fenir Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 (edytowane) Mam kartę soundblaster live , obecnie przymierzam się do wymiany kilku podzespołów w kompie. W necie znalazłem informacje że są problemy ze wsteczną zgodnością gniazda pci w płytach z chipsetem nforce 4. Chodzi o brak wstecznej kompatybilności z wczesniejszym standartem (ver. 2.1 PCI). Związane jest to z innymi napięciami w gniazdzie pci: - (ver. 2.1 PCI) - obsługuje napięcie 5 V - a plyty z chipsetem nVidi nForce 4 wykorzystuje napięcie na slotatch PCI 3.3 V (ver. 2.3 PCI) Głównie interesuje mnie płyta Asus A8N-SLI Premium nForce4 SLI (link) . Asus nie podaje w specyfikacji czy gniazdo jest wstecznie kompatybilne? Proszę o komentarz forumowiczów w tej sprawie. Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez fenir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 (edytowane) tos zapuscil motyw troche ludzi ma nf4 i pewnie wrzucaja tam rozne karty pci ,wiec powinno dzialac a jakby nie to wlozysz Live i sprawdzisz - Live sie nie spali ,a jak plyta padnie to najwyzej na gwarancji wymienisz na model na VIA Edytowane 11 Sierpnia 2005 przez KGB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 eee tam, dzisiaj włożyłem 5 letni tuner tv i działa bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 „Mam kartę soundblaster live” Na pewno będzie działać ! Kupa osób ma tą kartę na NF4 i chodzi, sam miałem nią nawet wsadzoną w soją DFI i bez problemów wiec nie masz się czym martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 U mnie soundblaster audigy działa bez problemu to i live będzie chodził na 100% :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azereus Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 U mnie soundblaster live tez dziala bez problemow wiec wkladaj ja bez obaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacenty Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 a u mnie dziala s3 virge 2mb :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...