sliqe Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Witam , otoz zawiasy mi wysiadly w moim laptopie i szukam po roznych stronach i serwisach zawiasow do tego modelu ( 4200 pro ( 4270 ) ) . Znalazlem obecnie na allegro ale tylko lewy i nie wiem czy jest sens wymieniac tylko jeden zawias i to za 50 zl :| . Jezeli ktos ma na sprzedanie badz jakas stronke gdzie mozna kupic takowe nawiasy to prosil bym o podanie tutaj linka . Oraz jak ten nawias wymienic ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Wysiadły "typowo", czyli matryca opada pod własnym ciężarem? Pół roku temu wymieniałem w tym modelu, wyszło ~250zł. Te zawiasy czasem można naprawić w dość prosty sposób -> pod warunkiem że nie pękł odlew aluminiowy. Żeby wymienić zawiasy trzeba rozebrać laptopa praktycznie całego, zostaje tylko płyta i napędy w obudowie a resztę trzeba zdemontować. Wiesz co, jak nie wiesz z której strony sie za to zabrać to może raczej nie ryzykuj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Ee no ryzykowac moge ;] A co do tego typowego to tak , pod wlasnym ciezarem padaja ;) . I na allegro widac zawiasy po 49.00 tylko za 1 sztuke ;/ , mam jednego osobnika ktory robi te zawiasy ale dopiero za 2 tyg bedzie mial czyli troche czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Jeden wysiadł, nie dwa ;) jak juz będa na wierzchu (wymontowane) to bez problemu zobaczysz który. Tam jest odlew aluminowy w który wciśnieto wałek stalowy z wielowpustem na końcu ... ten w którym wałek "wylezie" albo da sie poruszyć jest do wymiany / naprawy. naprawa czasem się udaje, trzeba tylko wyczyścić rozpuszczalnikiem wałek (otwór też, to ważne) i wsadzić tam odrobinę mocnego kleju (najlepiej dwuskładnikowy do metali, są takie). Potem wkładasz wałek i dociskasz do końca ... jak się uda to wytrzyma kilka miesięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...