Skocz do zawartości
Tonto

Dual W Trzech Slotach ? Czy To Mozliwe ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Odczuwam już powoli lekki brak ilościowy pamięci, gdyż posiadam 2x256 i sie tak zastanawiam nak dokupieniem. Moja płyta ma 3 sloty (Epox 8RDA3i Pro), gdzieś obiło mi się o uszy, że możliwy jest dual z 3 koścmi ramu jeżeli w trzeci slot włożymy kość o pojemności dwóch poprzednich. Czy to jest możliwe na mojej płycie czy zależy od płyty (w instrukcji mam napisane ze w 3 slotach pamięci mogą chodzic na 128 bit)? Proszę o opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hey, ja mam praktycznie ten sam model plyty co ty, mam twinmoski z podpisu w 1 i 3 slocie, swego czasu mialem w domu 512 mb seiteca, mowie sprawdzic mozna, wlozylem do 2 slotu i o dziwo (nie czytalem wczesniej ksiazeczki od plyt) mialem 1gb ramu i nadal byl dual, testowalem programami i wydajnosc na odczycie i zapisie nie spadla, tak wiec stwierdzam ze jest takie cos mozliwe. Zreszta nForce 2 lyka prawie wszystko wiec nie ma problemow.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

obiło mi się o uszy, że możliwy jest dual z 3 koścmi ramu jeżeli w trzeci slot włożymy kość o pojemności dwóch poprzednich. Czy to jest możliwe na mojej płycie

1589094[/snapback]

Tak, do tego jeszcze musisz splunąć przez lewe ramie i wylać kubek kaszy w kąt izby. Czytaj instrukcje od płyty i specyfikacje chipsetu, a nie słuchaj bajek o równoważeniu banków pamięci tą samą ilością ramu, bo takie bzdurki to wymyślają chyba Ci, co słowa po angielsku nie rozumieją.

Tak, będzie Ci działał, niezależnie jakiej pojemności kość włożysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi