boss Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Mam klopot z moim Canonem 4300: przez dluzszy czas (kilka miesiecy!) nie uzywalem wkaldu kolorowego, ktory sie zuzyl, wreszcie kupilem, ale sobie narazie nie podrukuje, bo mam zatkane dysze (praktycznie wszystkie dla koloru niebieskiego). Mam pytanie, jak sobie z tym poradzic? Niespecjalnie mam ochote kupowac nowa glowice, wiec prosze o pomoc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 bierzesz takie patyczki do uszu , i spirytus a potem po glowicach tym przejedz i bedziesz mial odetkane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Dokładnie . Musisz je przeczyscic spirytusem. Najlepiej na jakims waciku. Pozatym musisz porzadnie przedmuchac i na hama drukowac. Ja mialem identycznie. Na pocztatku [gluteus maximus] calkowita. Po kilku takich przedmuchaniach dusz, i drukowaniu na hama, w koncu sie odblokowalo i dziala :D:D jestem z siebie dumny ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 A jakiego spirytusu uzyc? nie mam w domu czystego spirola, gdzie sie to kupuje?? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Wiec masz problem. Tez mam BJC 4300 i stala nieuzywana przez 1,5-2 lata i trzeba nowy cardrige kupic. A to koshtooje ok 200pln(zeby czrny i kolor) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Ja u siebie posłużyłem się ciepłą (nawet gorącą) wodą - zanuż w niej głowicę. Potem poczekaj aż obeschnie i sprawdz w drukarce. Spirytus też powinien rozpuścić atrament (najlepiej salicylowy bo innego szkoda :D). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 kurcze też mam pozapychane głowice tylko że w HP 640C ostatnio całą nocke moczyłem je w spirytusie i niestety nic to nie dało :cry: a mam praktycznie cało zbiorniczki bo niedawno były napełniane :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Jak spirytus nie zadziała, to dobre są rozpuszczalniki dla malarzy (artystów) Można takie coś kupić w sklepach modelarskich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_tweaker Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 tak sie sklada ze tesh mam bjc-4300 ja zawsze czyszcze bierzaca woda, pozniej wycieram recznikiem papierowym(przykladam, nie pocieram) i jest dobrze tak BTW to warto pomyslec o innej drukarce bo bjc4300 jest wyjatkowo <span style="color:red;">[ciach!]</span>owa.... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Ja polożyłem kartridż z głowicą (cannon bjc250) na kawałku zmoczonego papieru toaletowego. Poleżało godzinkę i się odetkało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 dzieki wszystkim za odzew :) sprobuje 'odmoczyc' ta glowice! jak nic nie pomoze, bede musial chyba kupic nowa drukarke, bo za 200 zeta glowice kupowac mi sie nie oplaca! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 dzieki wszystkim za odzew :) sprobuje 'odmoczyc' ta glowice! jak nic nie pomoze, bede musial chyba kupic nowa drukarke, bo za 200 zeta glowice kupowac mi sie nie oplaca! :cry: Dokladnie. U mnie w MediaMarkt byly nowe Canony S200? za 210pln. Śmiechy warte... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Kupiłem kiedyś za niebagatelną dla mnie sume 1100zł dukarke EPSON TSYLUS COLOR 400 no i po ostrym używaniu przez 4 lata, czywiście na nieorginalnym tuszu, zapchała sie głowice. I kurde chce jąodzyskać bo była zajebista. Moczyłem głowice kiedyś w denaturacie i nic nie dało. Wydaje mi sie że pomysł z rozpuszczalnikiem malarskim będzie najlepszy. Musze sie przejechać na statdon i kupić jakiegoś spirytu :))) Kupiłem później HP 656C za 200zł i bardzo tego żałuje . Spieprzyła sie jeszcze zanim pierwszy tusz sie skończył. Ichmo moim zdaniem nie warto teraz kupować drukarki poniżej 300zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 ja mam leciwego lexmarka 3200 skoncyzl sie atrament kupilem popewnym czasie napelniacze do koloru ;)i sie okazalo ze niebieska dysza zatkana a ine tesh kiepsko. Wziolem garnuszek maly zagotowalem w nim wode zanuzylem pojemniczek w nim i tak lezal z pol godziny potem przetarlem jeszcze spiritusem i drokowala jak nowa, tylko ze pierwszych 5 stron mialo pomerdane kolorki bo sie musialy w wodzie zmieszac ale potem to jush all ok bylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 ja mam leciwego lexmarka 3200 skoncyzl sie atrament kupilem popewnym czasie napelniacze do koloru ;)i sie okazalo ze niebieska dysza zatkana a ine tesh kiepsko. Wziolem garnuszek maly zagotowalem w nim wode zanuzylem pojemniczek w nim i tak lezal z pol godziny potem przetarlem jeszcze spiritusem i drokowala jak nowa, tylko ze pierwszych 5 stron mialo pomerdane kolorki bo sie musialy w wodzie zmieszac ale potem to jush all ok byloW lexmarku poszedłem jeszcze dalej - jak już nic nie pomaga to rozmontuj cardrige od góry (robiłem to tylko z czarnym), należy uważać aby nie zerwać zaczepu mocującego (jest on zintegrowany z denkiem), wyciągnąć gbkę i wyczyścić go dokładnie wodą (na dole jest takie siteczko - ono się zatyka - chyba). Po tym zabiegu jeszcze dwa razy go napełniałem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Mój Lexmark to też 3200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 do textu swietnie sie nadaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 do textu swietnie sie nadajedo textu swietnie sie nadaje musze sprobowac go rozebrac bo cos czoje ze od matury jak nieurzywalem jej to znnoof sie zatkalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...