Skocz do zawartości
Torwald

Chieftec Dragon W Aluminium ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Mod utknal w miejscu z dwoch powodow:

1. Nie mam patentu jak przerobic dolna czesc fron panelu w chiefie (drzwiczki beda pokryte jednolitym kawalkiem alu), bokow i tego co wystaje nad drzwiczkami...

2.Nie moge znalezc dobrego kleju ktorym moglbym to poskladac zusamen do kupy... Testowany klej montazowy nie zdal egzaminu, przynajmniej jesli chodzi o mniejsze powierzchnie. Potrzebny mi klej ktory silnie wiaze i tworzy twarda spoine. Od razu mowie ze Poxipole i inne wynalazki odpadaja ze wzgl. na stosunek sena/ilosc - zanim bym to posklejal to poszedlbym z torbami ;]

Jesli ktos mi pomoze ruszyc To z miejsca, to bede wdzieczny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję udać się do mistrza co wkleja szyby do aut. Oni używają fajnych klei. Raz miałem taki czarny, nazwy nie pamiętam. Z konsystencji podobny do silikonu który jak złapał listwy przy samochodzie t później jak potrzebowałęm jedną ściągnąc to się połamała. Klej masakra, jest pakowany w takie tuby na pistolet dokłądnie jak silikon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za info, moze dzisiaj podjade do jakiegos warsztatu...

Btw. myslicie ze Osmiorniczka dalaby rade ?

1622467[/snapback]

Torwald wiesz jak to jest..."jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego". Te wszystkie Ośmiorniczki, Patexy to wszystko półśrodki. Propozycja KosiMazaki jest chyba najlepsza. Warto, bo oni stosuja konkretny klej (kleje) a nie "do wszystkiego". Sam od nich brałem kiedyś....bez problemu dadzą Tobie końcówki kleju...tego co już nie da sie wycisnąć....przecinasz tubke...i masz tego sporo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za pozno, uzylem "glowonoga" ;] Mysle ze powinno wytrzymac, jutro bede cial przyklejone alu, to sie okaze...

Mam zamiar dorobic sobie jeszcze fanbus'a, ale zastanawiam sie czy nie latwiej bedzie kupic jakiegos zalmana...

Jakby nie bylo, pewnie w weekend pokaze foty praktycznie skonczonej budy, ale gwarancji nie daje - nie mam dostepu do netu, do odwolania (pozdro dla Tepsy...).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi