hotkey Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Witam. Dzisiaj udałem się do sklepu w celu zakupienia Athlonka 1700XP+. Niby normalka, tylko, że mam płytę główną Abit KT7A-Raid 1.0, która powinna XP+ nieobsługiwać. Oczywiście mam najnowszy BIOSik. Na miejsce przybyłem ok. godziny 13. Po chiwli moim kompem zajął się pan z serwisu. Po kilku minutach wszystko było gotowe. Przyniósł kompa (proca zakładał w innym pomieszczeniu). Odpalamy i ........ qurde. No sam nie wieże. Przecież limit cudów na ten tydzień skączył się, gdy babka z niemca mnie nie zapytała :) Na monitorku objawił się napis Athlon 1700 XP+. Nie wiem jakim prawem, ale pojawił się. Po przyjeździe zacząłem testować: 1) 3DMark wyciąga na default ok. 6,4k , zaś po podkręceniu Radka z 275/ 275 na 300/300 ok. 6,7k. Szczeże mówiąc spodziewałem się troszkę więcej :( Acha OS to Win98. Na XP jest .. 6,1k. Na niedawnych sterach :( Skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakieś dobre stery?? Help!! 2) Temperatura to od 40-46 C, czyli całkiem nieźle, choć podobno moja płyta ma czujnik pod procem i pomiar może być niedokładny :( 3) Próbowałem podkręcać. Zapodałem 11x140, wszedł do Winzgrozy 98 i przy grach zwis :( Nie wiem czemu. Może pamiątki nie wytrzymóją?? Co o tym sądzicie?? 4) Dopiero teraz zauważyłem że w 3DMarku jako kartę wykrywa mi Radka 9k, bez Pro. Częstotliwość takowania mam 275Mhz, więc wszystko jest spox, ale nie chce wysyłać swoich wyników w 3DMarku jak jest źle podane :( Acha. Możliwe, że to przez to, że miałem do niedawna 2 monitorki i ten który został jest obsłógiwany przez R 9k, a ten ktego już nie ma przez R 9k Pro. Jak to zamienić?? Oki. Z górki dziękuje za odpowiedzi(najlepiej pomocne :). Idę dalej się bawić. Zdam Raporcik później. Acha i jeszcze: jakie macie wyniki na takich sprzętach(niekoniecznie z SDRAM 133Mhz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Dzis qpilem XP1700+ i Asusa A7V8X i mam 6800 3dmarkow na radeon 8500 250/183 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 a ile zeta daliście za te athlon_k! ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 350 - box Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Dzis qpilem XP1700+ i Asusa A7V8X i mam 6800 3dmarkow na radeon 8500 250/183 :( a windowsa przeinstalowales po zmianie MOBO ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Dzis qpilem XP1700+ i Asusa A7V8X i mam 6800 3dmarkow na radeon 8500 250/183 :( Dzięki za odpowiedź. Dobrze że mam wynik wmiarę podobny. a ile zeta daliście za te athlon_k! ? Ja dałem za OEM 270zł w Krakowskim PCProjekcie. W którymś z topiców pytałem Cię, jaką masz temperaturę?? Niestety nie odpowiedziałeś. Mógłbyś to zrobić teraz?? Apropos właśnie jest 140x11=1540, czyli troszeczkę więcej aniżeli 1800XP+ :) Uzależenie od OC :) No i już na Win98 działa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 hmmm... w action w katowicach kosztują chyba 253 zeta !!! A na moim athlon_!ku mam w winXP 51oC a przy obciążeniu najwięcej ok.58oC . To trochę wysoko ale to chyba przez to że mam trochę ciepło w pokoju i chyba niedokładnie walnołem tego titana . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Dzis qpilem XP1700+ i Asusa A7V8X i mam 6800 3dmarkow na radeon 8500 250/183 :( a windowsa przeinstalowales po zmianie MOBO ? troche glupie pytanie ;), pewnie wiesz ze mobo jest najwazniejsza czescia kompa i po jej zmianie winda poprostu nie uruchamia sie, wiec bylem zmuszony do reinstalacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 dzisiaj zmienilem swojego antka 1500xp+10x164 , na antka 1700xp+ AGOIA ktory buja sie max 1804 male rozczarowanie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Ja mam AROIA i chodzi na 1804MHz.. Czy 2V to nie zaduzo dla niego?? I czy 13V zamiast 12V nie zagrzaza czemus?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Ja mam AROIA i chodzi na 1804MHz.. Czy 2V to nie zaduzo dla niego?? I czy 13V zamiast 12V nie zagrzaza czemus?? Na 2V to trochę dużo, ale jak masz dobre chłodzenie... 13V zagraża dyskowi i CDekowi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mail'o Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 " Ja wiedziałem że tak będzie ...." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Hotkey ja bede testowal moja plyte glowna z athlonikiem we wtorek. Zobaczymy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 ja mam też Abitka[bez raid] i spox pod nim szedł XP 1800+ ;) za płytke zapłaciłem 150 zł[nie nie nowa] mam jeszcze troche gwarancji... musialem zmienić bo swoją MSI zjebałem ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Hotkey ja bede testowal moja plyte glowna z athlonikiem we wtorek. Zobaczymy. Ale u Ciebie będzie dużo więcej :( Ja mam cosik nienajlepszy wynik :( Będe nad nim pracował. Apropos w tej chwili jest 145x11=1595 czyli cośik koło 1900XP+ :) Niestety jeszcze nie sprawdzałem tych ustawień w grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Witam. Dzisiaj udałem się do sklepu w celu zakupienia Athlonka 1700XP+. Niby normalka, tylko, że mam płytę główną Abit KT7A-Raid 1.0, która powinna XP+ nieobsługiwać. Oczywiście mam najnowszy BIOSik. Na miejsce przybyłem ok. godziny 13. Po chiwli moim kompem zajął się pan z serwisu. Po kilku minutach wszystko było gotowe. Przyniósł kompa (proca zakładał w innym pomieszczeniu). Odpalamy i ........ qurde. No sam nie wieże. Przecież limit cudów na ten tydzień skączył się, gdy babka z niemca mnie nie zapytała :) Na monitorku objawił się napis Athlon 1700 XP+. Nie wiem jakim prawem, ale pojawił się. Po przyjeździe zacząłem testować: 1) 3DMark wyciąga na default ok. 6,4k , zaś po podkręceniu Radka z 275/ 275 na 300/300 ok. 6,7k. Szczeże mówiąc spodziewałem się troszkę więcej :( Acha OS to Win98. Na XP jest .. 6,1k. Na niedawnych sterach :( Skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakieś dobre stery?? Help!! 2) Temperatura to od 40-46 C, czyli całkiem nieźle, choć podobno moja płyta ma czujnik pod procem i pomiar może być niedokładny :( 3) Próbowałem podkręcać. Zapodałem 11x140, wszedł do Winzgrozy 98 i przy grach zwis :( Nie wiem czemu. Może pamiątki nie wytrzymóją?? Co o tym sądzicie?? 4) Dopiero teraz zauważyłem że w 3DMarku jako kartę wykrywa mi Radka 9k, bez Pro. Częstotliwość takowania mam 275Mhz, więc wszystko jest spox, ale nie chce wysyłać swoich wyników w 3DMarku jak jest źle podane :( Acha. Możliwe, że to przez to, że miałem do niedawna 2 monitorki i ten który został jest obsłógiwany przez R 9k, a ten ktego już nie ma przez R 9k Pro. Jak to zamienić?? Oki. Z górki dziękuje za odpowiedzi(najlepiej pomocne :). Idę dalej się bawić. Zdam Raporcik później. Acha i jeszcze: jakie macie wyniki na takich sprzętach(niekoniecznie z SDRAM 133Mhz). No to sie nie martw, mam podobne wyniki na moim procku puszczonym na default hula na jakies 6350 markow, spoko spoko. Jest Git!!! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 No to sie nie martw, mam podobne wyniki na moim procku puszczonym na default hula na jakies 6350 markow, spoko spoko. Jest Git!!! ;) Ale ty masz z tego cio widze Radka 9k, bez Pro. A ja mam z. Chyba, że tobie też wykrywa 2 Radki(jeden do jednego monitora) i akurat na 3DMarku ci podał 9k, to wtedy fajnie by było :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 No to sie nie martw, mam podobne wyniki na moim procku puszczonym na default hula na jakies 6350 markow, spoko spoko. Jest Git!!! ;) Ale ty masz z tego cio widze Radka 9k, bez Pro. A ja mam z. Chyba, że tobie też wykrywa 2 Radki(jeden do jednego monitora) i akurat na 3DMarku ci podał 9k, to wtedy fajnie by było :) TO zle widzisz bo mam Sapphirka Radona 9000 Pro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 1) 3DMark wyciąga na default ok. 6,4k , zaś po podkręceniu Radka z 275/ 275 na 300/300 ok. 6,7k. Szczeże mówiąc spodziewałem się troszkę więcej :( Acha OS to Win98. Na XP jest .. 6,1k. Na niedawnych sterach :( Skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakieś dobre stery?? Help!! 4) Dopiero teraz zauważyłem że w 3DMarku jako kartę wykrywa mi Radka 9k, bez Pro. Częstotliwość takowania mam 275Mhz, więc wszystko jest spox, ale nie chce wysyłać swoich wyników w 3DMarku jak jest źle podane :( Acha. Możliwe, że to przez to, że miałem do niedawna 2 monitorki i ten który został jest obsłógiwany przez R 9k, a ten ktego już nie ma przez R 9k Pro. Jak to zamienić?? Oki. Z górki dziękuje za odpowiedzi(najlepiej pomocne :). Idę dalej się bawić. Zdam Raporcik później. Acha i jeszcze: jakie macie wyniki na takich sprzętach(niekoniecznie z SDRAM 133Mhz). Mało masz w 3D Marku ja mam 7800. Poza tym miałem to samo że wykrywa Radka 9000 bez pro, wszedłem w menadżera urządzeń i tam zobaczyłem że mam jakby zainstalowane podwójne stery były do Radeona 9000 i 9000PRO skasowałem te do 9000 i jest spox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 A i tu was powale :D Ja na moim sprzeciku: Na nie podkreconym procku mam: 7464 3Dmarków, a na sprzeciku podkreconym: 8088 3dmarków. Chyba niezle jak na 128DDR PC2100 no name :D:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Z tym ze wy macie plyte obslugujaca ddr a kolega hotkey ma tylko sdr. Btw hotkey, jak tam ci dziala kompik na 145 fsb? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 a ja mam zamiar kupic antka bo pojechaly w dol ze az milo 1700+ 280 zeta a 1800+ 345 zl :D grzech nie kupowac ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 No to sie nie martw, mam podobne wyniki na moim procku puszczonym na default hula na jakies 6350 markow, spoko spoko. Jest Git!!! ;) Ale ty masz z tego cio widze Radka 9k, bez Pro. A ja mam z. Chyba, że tobie też wykrywa 2 Radki(jeden do jednego monitora) i akurat na 3DMarku ci podał 9k, to wtedy fajnie by było :) a jaka masz tem na procku idle i w stress. Bo mam zamiar kupic 1800+ i do tego procka moj D5TB po szlifie chyba nie wystarczy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Z tym ze wy macie plyte obslugujaca ddr a kolega hotkey ma tylko sdr. Btw hotkey, jak tam ci dziala kompik na 145 fsb? A nawet spoczko. Jak na razie działałem przeważnie w Windows + net + Winamp. Grałem tylko przez chwileczkę(UT 2003). Powiem, że jak zapuściłem 150x11(1650) to jakoś mi dziwnie "pykał" system, a po włączeniu 3DMarka było 30, 10, 1fps i zwisł po ok. 3sek. Będe musiał spróbować z 1,85V(teraz 1,8V). To chyba jednak koniec podkręcania. Mnożnika nie będe odblokowywał, bo nie chce tracić gwarancji. Mało masz ... 9000PRO skasowałem te do 9000 i jest spox Po pierwsze mam Win98 z nienajnowszymi sterami. Po drugie, jak to już nadmienił McBenner ja mam SDR. Po trzecie mam włączone chwilowo AGPx2. Ja jak skasowałem tego 9000, to mi się od nowa zainstalował :( a ja mam zamiar kupic antka bo pojechaly w dol ze az milo 1700+ 280 zeta a 1800+ 345 zl grzech nie kupowac Fakt, grzech. a jaka masz tem na procku idle i w stress. Bo mam zamiar kupic 1800+ i do tego procka moj D5TB po szlifie chyba nie wystarczy Szczerze mówiąc to jeszcze tego nie testowałem, ale teraz (~1900XP+ i otwarte okno, Winamp + net) mam 40 C. Najwięcej widziałem bodajże 48 C. No. ~1900XP + Radek 275/275@300/300 daje mi ok. 7k 3DMarkóffff. Cholera, skąd mam wziąźć link do mojego projektu na madonion.com?? Jaki mniej-więcej powinien być wzrost po wrzuceniu AGP 4?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Mniej wiecej bedzie taka roznica jak miezy agp8 a agp4 :-), czyli prawie zadna. Prawde mowiac to tak bylo w wypadku pierwszych kart na agp4 czyli riv tnt2. A jak bedzie u ciebie ciezko wyrokowac. Ale obstawiam ze wiecej jak 5% to nie masz co sie spodziewac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 WOW!!! szczerze mowiac spodzeiwalem sie wyniku z przedzialu 50-60 a nie 40-50. Jestem pod wrazeniem. Czyli wniosek z tego ze musze to sprawdzic, ale mimo to thx za odp. pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 WOW!!! szczerze mowiac spodzeiwalem sie wyniku z przedzialu 50-60 a nie 40-50. Jestem pod wrazeniem. Czyli wniosek z tego ze musze to sprawdzic, ale mimo to thx za odp. pozdrav Lagier Gdzieś na górze już skrobałem, że podobno na tych płytach temperaturomierz(dla normalnych - termometr :) Jest pod procem, czy jakoś tak i troszkę może być niedokładny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...