Skocz do zawartości
FrIkO

Hl2: Episode One

Rekomendowane odpowiedzi

Co niektorzy tutaj przesadzili.Mowiliscie,przeszedlem 2h na hardzie.To ciekawe,ja praktycznie mialem taka wczutke w klimat,ze gra szla super szybko a jednak - przejscie zajelo mi mw 7/7.5H.Co prawda gralem na hardzie,ale 7.5H a 2h to chyba roznica wiec nie byla taka krotka jak wszyscy mowili.Mozliwe,ze odliczaliscie te wszystkie oczekiwania jak np Alyx gadala albo jechalo sie winda i takie tam wstawki.Tak sie sklada,ze one tez sa czescia gry,ktore nadaja klimat a poza tym nawet jakby je odliczyc to by zajelo to moze o godzine mniej.Powiedzcie sobie szczerze - tak ta gra Was wciagnela,ze Wam sie tak wydawalo,a teraz wejdzcie do opcji i zobaczcie faktyczny czas gry.Co do slabosci textur to jest to praktycznie czepianie sie na sile bo cos trzeba wymyslic bo to w koncu silnik sprzed 2 lat a poniewaz kazdy z was zna date tego silniczka to wymysla po mojemu tylko powody typu - ta graficzka byla by wypas,ale 2 lata temu,a teraz wrocmy do dzisiejszych czasow i jakie gry maja lepsza grafe? Oblivion i TRL bo inne ciezko mi znalezc,natomiast HL bije nawet na glowe TR (mowie to jako wielki fan TR-a).Nie chcecie dopuscic takiej mysli do glowy,ze silniczek 2 letni potrafi zmiazdzyc dzisiejsze silniki na leb na szyje.Dla Was wszystko co ma powiedzmy 2 lata nie moze byc ladniejsze niz to co jest np dzis.Ja patrze na dzisiejsze gry i patrze na HL-a i widze,ze ten drugi jest ladniejszy a ma 2 lata,w dodatq wymiata na 5 letnim zlomie.Po mojemu jak zwykle valve pokazalo klase i na maxa czekam na episode 2,chyba teraz bedzie to bardziej oczekiwany przeze mnie tytul niz Crysis czy Test Drive 7.U mnie ocena bez zmian 10.Co prawda czasem rzeczywiscie przesadzam z ocena ale HL2,TR2 i PoP3 ta sa dla mnie ry,ktore w pelni na ta ocene zasluguja.Mozecie klnac na ta wypowiedz,ale ona jest szczera i dokladnie rozwazona.Pozdrawiam

Edytowane przez hydro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość JestemNoobem

Hydro ma racje grafika nie jest taka zła jest tylko troszeczke gorsza od tej w nowym Hitmanie

3 Godziny bo lecicie tylko żeby przejść a nie nacieszyć się grą

Edytowane przez JestemNoobem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hydro ma racje grafika nie jest taka zła jest tylko troszeczke gorsza od tej w nowym Hitmanie

3 Godziny bo lecicie tylko żeby przejść a nie nacieszyć się grą

No nie. Żartowniś. Hitman'owi to brakuje bardzo dużo pod względem graficznym do "EO". Ale to moje zdanie. Ty masz własne i to się liczy, szkoda tylko, że tak mnie rozbawiło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jak zaczynam grę, zaraz na początku po tym jak wydobywa mnie robocik mam dziwne zniekształcenia obrazu jak na screenach. Zniekształcenia obejmują napisy, celownik, menu jak na screenach. To się robi dopiero gry rozpoczynam grę. Zaraz po uruchomieniu wszystko jest OK. Co jest tego powodem?? Mam najnowsze catalysty.

http://img185.imageshack.us/my.php?image=11in.jpg

http://img484.imageshack.us/my.php?image=beztytu322u6la.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieje się dlatego, że twoja karta nie obsługuje Directx9

Ze co? Akurat 9800 obsluguje DX9 ;). A dzieje sie tak dlatego poniewaz gra jest najprawdopodobniej pochodzenia innego niz "zycza" sobie tego tworcy EO ;). Edytowane przez Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm po ok. 1,5h grania - nic ciekawego, ot taki hl2.5 grafika taka sama (no tu i ówdzie troszkę lepsze shaderki + hdr) ale nic wielkiego. Jak dla mnie to nuda, może sie jeszcze rozkręci, ale coś mi się nie wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reasumujac

po 3 godzianch spokojnej gry

K.A.P.O.T.A

gra dobra ale napewno nie na rok 2006 ! ! !

jak by wyszla 2 lata temu to by byl szok

dzis to taka sobie srednia klasa ,widac silnik HL/HL2 ma strasznie ograniczenia jesli chodzi o wielkosc map

i przez to jestesmy skazani na chodzenie po sznurku

widzieliscie w filmiku na koncu gry jak wyglada las na silniku HL2 :) toz to pozalowania godne

bedzie zarabista rozgrywka :) , albo lekcja z histori gier 3D :)

niech juz sobie dadza spokuj z tym silnikiem

No bym byl zapomnial

Najbardziej mnie ucieszylo wykozystanie HDR+AA to jedyny plus tego dodatku

Bemx2k pojebal roczniki.

Gral chyba w gry w 2008 roku, wrocil w czasie i oczernia silnik Source.

Hehe stary, ustal czasomierz i skoryguj swoje dywagacje.

Niby grafika komputerowa zaiwania z predkoscia swiatla ale jak narazie nie wyrabia na sprzecie z lat 2004-2006

Nie ma zadnej niemal roznicy w tym temacie.

Pokaz mi futurysto lepsza grafe niz HL2: E1, HL2: LC, D3, D3:ROE, Q4, itp.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza się ludzie są zbyt wymagający ale tak to jest jak się gry "załatwia" a nie kupuje, ja pograłem godzinę i gra się fajnie a grafika jest bardzo dobra i do tego świetna optymalizacja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to sama rozgrywka jest świetna, mnogosc sposobów na wykanczanie delikwentów.

Nawet raz się usmiałem gdy stanałem przy tv w którym leciał jakis wywód doktorka i pomyslałem "ale pieprzenie..." Wyłączyłem to i Alyx powiedziała "Masz racje, nie mamy na to czasu" :)

Edytowane przez Pluskwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pluskwa to nie wiemjestes chyba geniuszem :) Moze zle patrzysz :D Jak sprawdzic laczny czas gry to ja sam sprawdze u siebie,ale mowie,speedowalem w tej grze i zajelo mi to napewno 6H a mysle,ze nawet wiecej wiec nie narzekam na dlugosc,spodziewalem sie krotszej gry.Natomiast co do grafiki to ma ladniejsza niz Hitman a chodzi znacznie lepiej

Edytowane przez hydro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sympatyczny dodatek. Fajny klimat. Trochę krótko jak na oddzielną grę, ale takie już są prawa marketingu... Jednym słowem gra mi się podobała!

Ale mam pytanie co do tego HDR, to jest robione przy użyciu shaderów 3.0 czy 2.0 ? Bo myślałem dotychczas, że potrzeba PS 3.0, a moja karta tego nie obsługuje, a jednak efekty widać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sympatyczny dodatek. Fajny klimat. Trochę krótko jak na oddzielną grę, ale takie już są prawa marketingu... Jednym słowem gra mi się podobała!

Ale mam pytanie co do tego HDR, to jest robione przy użyciu shaderów 3.0 czy 2.0 ? Bo myślałem dotychczas, że potrzeba PS 3.0, a moja karta tego nie obsługuje, a jednak efekty widać...

To jest jakas specjalna wersja HDR'a ktora dziala nawet na radkach 9700 co powinno byc oczywiste,w koncu demko z kulami pisane pod tego radka to demko na HDR wiec sie caly czas dziwie,ze np na takim X800 nie moglem wlaczyc HDR'a w Oblivionie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ciemno i nic nie widać bez latarki.

Jestem przy windzie która nie działa.

Trzeba gdzieś zasilanie włączyć ?

Gdzie iść ? bo ciemnica mnie bierze.

z HDR znowu nas oszukali bo są one pod Pixel Shader 2.0.

jakby były pod PS 3.0 to ta gra by tak nie śmigała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak,musisz iść na drugą strone tej sali,dokładnie na przeciwko windy,tam jest takie małe pomieszczenie ze skrzynka na scianie,reszte chyba wiesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z HDR znowu nas oszukali bo są one pod Pixel Shader 2.0.

jakby były pod PS 3.0 to ta gra by tak nie śmigała.

Czujesz sie oszukany, ze gra dobrze chodzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ qqrydza - nie myslales nad zmiana monitora? Troszke szkoda sprzetu marnowac na 1024.

Mam taki monitorek

http://www.nam.aocdisplay.com/aoc/monitors_lm520.html

... i na razie mi wystarcza i jestem pewien, że w takich rozdzielczościach sprzęt wszystko uciągnie.

:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do HDR nie czuję się oszukany, ale gdyby był pod Pixel Shader 3.0 to efekt byłby powalający - wszystko (co jasne) by się świeciło z potrójną siłą.

Ten obecny HDR w grze jest bardziej taki wyblakły, ale może to i lepiej dla naszego wzroku.

Mocno oślepiające efekty od słońca i innych świateł spotkałem tylko w grze FarCry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi