acrobat13 Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Witam! Pisałem wcześniej, że wymieniam płyte główną na Abita NF7-S i zasilacz na Chieftec 360W (HPC-360-302DF). Wcześniej miałem płyte Epoxa 8K9A7i i zasilacz Codegen 300W. Dziś odebrałem mój komputer z serwisu po tej wymianie. Szybko zacząłem instalowac system i wszystko było by ok, gdyby nie temp. procesora... Athlon 2200+ ma w spoczynku 50*C, a po 20 minutowym teście w Prime 58*C. Nie zaintereowałbym sie temperaturą, gdyby nie to że moj porcesor po podkreceniu z 13,5 x 133 na 12 x 160 po prostu wyrzucal blad po pierwszym teście w Prime! Na starej płycie przy 12 x 160 było ok. Ja sobie myślałem że na takim zasilaczu i takiej płycie zrobie 2GHZ, a tu takie rozczarowanie... Od czego może być tak wysoka temperatura? Czy ona wogóle jest normalna? Prosze o pomoc. Co robić zeby wszystkjo było jak dawniej...? Temperatura (idle 50*C i 58*C stress) taka jest przy niepodkreconym procesorze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Skoro sam go nie skaładałeś, i tempy do bani to pierwsze co należało zorbić to zdjąć wentylator z proca i sprawdzić jaka pasta i ile jej jest. Może ktos źle wiatrak założył. Inna sprawa że pomiar temp na Abicie to jest raczej sugestia nic konkretna wrtość. Masz topic o NF7, poczytaj. Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Dokładnie, sam sprawdź czy chłodzonko jest dobrze założone i jakie mazidło (jeśli wogóle jest). I sam posmaruj i radiator załóż pożądnie i będzie git ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam! Dzisiaj próbowałem uruchomić komputer 13,5 x 140... i tez jakoś nie wyszło - Prime wyrzucał błędy... Pomóżcie mi co zrobic jak go spróbować uwtawic, jakie napięcie dać? Pamięci to Kingstony DDR 400 i to raczej nie w nich leży problem. Czy aktualizacja Biosu może pomoć? I tak do niej sam raczej sie nie zabiore i wolałbym pozostać przy tym o jest. Doradzcie mi cos, przecież nie na darmo kipiłem ta płyte. Mogłem wziąś jakąs za 100 zł z alegro i tez by chodziło bez podkrecania jak i na tej... Nie wiem dlaczeog tak jest, próbowałem chyba wszystkiego. Ta nowa płyta to dokładnie Abit NF7-S v2.0. I jeszcze jedno, lepiej zostawić mnożnik na 13,5 i dodawać FSB, czy obniżyć mnoznik do 12 i wtedy podkręcać FSB? Nie da się podkręcic nawet przy otwartej obudowie, wtedy temperatura jest ok 40-45*C. Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez acrobat13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Czytasz co wyżej ludzie piszą ?? Sprawdź chłodzenie i potem się zastanawiaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Po pierwsze- czytałeś to co ja napisałem? przy otwartej obudowie mam niską temperature, a więc dlaczego nie chce sie podkręcić? Po drugie- sam nie będę ściągał radiatora, bo nigdy tego nie robiłem mi boje sie ze cos uszkodze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk76 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 to oddaj do jakiegos dobre serwisu i powiedz zeby sprawdzili czy dobrze jest wszystko załozone i po kłopocie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Po pierwsze- czytałeś to co ja napisałem? przy otwartej obudowie mam niską temperature, a więc dlaczego nie chce sie podkręcić? Po drugie- sam nie będę ściągał radiatora, bo nigdy tego nie robiłem mi boje sie ze cos uszkodze. 1589885[/snapback] nie umiesz zdjac radiatora a bierzesz sie za oc ?? :lol: człowieku daj sobie spokój w takim razie. imo serwisanci jak zwykle dali pasy na dwa palce i sie proc grzeje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 nie umiesz zdjac radiatora a bierzesz sie za oc ?? :lol: człowieku daj sobie spokój w takim razie. imo serwisanci jak zwykle dali pasy na dwa palce i sie proc grzeje :lol: 1591777[/snapback] No to mnie pocieszyłeś... A tak apropo to powiedz mi ile ty masz lat? :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gargamel2005 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 bo nigdy tego nie robiłem mi boje sie ze cos uszkodze. 1589885[/snapback] :lol: :lol: :lol: a proca chcesz podkrecic :mellow: kiedys tesz myslałem ze sicagniecie radiatora jest trudne najtrudniejszy jest 1 raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lzep Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 No to mnie pocieszyłeś... A tak apropo to powiedz mi ile ty masz lat? data urodzin leborg-a jest w jego profilu ! - tam też nie umiesz wejść ? - to co Ty w ogóle umiesz? Daj coś zarobić fachowcom, zanim się czegoś nauczysz. Pozdr. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Co ma do tego ile ma lat ? Czlowieku ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 (edytowane) Jestem tu nowy i dzieki za mile powitanie! Lzep - tak wogóle to ja nic nie umiem, ty na tym swiecie jestes najmądrzejszy. alberto56 To mi do tego, że może jak był w moim wieku to mógł nawet nie mieć komputera, ani nie wiedzieć co to jest Windows... A w profilu nie widze jakoś daty jego urodzenia... Znalazłem inne forum na którym są MILI ludzie i jakoś potrawią mi wszystko wytłumaczyć i dużo wie dowiedziałem od nich. Od was niczego juz nie oczekuje. Pa... Edytowane 18 Sierpnia 2005 przez acrobat13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...