bartekd Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 mam problem z defragmentacją jednej z trzech partycji. zawsze przy włączeniu komputera, po ładowaniu systemu chkdsk skanuje partycje (E:). nie wiem czym jest to spowodowane. nigdy podczas skanowania nie odnalazł czegoś uszkodzonego, jednak po ponownym uruchomieniu znowu włącza się chkdsk, dlatego postanowiłem zdefragmentować tą partycję, jednak przy próbie defragmentacji wywala mi komunikat: inne partycje normalnie się defragmentują. może lepszym pomysłem byłby format tej partycji. dziękuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Masz duzo miejsca na drugiej partycji, przenies dane i sformatuj, problem zniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekd Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 próbuje sformatować z poziomu systemu i oto komunikat: wszystkie niesystemowe aplikacje mam wyłączone... pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Swap czasem nie jest na tej partycji :>? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekd Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 tzn. miałem na tej partycji plik stronicowania, ale już go tam nie mam, jednak nadal nie chce formatować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Dos i format tam........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekd Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 już sobie poradziłem. dzięki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedriver Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 Witaj czy możesz mi powiedzieć jak poradziłeś sobie z tym problemem. Mam to samo próbuję zrobić defragmentację na dysku C:\ a tu taki zonk że nie można wykonać defragmentacji na tym dysku gdyż są na nim zaplanowane inne zadania i komunikat "prosze wykonać chkdsk /f na dysku c:. Próbuję uruchomić z okna poleceń ale bez skutecznie i defragmentacji dalej nie można uruchomić. Czy format to jedyne wyjście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...