Gość HDR_o Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 W HL2: EO nie poruszamy się niestety żadnym pojazdem co do grania na 9800PRO pewnie będzie nieźle skoro arnie grał na 9200se.On mial wlaczony Dx7.Ja z DX7 na gf4mx plynnie gralem w podstawe,pewnie z dodatkiem jest tak samo.Na 9700pro juz mozna szalec a na 9800pro to dodatkowo w 1280 :) Co do przycinek to ludzie,W bedziecie ciagle je mieli bo nie wpisujecie heapsize Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 powinno byc przynajniej na jakies 30 godzin gry a nie na 5 :F teraz na dopracowanym silniczku gra sie przyjemnie AI moze nie powala ale jest niezle. powinni wypuscic wszystkie episody razem jako jeden wielki dodatek :>Hmmm... Gdybys mial porownac dlugosc tych chapterow... to czy mniej wiecej kazdy z nich jest tak samo dlugi jak w HF2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Ja pogralem chwilke. Na poczatku fajna scenka jak wortigrunty zlapaly g-mana ;) Potem piesek nam znalazl jakis wrak samochodu i sposob na dostanie sie do Cytadeli ;). Narazie poruszam sie po cytadeli. Przedostalem sie do pomieszczenia za polem (trzeba bylo wrzucic ta kulke i narazie tyle gry ;) Gram na max detalach + wlaczony HDR (tylko nie wiem czy on rzeczywiscie dziala ;) ) ,ale na 800x600 co i tak niewiele daje na spadki FPS ,ktore jednak zdarzaja sie tylko na poczatku co jakis czas. Ogolnie gra chodzi w miare plynnie, a na medium 1024x768 dziala juz przyzwoicie. Screeny: wortigrunty przybywaja ;) Piesek wyglada lepiej niz w podstawce Sloneczko wyglada niezle ;) (nie bardzo wiem jak ma wygladac HDR ale zdaje sie ze dziala ;)) A kawalek skonczylem gre... tam dalej widac te kulki co po nacisnieciu guzika wypadky z tej (rury? ) i odrazu na poczatku zepchnely mnie na dol. Musialem wgrac save'a ;) HL2:EO juz od poczatku wciaga wiec wracam do gry... Edytowane 2 Czerwca 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Podstawowe pytanie. Czemu do diabła w tej grze jest TAK ciemno. Już nie dobrze mi sie robic jak widze ciemnosc. Zeby jeszcze ta latarka swiecila na poziomie Doom3 <_< » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Dlugo sie czeka na te winde w garazu? Czekam, czekam, czekam i nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Pograłem dopiero z 40 minut i muszę napisać z reką na sercu, że gra jest wciągająca. Wszystkie efekty włączone i gra chodzi płynnie w 1024x768 i AA off U mnie nie ma żadnych zacięć. Nie wpisywałem cheap memory coś tam bo nawet nie wiedziałem, że takie coś istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 pierwszy raz nie grajcie z wlaczonym "commentary track" psuje cala zabawe bo wszytko mowia, ze alyx zostala zaprojektowana zeby robic to i tamto albo to pomieszczenie zostalo zaprojektowane tak zeby wzbudzac u gracza takie i takie odczucia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Gierka faktycznie niesamowita. Juz teraz smialo moge powiedziec ze 9/10 (hydro pewnie dalby 11/10 ;) ). Jestem teraz za tym pociagiem... gra z minuty na minute coraz bardziej wciaga. Co do FPS to teraz mi tak nie spada jak na poczatku. Przyciec nie mam zadnych.. (ustawilem heapsize na 512000 czasem fps spadnie do 22 jak naprawde sporo sie dzieje.Jednak tu moj proc nie wydala i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Czyli dodatek lepszy niz podstawka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Lepszy nie jest zapewne :) Jest za krotki by dostac 10/10 a tyle u mnie ma HL2 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Poza tym sposób w jaki kończy się HL2 oraz ów Episode One jest kompletnie nie na miejscu. Człowiek brnie w fabule by w końcu ujrzeć zakończenie które coś by wyjaśniło / podsumowało a tutaj... po 2 godzinach ktoś mi poprostu "wyłączył monitor". Nie wspomnę nawet o tym że: - Nie ma żadnych pojazdów ani "specjalnych" atrakcji z wyjątkiem "Zombine" - JEDNA lokacja (No chyba że Cytadelę można uznać za drugą) P.S Przepraszam że tak publicznie narzekam ale jestem wściekły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Gra jest wypasiona, cudowna.... można by tak długo, no i ta Alyx :-P heh, wpiszcie sobie w google (grafika) "half life 2 Alyx" :wink: Edytowane 2 Czerwca 2006 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) Jak chcesz cos ladnego dla oka to polecam hi-res skins for hl2. http://forums.facepunchstudios.com/showthread.php?t=62895 Edytowane 2 Czerwca 2006 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 nie wiem nad czym sie tak zachwycacie ;) imho odgrzewany kotlet, do tego wpychany na sile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Stary, dobry hl2. A, że krótki? To jest jak rollercoaster. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Dobrze, że dwie godziny bo HL2 od połowy gry był totalną nudą IMO jak dla mnie Episode One nie prezentuje niczego nadzwyczajnego po prostu dobrze zrobiony fpp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HDR_o Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Jeszcze nie widzialem tej gry bo bylem na.....(czytaj w oslej laczce).Jutro zagram na spokojne od rana,jednak juz wiem teraz,ze ten dodatek mnie zmiazdzy wszystkim i jedynie do czego sie przyczepie to bedzie dlugosc gry.Tak to na bank dam grze 10/10/To nie ulega watpliwosci.No,ale coz - to dopiero jutro bede w stanie to stwierdzic czy aby na 100% tak bedzie bo teraz tak mowie tylko na 90% gdyz nie widizalem nawet jednej scenki z gry :) Edit - nie wy3malem i musialem zobaczyc kawalek.Normalnie zapowiada sie kapitalnie.W swojej ocenie nie bede ujmowal dlugosci gry wiec,teraz na 95% jestem jej pewny :) Edytowane 3 Czerwca 2006 przez hydro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lemon-Cola Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Wiecej tego samego czyli - miodek;) narazie jestem przy wpychaniu 3 kulki od reaktora i dluzej nie dam rady ide w kime:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 ehh .. lyknelem gre na 3h na hard ... jak zobaczylem napisy koncowe to sie zastanwaialem WTF?... no i ten filmik reklamujacy episode 2 .. fajny klimacik ..i gra naprawde miodna .. gdyby nie dlugosc ... wiedzialem ze ci co narzekali na dooma beda marudzic na scene w piwnicy i czekanie na windzie (poca) .. ale takie akcje wlasnie daja klimacik imho generalnie chodzi ladnie .. wkoncu nie ma tych glupich przycinek jakie byly w poprzedniej wersji gralem na moim sprzecie w 1152 all max .. AAx2 AFx8 srednio 60fps w krytycznych momentach ~40 (najnizej widzialem 38) ta sala z kulka reaktroa ownuje .. tego sie nie da na screenie pokazac .. no i hdr tez jest fajny.. ze sie oczy przyzwyczajaja .. aha .. i nie wiem czy zauwazyliscie .. ale jest to "poddasze" z tych pierwszych pokazów mozliwosci Hl2 .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) No ba dopiescili graficznie ten Epziod. Hdr wyglada bajecznie ;) I do tego swietny klimat. Teraz nam bedzie dane poczakac na kolejne 2-3 godziny zabawe za te same pieniadze jak nie drozej ;) Lemon o jakim ty updajcie mowiles ? Nic mi o tym nie wiadomo... Edytowane 3 Czerwca 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Lemon o jakim ty updajcie mowiles ? Nic mi o tym nie wiadomo...Half-Life 2: Episode One Update Released June 1, 2006, 7:57 pm · Alfred Reynolds Updates to the Half-Life 2: Episode One have been released. The updates will be applied automatically when your Steam client is restarted. The specific changes include: Half-Life 2: Episode One Fixed the game's difficulty defaulting to "Easy" instead of "Normal" when starting a new game. (If you've already played Episode One, you can change the setting manually by selecting "Options" from the game's main menu.) http://www.steampowered.com/index.php?area...d=644&appid=380 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Czyli dla milosnikow hl2 must have? Dobra, dzisiaj kupie [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danywatt Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 przez cały epizod jest tylko gravity gun ? gdzie są pistolety i strzelby ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Przegladnij sobie wcześniejsze posty.. -.- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 przez cały epizod jest tylko gravity gun ? gdzie są pistolety i strzelby ? Na poczatku gry tworcy chcieli pokazac ze gravity gun jest na tyle dobra bronia ze mozna z nia przejsc spory fragment gry. Wlaczcie sobie komentarze tworcow. Wytykaja wiele dosc ciekawych rzeczy na ktore sie za bardzo nie zwraca uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr3jli Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 Mam, przeszedłem i czas na moją opinie, a więc... Gra super, stanowczo za krótka, ale z drugiej strony nowe gry są zazwyczaj krótkie :/ Grafika i dźwięk na wysokim poziomie. W końcu jest więcej użytku z działa grawitacyjnego niż w HL2. Końcówka jak to w serii HL2 bywa, jest dość tajemnicza. Daje grze 9/10 z wiadomych względów - za krótka!!! Pomysł Valve z "Epizodami" jest jak najbardziej trafny (według mnie), ale niestety za 50zł oczekiwałem czegoś więcej niż gry na kilka godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 hmmm dzisiaj zasiadłem aby skończyć gierke, myślałem że mi zostało jeszcze z 2h gry, a tu 15 minut i koniec :blink: :blink: gra baaardzo krótka, zabawe psują 2 pierwsze poziomy w których praktycznie mamy tylko GravityGun do uzycia..wygląda to tak niejako twórcy chcieli sie jeszcze raz pochwalić co można graity gunem zrobic..pomysł chybiony :? dlatego właśnie bezsensem jest że w ostatnich 2 rozdziałach dostajemy strzelbe,bazooke itd i nie zdążymy nawet się nimi nacieszyć :? tak 7-8/10 jest imho sprawiedliwą oceną..zresztą dodatki chcąc nie chcąc MUSZĄ dostać niższą ocenę niz full (no chyba że jakiś wyjątek i podstawka była kiepska, a dodatek gre naprawia)..a że HL2 był super to siłą rzeczy dodatek musi mieć te 2 punkty mniej (grafa już nie ta, długość itd) gdybym nie miał oryginalnego HL2 kupionego od razu w dniu premiery to chyba bym się pochlastał na kawałki, gdybym kupił sam dodatek za 50 zeta :? ale tak to kupiłem niejako do kolekcji, aby po prostu mieć oryginał (vide SIN Episodes - tego crapu nie kupiłem i dobrze, nie ma czego żałować) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 @hydro Nastepny post ktory napiszesz przed odpaleniem E1 zaprocentuje. Z bonusem :evil: A do grajacych :arrow: mieliscie problemy z modelami?! Bo u mnie za 1 opaleniem cos sie pier....psulo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 (edytowane) Ok update zrobiony :) Moge teraz wracac do gry. Orgiusz niczego takiego nie mialem. Wszystko jest ok. Problemy ponoc tylko mieli Ci co sciagneli HL EO legalny inaczej ;) Oczywiscie nie mam namysli Ciebie. Moze jak masz wlaczony HDR i AA takie jaja sie robia ? Edytowane 3 Czerwca 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 No hdr i aa bylo wlaczone. Pierwszy bug byl przy rollercoasterze ^_^ a potem przy polu silowym. Zaraz zobacze czy kilka zmian pomoglo [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurek Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 kurcze utknolem. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jestem w pdziemnych garazach gdzie sa gniazda tych swierszczy ktore wylaza z pod ziemi. Mam nadzieje ze wiecie gdzie. One oczywisce wylaza non stop i teraz pytanie WTF? Co u licha zrobic? Wlazlem na najwyzszy poziom tego garazu i tam jest kolo ktorym trzeba krecic i sie podnosi siatka ale oczywiscie stworkow jest cala fala i nie jestem w stanie tego odkrecic bo za kazdym razem jak mnie dziabnie co ktory to mi brama opada. Alyx jest tak przydatna jak pryszcz na [gluteus maximus] podczas siadania, cheaty niestety nie dzialaja z H-L2 jak to przeszliscie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...