Skocz do zawartości
kamilo23

Dysk 200gb Samsung Vs Hitachi

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic dysk ciągnie mnie do Hitachi ale Samsung też kusi, i mam pytanie czytałme duzo o SATA 1 i 2 ale płyta którą będe kupował obsługuje tylko Sata 1 więc nie opłaca mi się wydawać kasy na SATA 2. No ale z wypowiedzi wnioskuje że Sata 1 =ATA i mają takie same wydajności więc zastanawiam się czy brac dysk na SATA. Możecie mnie wyprowadzić z błędu. :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar kupic dysk ciągnie mnie do Hitachi ale Samsung też kusi, i mam pytanie czytałme duzo o SATA 1 i 2 ale płyta którą będe kupował obsługuje tylko Sata 1 więc nie opłaca mi się wydawać kasy na SATA 2. No ale z wypowiedzi wnioskuje że Sata 1 =ATA i mają takie same wydajności więc zastanawiam się czy brac dysk na SATA. Możecie mnie wyprowadzić z błędu. :unsure:

1588510[/snapback]

1. Także jestem przekonany do IBM/Hitachi

2. Dysk SataII tez bedzie Ci działac na SataI - różnica w cenie to około 20 zł a przy SataII jest dodatkowo NCQ

3. użyj SZYKANIA to nie boli, a ten temat wałkowany był dziesiątki razy... sam jak chciałem kupic twardziela to znalazłem wszystkie potrzebne informacje, nawet nie musiałem zadawac zadnych tutaj pytan, to naprawde pomaga. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi