Skocz do zawartości
waldemas

Neo Równe Dzielenie

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mamy problem a jestem w tym zielony wiec prosze o wyrozumiałość jak palnę jakąś

głupotę

mamy neo dzieloną na 6 , neo 640 ale jak powłączają p2p to sygnał słaby że strony sie nie otwierają

mam pytanie :

nie chcemy stawiać serwera (następny komputer) , podobno są routery

czy inne urządzenia które pozwalają dzielić sygnał po RÓWNO w zależności od liczby komputerów (jak cztery to na 4 , jak pięciu to na 5) nazwa tego urządzenia ?

cena? i jak to podłączać ? czy wogóle jest coś takiego .

:mur:

dzieki za wszelkie odpowiedzi :rolleyes:

Edytowane przez waldemas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnei mialem zalozyc topic ale widze ze sie powoli rozkreca! :D

ja mam zamiar zalozyc neo 6144 i podzielic na 8 osob!

troche sie na sieciach znam!ale problem w tym ze nei mam czasu szukac!

nie chce stawiac serwera bo komp i w ogole ble..

administruje jedna siecia wlasnie na bm500 i samo urzadzenia fajne dosc, konfiguracja na poczatku zamotana ale jak sie zrobi to ladnie pracuje :)

problem w tym ze ponad 500zl a do tego jakis modem adsl najtansze od ok 100zl! :(

jezeli ktos moze zauwazy ten temat i bylby w stanie napisac o jakims tanim menadzerze pasma lub czyms podobnym byloby fajnie :)

na rynku jest coraz wiecej urzadzen sieciowych wiec pewnie sie cos znajdzie!

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

djmic, to chyba nie jest duzo 600/8, nic lepszego niz ten bm500 nie znajdziesz w tej cenie, wez pod uwage fakt ze kiedys za instalacje neo placilo sie 800, miej litosc i nie dramatyzuj!

pozostaje jeszcze zyxel lub draytek (wszystko w jednym)

Edytowane przez artur.c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki!

w sumie nie myslalem ze cos lepszego za ta kase znajde!

ale problem jest w tym ze moj blok podlaczony jest do sieci ktora sam zalozylem z kolesiem wczesniej....(nie czas na bajeczki)..... az sie rozstalismy i sie siec pozmieniala!

stoi na dsl'ach(czytaj maly upload) no i na nie za idealnym wifi!

problem tkwi w tym ze ciezko powiedziec komus kto jest juz w sieci ze zmieniamy lacze,bla bla bla, i trza sie zrzucic po 100zeta i w dodatku nie dostanie FVATza neta zeby odliczyc!

przemawia za mna to ze sasiad jestem i mam doswiadzczenie w sieciach i kompach wiec mi ufaja.niemniej jednak ciezko mi bedzie duzo wyrwac!

ale coz, zawsze bede mial dla siebie co najmniej 4 mega a na dzien dzisiejszy to dla wszytskich sieci strasznie mocny kopniak w dupke! :D :lol:

pozdro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam podobny problem co osoba zakaldajaca topic chodzi o to ze mam neo 6144 i chce ja podzielic na 4 osoby ALE

tak ze jak korzysta 1 osoba to ma cale lacze 2 osoby to sie dzieli na pol i tak dalej czy jest to mozliwe

a jesli 1wsza opcja jest niemozliwa to czy mozna na sztywno podzielic ta nao na 4 osoby

oczywiscie majac do dyspozycji router

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi