Skocz do zawartości
Franss

Ludzie Pomozcie Napiecie W Centrino Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem chcial bym zmienic napiecie w laptopie - asusie - pentium m ( centrino ) slyszalem ze mozna zmienic napiecie o 0.2 v ale programem Centrino Hardware Control mam juz zainstalowany ten program temperatura procka wynosi 41 - 45 stopni chcial bym obnizyc napiecie bo slyszalem ze cicho bedzie chodzil ale nie wiem jak to zrobic prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro gdzieś tam tylko słyszałeś i to że coś tam podobno to robi i podobno cicho - to lepiej tego nie rób bo po pierwsze po co Ci ? po drugie czy to jakaś moda nastałą na obniżanie napięcia ? Chcesz być trendi obiniż napięcie o 0.2V ... n/c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok screen

Dołączona grafika

U mnie przy mnoźniku 6x domyslnym napieciem jest 0.988V wjec obnizylem je o 3 wielkosci do 0.940V

nizej masz informacje z jaka czestotliwoscia pracuje Twoj procek - mozesz tez wykonac test stabilnosci procka klikajac na ta ikonke pod przyciskiem SET

Edytowane przez Obsydian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok screen

1590007[/snapback]

TYLKO TYLE? ja z 988 zjechalem na 730 !! i tak ze wszystkimi odpowiednio az do max na 1,73Mhz gdzie z 1,356V zjechalem do 1,1 -- wtedy to widac roznice:) :rolleyes:

ps.

na dzis koncze!-heja to all

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja z 988 zjechalem na 730  ja tak samo i sie nie tnie tylko nie na 730 tylko na 732 ale to tylko przy mrozniku 6 x  a co przy pozostalych

1590178[/snapback]

x6=732

x8=844

x9=876

x10=940

x11=988

x12=1,052

x13=1,100

ps. x7 nie ma....

Edytowane przez Phuong

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 to ja tam wogle nie mam mam do 12 wielkie thx ;] na tym 6x mam 732 i chidzi tak jak by byl wylaczony ;] ale wiatrak wlacza sie jeszcze co jakis czas pochodzi z 2 minuty i sie wylacza raz na 10 min

Edytowane przez Franss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi