Tonto Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Witam! Odczuwam już powoli lekki brak ilościowy pamięci, gdyż posiadam 2x256 i sie tak zastanawiam nak dokupieniem. Moja płyta ma 3 sloty (Epox 8RDA3i Pro), gdzieś obiło mi się o uszy, że możliwy jest dual z 3 koścmi ramu jeżeli w trzeci slot włożymy kość o pojemności dwóch poprzednich. Czy to jest możliwe na mojej płycie czy zależy od płyty (w instrukcji mam napisane ze w 3 slotach pamięci mogą chodzic na 128 bit)? Proszę o opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Hey, ja mam praktycznie ten sam model plyty co ty, mam twinmoski z podpisu w 1 i 3 slocie, swego czasu mialem w domu 512 mb seiteca, mowie sprawdzic mozna, wlozylem do 2 slotu i o dziwo (nie czytalem wczesniej ksiazeczki od plyt) mialem 1gb ramu i nadal byl dual, testowalem programami i wydajnosc na odczycie i zapisie nie spadla, tak wiec stwierdzam ze jest takie cos mozliwe. Zreszta nForce 2 lyka prawie wszystko wiec nie ma problemow. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shake Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 obiło mi się o uszy, że możliwy jest dual z 3 koścmi ramu jeżeli w trzeci slot włożymy kość o pojemności dwóch poprzednich. Czy to jest możliwe na mojej płycie 1589094[/snapback] Tak, do tego jeszcze musisz splunąć przez lewe ramie i wylać kubek kaszy w kąt izby. Czytaj instrukcje od płyty i specyfikacje chipsetu, a nie słuchaj bajek o równoważeniu banków pamięci tą samą ilością ramu, bo takie bzdurki to wymyślają chyba Ci, co słowa po angielsku nie rozumieją. Tak, będzie Ci działał, niezależnie jakiej pojemności kość włożysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kinslayer Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Witam Ja posiadam Abita NF7 oraz kosci 2x256 (Geil+Kingston) i 1x512 (Hynix) i dual jak najbardziej dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...