Skocz do zawartości
mako_tychy

Probelmy Z Obrazem - Dziwne Pasy

Rekomendowane odpowiedzi

Co zrobić? problem jest nastepujący:

Moj obraz wygląda tak --> Dołączona grafika

robi sie tak po 2-3 minutach od uruchomienia jak chwile nic nie robie to wszystko znika, problem raczej nie jest z monitorem bo skoro zapamietal to przy print screenie to jest to wina komputera.

Karte graficzną mam Radeona 9800 pro.

POMOCY !! wczesniej sie tak nie robilo a karty nie zmienialem :)

Edytowane przez mako_tychy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, troche czasu minelo, ale problem jest nadal... dzis wymienilem zasilacz na Chifteca 420W a mam podlączony jeden skaner jadną drukarke i nic wiecej po za standardowymi urzadzeniami, pasy są nadal tylko mają inny kolor :( nie wiem co mam z tym zrobic, prosze o pomoC! to raczej juz nie jest wina zasilacza

Edytowane przez mako_tychy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na innym monitorze juz testowalem dawniej, nic nie zmienia, napewno tez nie zasilacz. Wiec co jest nie tak z grafiką? Radek 9800 pro.

No jedyne co mozesz teraz zrobic to:

1) Sprobuj schlodzic pamieci jakimis wentylem, czy radiatorami. Skoro mowisz, ze to sie robi po ok. 2-3min od uruchomienia, to na 99% przegrzewanie sie pamieci.

2) Moze "odkrec" je kilka mhz ponizej tego co jest teraz

Co do zasilki to na tak wymagajacej karcie napiecia raczej nie byly najwyzszych lotow, a pamieci na karcie sa niestety niezwykle delikatne, wiec moze byc tak, ze zostalu uwalone :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi