Skocz do zawartości
???????

SUPER KOMPUTER :D

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio przegladajac ulotki ze sklepoff zobaczylem naprawde "zajebisty" komputer ;) :

procesor- pentium 4 z technologia hyper-threading 3,06GHz WOW

plyta glowna- intel 845

pamiec- 512MB DDR RAM

dysk twardy- 60GB

karta graficzna- GeForce 4 MX 400 64 MB z wyjsciem TV-out

naped- DVD 16x

to byl opis tego komputera taki jak w ulotce

AAAAA i najlepshe CENA: TYLKO 7999 zł

8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie mozna taki sprzet dostac sam bym sobie kupil. A tak powaznie nie rozumiem dlaczego wiekszosc film skaldajacych kompy daje jakies drogie procki a ram mobo i grafa to jakies badziewie.

przewaznie dlatego jak ktos sie zbyt dobrze nie zna na kompach to najczesciej patrzy na procesor i jego zegar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podam wam przykald jednego goscia z bloku. Kupil sobie kompa jakies 2 miechy temu i Celina 1.8 box mobo gigabyte i gf4 mx 440.

Cieszyl sie ze nie ma plomb gwarancyjnych na kompa i moze robic co chcce z nim a tu sie okazalo ze szprzedali mu procka w wersji oem a tak naprawde zaplacił za wersje box. Wsadzili mu jakis cooler za 30 zł a i pamiatki tez mu sprzedali nie te maily byc 333 a byly 266. Gosc sie nie zna wiec mu wcisneli. Tylko on mi nie iwerzy ze go oszukali i mysli ze sie pomylili, i nie ma zamiaru do nich dzwonic. Ale przekonalem go do tego. Sklep sciemnia ze nic o tym niewie i ze mu nie wymienia he. Dodam ze numery seryjne sprzetu te z rachunau a te zainstalowane w kompie sie nie zgadzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mialem jazde jak zobaczylem ta ulotke..... zanioslem ta ulotke do szkoly... jak pokazalem ten komputer kolegom to prawie co sie posikali ze smiechu :lol: LOL ... Poprostu BIG LOL :lol: ostatnio sie tak usmialem jak gosciu mi powiedzial ze ps2 jest lepszy od PC :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie, kiedy wy się nauczycie, że to najlepszy chwyt reklamowy na lamerów. Koleś zobaczy P4 3.06GHz i jest w szoku, bo jedyne co on rozumie w kompach, to to, że im lepszy komp, tym więcej MHz ma procek.

I takie są właśnie zetawy - procek jak najlepszy, a reszta jak najgorze i do tego no name'y. Wychodzi na to, że sam procek jest wart więcej niż reszta kompa (a nawet dużo więcej).

Kiedyś też kupiłem takiego kompa, jak byłem lama - pamiętam, że to był P120 (najlepszy dostępny procek - rakieta na te czasy :lol: ), ale miał 4MB Ramu, grafę i dźwięk zintegrowany, CDROM 4x - to już nie bylo takie piękne, więcej, to było za mało. A cena kompa była kosmiczna. Oczywiście wszyscy w koło (większość) mi zazdrościli tego kompa, ale wtedy większość ludzi też było niezorientowanych. Poza tym to było jeszcze zanim pierwszy akcelerator 3D się pojawił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś też kupiłem takiego kompa, jak byłem lama - pamiętam, że to był P120 (najlepszy dostępny procek - rakieta na te czasy  :lol: ), ale miał 4MB Ramu, grafę i dźwięk zintegrowany, CDROM 4x - to już nie bylo takie piękne,  więcej, to było za mało. A cena kompa była kosmiczna. Oczywiście wszyscy w koło (większość) mi zazdrościli tego kompa, ale wtedy większość ludzi też było niezorientowanych. Poza tym to było jeszcze zanim pierwszy akcelerator 3D się pojawił.

stary zkad ja to znam :D :D :D

ale fftedy byly takie czasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi