grzesiu Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Witam! Załozyłem ten temat , ponieważ ostatnio zauważyłem ze wiele osób interesuję się tą kartą, przez co powstaje sporo topiców na forum o tej karcie, i robi się niepotrzebny bałagan, a tak, mozna pisać w tym temacie. Więc, pierwsze pytanie: Jakie macie chłodzenie na waszych kartach? jakie max o/c? Moja karta na stockowym chłodzeniu działa na 455/710, ale w tescie "Nature" w 3dmarku 03, czasami mrgunie jakas kreska, prawdopodobnie przez za mocne nagrzanie pamięci, powalcze o więcej, gdy wyszlifuje radiator :) aha, jeżeli topic się dość rozwinie, prosiłbym szanowną ( B) ) moderację, o przyklejenie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 -po pierwsze karta ma podobno problemy z zasilaniem i niektore wracaja do serwisu -po drugie dystrybutor rzucil nowa cene zaporowa -tak wiec karta byla fajna przez 2tygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 wiadomo cos o nowej cenie? bo jesli bedzie kosztowac ok 350zł, to jak najszybciej lapie okazje i kupuje pon. 300, poki sa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) -po pierwsze karta ma podobno problemy z zasilaniem i niektore wracaja do serwisu -po drugie dystrybutor rzucil nowa cene zaporowa -tak wiec karta byla fajna przez 2tygodnie 1592506[/snapback] hmm...o problemach z zasilaniem to nie słyszałem. karta ma identyczne PCB jak 6600, nawet te same pamięci, wiec z 6600 tez powinny byc problemy.... wiadomo cos o nowej cenie? bo jesli bedzie kosztowac ok 350zł, to jak najszybciej lapie okazje i kupuje pon. 300, poki sa... 1592756[/snapback] kosztuje cos kolo ceny leadteaka teraz....kupuj w poniedziałek po starej cenie, bo promocja była krótko ;] Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 o-skar@ nie kupuj MSi 6200, karta jest problematyczna i jak masz ochote wysyłac ja po tygodniu do serwisu to twoja sprawa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) o jakich problemach Ci wiadomo? czy spotkales sie juz z jakims z nich? [edit] @his znajdz mi inna dobra karte w tej cenie (do 300zł) z gwarancja... Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez o-skar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 o jakich problemach Ci wiadomo? czy spotkales sie juz z jakims z nich? [edit] @his znajdz mi inna dobra karte w tej cenie (do 300zł) z gwarancja... 1592876[/snapback] tak w ogóle karta juz kosztuje 400zł. "starsze" egzemparze maja problemy z zasilaniem (na pclabie pisano o tym) nowe pewnie nie ale ta cena :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) tak w ogóle karta juz kosztuje 400zł. "starsze" egzemparze maja problemy z zasilaniem (na pclabie pisano o tym) nowe pewnie nie ale ta cena :/ 1592962[/snapback] :lol: :lol: ja jakoś mam tą karte, i DZIAŁA bez problemów wiec nie wiem o co chodzi... nie lubie jak ktoś gada głupio, nawet nie mając wczesniej danej karty... :? aha, jak masz gdzieś pod ręką ten link do PClab to podaj, chętnie przeczytam :P Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glo Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Na stoisku na gieldzie karta byla... po 470zl tylko ze 3dni wczesniej sprzedawali je w cenie 290zl Przecierz to nie jest normalne ;) Cos z ta karta musialo byc ze sprzedawali w tak niskiej cenie poczym wzrosla o 50% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Na stoisku na gieldzie karta byla... po 470zl tylko ze 3dni wczesniej sprzedawali je w cenie 290zl Przecierz to nie jest normalne ;) Cos z ta karta musialo byc ze sprzedawali w tak niskiej cenie poczym wzrosla o 50% 1593152[/snapback] Podobno była jakaś promocja na te karty MSI w niemczech ze kosztowały 69E...a ile z tego prawdy to nie wiem, wiem tylko tyle ze karta u mnie działa bez problemów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m&ms Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 grzsiu mozesz napisac jakie masz sterwoniki i wyniki w 3dmarkach po o/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Zwykla 6200 za 470 pln ?? Jezeli ona jest na AGP to chyba nie jest modowalna nawet. Co za debil w tej cenie kupi ja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) Zwykla 6200 za 470 pln ?? Jezeli ona jest na AGP to chyba nie jest modowalna nawet. Co za debil w tej cenie kupi ja ? 1627079[/snapback] :lol: :lol: zobacz datę napisania tematu...wtedy ta karta była po 270pln-330pln 128bit/128mb. Moja się kręci na 455/710, 3dmark 03 - 5200pkt, 05-2000pkt. odlbokowałem czujnik temperatury, i w stressie po podkręceniu potrafi dojść do 80C, po wymianie chłodzenia, bede walczył o więcej. modowalna owszem nie jest, ale jak za cene 270zł powala wszystkie karty w tym przedziale cenowym. PS-> stery - dołaczane na płytce z kartą, wyniki po o/c troche słabe ale win zasyfiony no i karta to 4x1. ;) przeinstaluje system to bedzie ciut wiecej. Edytowane 1 Września 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 No 13 sierpnia byla po 470pln, jak pisales. Do tego sie odnosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 No 13 sierpnia byla po 470pln, jak pisales. Do tego sie odnosze. 1628268[/snapback] 305zl zdaje sie kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 305zl zdaje sie kosztuje a te 305zł to na giełdzie czy w sklepie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga666 Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 ja mam tą kartę i u mnie wszystko działa bez problemu, więc nie wiem skąd te teksty.... szkoda tylko, że dodatkowych potoków nie można odblokować :angry: :angry: :angry: :angry: a tak poza tym to karta jest zajebista :D :D widze, ze ladnie Ci sie udalo ja podkrecic, ja mam na standardowym chlodzeniu 350/655 i nie licytujcie sie ile ta karta kosztuje, jak ktos jest zainteresowany to niech sobie poszuka po sklepach internetowych, jak mu sie nie chce wychodzic z domu :lol2: :lol2: :lol2: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 a te 305zł to na giełdzie czy w sklepie?? 1629572[/snapback] jeszcze niedawno mialem u siebie w robocie po 320zl ... @mialem egzeplarz który lata 450/640 bez zmiany czegokolwiek w chlodzeniu .. teraz siedzi u mojego kolegi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 jeszcze niedawno mialem u siebie w robocie po 320zl ... @mialem egzeplarz który lata 450/640 bez zmiany czegokolwiek w chlodzeniu .. teraz siedzi u mojego kolegi 1629733[/snapback] Rdzeń ładnie, ale pamięć coś nisko ;) Mi bez zadnych zmian :455/710. Tylko trochę się rdzeń grzeje, 77-80C podczas gier :? jak wymienie chłodzenie na pentagrama, podniose napięcie na gpu to wtedy powalcze :) moze uda mi się ustalić jakis mały rekord 6200 4x1 :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m&ms Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 ja doszedlem do 350/660 na standardzie ale z rdzeniem nie probowalem wiecej a pamieci dalej nie chca przejsc testu w riva tunerze, tez nie mam z nia zadnych problemow oprocz oprogramowania 3d turbo bo cos mi nie dziala :/ jak otwieram okno to nie pozauje mi zadnych wartosci... ale pozatym jest super :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 ja doszedlem do 350/660 na standardzie ale z rdzeniem nie probowalem wiecej a pamieci dalej nie chca przejsc testu w riva tunerze, tez nie mam z nia zadnych problemow oprocz oprogramowania 3d turbo bo cos mi nie dziala :/ jak otwieram okno to nie pozauje mi zadnych wartosci... ale pozatym jest super :) 1634510[/snapback] Kręć tym MSI CLOCK które jest wraz z sterami MSI, nie trzeba klikać testu, a pamięc z dobrymi radiatorami pewnie by wyżej latały niz te moje 710mhz. Rdzeń bez problemów dawaj na 450MHz :D . co do 3d turbo, to pisze ze nie wykrywa karty zgodnej z tym programem(a tak wogole, kto robi programy do monitorowania napiec/temp karty w htmlu ;|)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m&ms Opublikowano 5 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2005 a jak odblokowales czujnik temperatury ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 a jak odblokowales czujnik temperatury ?? 1634612[/snapback] Zgrałem bios z karty na dyskietke(nvflashem), wyedytowałem w Nvidia Bios Modifier(wystarczy zaznaczyć "ptaszkiem" aby odblokować czujnik) w tym programie mozna takze zmieniac napięcia gpu. Po wyedytowaniu biosu, zapisałem go na dyskietke, szybki flash, i działa :) a o to screen: click click! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolff Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Kumpel sobie kupił wczoraj tą karte fajnie śmiga, ale cena mnie zszokowała dał 245 zł :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyga666 Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 chyba za model 64-bitowy, bo 128 bit to są o wiele droższe.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolff Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 chyba za model 64-bitowy, bo 128 bit to są o wiele droższe.... 1635316[/snapback] Tak tak jest to model 64 bitowy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 tak z ciekawosci spytam, czy ktos kombinował z biosem 1.4v na tej karcie? problem zaden a rdzen od razu powinien skoczyc na 5xx mhz [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 tak z ciekawosci spytam, czy ktos kombinował z biosem 1.4v na tej karcie? problem zaden a rdzen od razu powinien skoczyc na 5xx mhz [; 1635453[/snapback] Powinien...ale przy temperaturze 80C w grach na normalnym BIOSie wole narazie nie ryzykować...bo to coś co ma imitować chłodzenie gpu za dobrze to go nie chłodzi [;. Ale w najbliższych dniach, mam zamiar zmienić bios na ten 1.4v i powalczyć w kategorii kart 6200 4x1 128bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 e tam, przesadzasz, mi tam grafa potrafiła wg czujnika pracowac przy 100stopniach i nic sie ciekawego z nią nie działo.... zresztą podniesienie napiecia do 1.4v do wzrost raptem o 5stopni w stresie [ przynajmniej na moim 6600 ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m&ms Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 grzesiu co zrobiles zeby miec podkrecone zegary na stale ?? bo mi przy kazdym ponownym uruchomieniu kompa wracaja do ustawien standardowych :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...