konraf102 Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Mam takie małe pytanie , kumpel mnie dręczy o płyte epoxa 8k9a3+ bo zależy mu na posiadaniu zarówno normalnego ide z raidem jak i Serial ATA, niestety nigdzie nie mogę dostac takiej płyty (Abit jest koszmarnie drogi :( ), więc poradziłem mu żeby dał se spokój z tym serial ata na płycie i po prostu kupił porządną płytę z raidem i dokupił kontroler serial ata na osobnej karcie, no i padło z jego strony stwierdzenie że taka kombinacja będzie pracowała wolniej niz kontroler serial ata osadzony bezpośrednio na płycie. Nie wydaje mi sie że to prawda gdyż nie bardzo widze sposób w jaki kontroler miałby się łączyc z mostkiem południowym inny niż poprzez szynę pci, znawców tematu proszę o opinię :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Masz racje Kontroler Na pci będzie równie szybko ci zaintegrowany na płycie.Kontroler Serial ATA na płycie nie jest zaintegrowany z mostkiem południowym więć zarówno ten na płycie i na pci wykorzystują wąsko szyne pci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...