cherubim Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 mam 64 MB w jednym module plus 16 MB w drugim, ale w zwiazku z tym ze moj komp jest taki jak w opisie B) wykrywa tylko 31 MB z tego 64 megowego modulu. czy gdybym kupil modul 64 MB jednostronny to czy wykrywaloby 64 MB, czy 31 MB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 mam 64 MB w jednym module plus 16 MB w drugim, ale w zwiazku z tym ze moj komp jest taki jak w opisie B) wykrywa tylko 31 MB z tego 64 megowego modulu. czy gdybym kupil modul 64 MB jednostronny to czy wykrywaloby 64 MB, czy 31 MB? 1588904[/snapback] Masz jakąś płytę dziwoląga :-) ona obsługuje dwa rodzaje procesorów i pamięci (to znaczy AMD i Intel oraz SDRam i DIMM?) Wracając do tematu, twoja płyta obsługuje tylko pamięci dwustronne, dlatego (zakładając że masz kość 64 jednostronną) komputer widzi ją jako 32MB. http://www.memoryx.net/ficxaa32.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherubim Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 (edytowane) zle mnie zrozumiales, mam moduł dwustronny 64 MB i wykrywa mi 31 MB z tego modulu. chce kupic modul jednostronny 64 MB tylko nie mam pewnosci czy plyta wykryje 64 MB czy 31 MB Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez cherubim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 zle mnie zrozumiales, mam moduł dwustronny 64 MB i wykrywa mi 31 MB z tego modulu. chce kupic modul jednostronny 64 MB tylko nie mam pewnosci czy plyta wykryje 64 MB czy 31 MB 1589781[/snapback] Tak się sprawa przedstawia :-) No to ja nie wiem… ta kostka jest na 100% sprawna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherubim Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 wydaje mi sie ze jest sprawna w 100%, to stra plyta glowna wiec wszystko jest mozliwe. Zamówiłem juz na allegro dwie 64MB jednostronne i sie zobaczy B) dzieki za zainteresowanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 a na jakim czipie jest ta mobo, jak na mvp3 to lyknie wszystko - o ile pamietam to fic-i w tamtych czasach to byl wypas a ta nazwa 502 cos mi mowi. moze nowy bios pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherubim Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 mobo jest na czipie VIA, a co do biosa to nie mam pojecia jak sie go zmienia :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...