeli :wink: . W tych kartach już nie ma czegoś takiego jak potok.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomF Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Całkiem niezła cena: w Komputroniku Gigabyte 7800GT za 1699 zł. To znaczy że za dwa, trzy tygodnie jak będą już masowo dostępne - będzie można je spokojnie kupić za około 1500 zł. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 (edytowane) Mam pytanie do panów którzy posiadają GTX, możecie zablokować riva tunerem 4 potoki i jednego vertexa oraz obniżyć taktowanie tak aby zobaczyć jaką wydajność posiada GT :) pamiętam że w serii 6800 jest taka możliwość luks__pl za ile będziesz sprzedawał GT, 1500zł :? Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Ciekaw jestem czy można tego GT @ GTX :) Myśle że potoki są tylko zablokowane i Panowie od Riva Tuner już nad tym pracują ;) No ciekawa propozycja to może być. Może w przyszłości sobie ją nabędę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1317 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Rdzeń 7800 Gt jest taktowany z częst. 400Mhz, a pamięci 1000Mhz. W sumie warto by było go kupić zawsze można go podkręcić, a z odblokowaniem potoków nie powinno być problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 luks__pl za ile będziesz sprzedawał GT, 1500zł :? 1589344[/snapback] Leadtek 7800GT - 1595zł BOX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Ja mam Radeona 9800 Pro i na razie nie planuje zmiany. Zastanawim sie tylko jak bedzie wygladac i ile bedzie kosztowac 7800 zwykła. Bo skoro 7800GT kosztuje w granicach 1600 zł, to 7800 moze kosztowac ~1200 zł. Wie ktos moze cos wiecej o zwykłym 7800 ? Gdyby jeszcze nVidia nie zapszestała produkcji kart po AGP to pod koniec roku mogłbym sobie cos takiego sprawic, a tak to tylko czekac na ATI i miec nadzieje ze R520 nie bedę ustepowały 7800. PS. oj, gdyby jeszcze sie potoki odblokowywały tak jak w 6800. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 "zwykle" 7800? pierwsze slysze. jak dotad jest 7800GTX, 7800GT i w niedalekiej przyszlosci bedzie 7800 Ultra..... a moze sie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Mnie bardzo cieszy fakt, że GeForce 7800 GT pojawił się na rynku. Dla osób mniej zamożnych (czyli dla ludzi których nie stać na tak drogie karty) oznacza to, że w najbliższym czasie szykuje się spory spadek cen kart starszej technologii (GeForce 6800 i 6600). Również i Ati będzie musiała odpowiedzieć na produkt nVidii gdyż jak narazie to właśnie GF 7800GT jest najlepszym wyborem pod względem cena/jakość. Nie pozostaje nam nic tylko czekać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 tylko ze niewiem czy jak bede czekac to za jakis czas niewyrosne z komputerow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 przeciez niedawno nVidia oglosila przyszle ceny kart z serii 6800. 6800 GT ma kosztowac kolo 1k. 12 potokowe 6800 jakos 800zl. ale moge sie mylic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Ja się modlę by za szybko nie wycofano serii 6800. :? Planuję kupno 6800GT na początku października. Jeśli GT będzie kosztował 1000 zł to OK. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Wiadomo również, że pierwsza próba odblokowania 4 dodatkowych potoków i jednego vertex'a się powiodła. http://www.hkepc.com/hwdb/7800gt-5.htm Wydajność bardzo zbliżona do gtx po tej operacji, zobaczymy czy kolejne modele będą również podatne na moding. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Nie wiem jak wy, ale ja kupuję te kartę, tyle że zmieniam przy okazji całą platforme. Poczekam tylko aż będzie trochę więcej egzemplarzy dostępnych u nas i biorę go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Przecież już 6800GT Leadtek'a kosztuje 1100zł na komsadzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koven Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Potokow i vertexow w obecnej chwili nie da sie odblokowac. Serwis podawany wyzej ma dobre uklady znVidia i jak spekuluja uzytkownicy innych forow, dostai jakas specjalna karte, poniewaz nikomu innemu ta sztuka nie wyszla, a sam autor programu RivaTuner swierdzil ze obecnie i w najblizszym czasie nie bedzie to mozliwe. trzeba najpierw wymyslic sposob na obejscie nowego zabezpieczenia nVidii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 co Sadzicie o firmie club 3d??. i czy ich produkty tez sa podatne na oc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Jak dobrze pojdzie to będe pierwszym czlowiekiem na tweaku co dostanie 7800GT w swoje łapy oprocz Sulaco. Prawda? Poprawcie jesli sie myle, albo nie... niech zyje z mysla ze bede najlepszy ;] Takie coś kupuje GeForce 7800 GT Gigabyte NX78T256V-B 256MB ViVO & DVI (PCI-E) + gra Battlefield 2 (PC) za 1494,- bo bez vatu. ---- Jak dostane kompa to zdam relacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Wiadomo również, że pierwsza próba odblokowania 4 dodatkowych potoków i jednego vertex'a się powiodła. 1592879[/snapback] To lipa, twórca RivaTunera pisał, że używając RivaTunera 15.6 nie da się odblokować. Nie negował możliwości odlbokowania, ale padło stwierdzenie, że może się uda, może nie, a jeśli tak, może być potrzeba jakiejś hardwareowej modyfikacji. Czyli na razie nie wiadomo, czy będzie dało się odblokować. Na dzisiaj się nie da. Nadal te 7800GT to straszne potwory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Dziwna sprawa szybszy 7800GT jest tańszy od wolnijszych 6800GT i Ultra.... Która karta będzie lepsza Gigabyte czy MSI (chwilowo innych nie zauważyłem w sklepach)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Znając system myślenia nVidii (ATI zresztą też) wyjdzie zwykła 7800, potem pewnie jakieś 7700 w minimum trzech wersjach, a "stare technologicznie", w ich mniemaniu, GF 6xxx szybko przestaną być produkowane. To się zwie marketing :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 (edytowane) tutaj jest recenzja i testy 7800GT http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...ce7/7800GT.html Edytowane 20 Sierpnia 2005 przez marcin.mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...