waldemas Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 (edytowane) witam mamy problem a jestem w tym zielony wiec prosze o wyrozumiałość jak palnę jakąś głupotę mamy neo dzieloną na 6 , neo 640 ale jak powłączają p2p to sygnał słaby że strony sie nie otwierają mam pytanie : nie chcemy stawiać serwera (następny komputer) , podobno są routery czy inne urządzenia które pozwalają dzielić sygnał po RÓWNO w zależności od liczby komputerów (jak cztery to na 4 , jak pięciu to na 5) nazwa tego urządzenia ? cena? i jak to podłączać ? czy wogóle jest coś takiego . :mur: dzieki za wszelkie odpowiedzi :rolleyes: Edytowane 10 Sierpnia 2005 przez waldemas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Nazwa tego routera to router. ;] na allegro najtansze od stu kilku zlotych. Poszukaj, w opisach jest wspomniane, ktore nadaja sie do neo. ps. 640 na 6 userow... hardcore ;] ale abo za to maly. ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Moderację prosimy o wyrozumiałość - to nielegalne ale waldemas działa w dobrej wierze - na niekorzyść TPSA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 nie wiem jak teraz ale kiedyś dzielenie Neo w obrębie lokalu było legalne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 I do tej pory jest. Głupie byłoby jeśli do każdego kompa w domu kupować neostraty i płacić abonament za każde neo, które się posiada w mieszkaniu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 dalej nie rozumiem zwykły router dzieli kto pierwszy ten lepszy , a mi chodzi o podział równy nie ważne co i czym by każdy sciągał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Od tego są programy. Niestety nie wiem skąd takie wziąć, moj admin sam je robi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 ponoć już za 300 można kupić jakeś routery z podziałem transferu ... tymczasowo może być Netlimiter u każdego i koniecznie równo podzielony upload ... download już sami musicie uzgodnić ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemas Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 podobno to może zrobić menadzer pasma Planet-bm 500 jego opisy i parametry mi nic nie mówią może coś wam popwiedzą http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59113561 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 wlasnei mialem zalozyc topic ale widze ze sie powoli rozkreca! :D ja mam zamiar zalozyc neo 6144 i podzielic na 8 osob! troche sie na sieciach znam!ale problem w tym ze nei mam czasu szukac! nie chce stawiac serwera bo komp i w ogole ble.. administruje jedna siecia wlasnie na bm500 i samo urzadzenia fajne dosc, konfiguracja na poczatku zamotana ale jak sie zrobi to ladnie pracuje :) problem w tym ze ponad 500zl a do tego jakis modem adsl najtansze od ok 100zl! :( jezeli ktos moze zauwazy ten temat i bylby w stanie napisac o jakims tanim menadzerze pasma lub czyms podobnym byloby fajnie :) na rynku jest coraz wiecej urzadzen sieciowych wiec pewnie sie cos znajdzie! ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 (edytowane) djmic, to chyba nie jest duzo 600/8, nic lepszego niz ten bm500 nie znajdziesz w tej cenie, wez pod uwage fakt ze kiedys za instalacje neo placilo sie 800, miej litosc i nie dramatyzuj! pozostaje jeszcze zyxel lub draytek (wszystko w jednym) Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez artur.c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 dzieki! w sumie nie myslalem ze cos lepszego za ta kase znajde! ale problem jest w tym ze moj blok podlaczony jest do sieci ktora sam zalozylem z kolesiem wczesniej....(nie czas na bajeczki)..... az sie rozstalismy i sie siec pozmieniala! stoi na dsl'ach(czytaj maly upload) no i na nie za idealnym wifi! problem tkwi w tym ze ciezko powiedziec komus kto jest juz w sieci ze zmieniamy lacze,bla bla bla, i trza sie zrzucic po 100zeta i w dodatku nie dostanie FVATza neta zeby odliczyc! przemawia za mna to ze sasiad jestem i mam doswiadzczenie w sieciach i kompach wiec mi ufaja.niemniej jednak ciezko mi bedzie duzo wyrwac! ale coz, zawsze bede mial dla siebie co najmniej 4 mega a na dzien dzisiejszy to dla wszytskich sieci strasznie mocny kopniak w dupke! :D :lol: pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Jak ktos jeszcze ten topic przeglada to znalazlem PLANET XRT-402D router z QoS! ale jak w praktyce to raczej nikt nie powie :( ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blo0p Opublikowano 1 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2005 ja mam podobny problem co osoba zakaldajaca topic chodzi o to ze mam neo 6144 i chce ja podzielic na 4 osoby ALE tak ze jak korzysta 1 osoba to ma cale lacze 2 osoby to sie dzieli na pol i tak dalej czy jest to mozliwe a jesli 1wsza opcja jest niemozliwa to czy mozna na sztywno podzielic ta nao na 4 osoby oczywiscie majac do dyspozycji router Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...