Skocz do zawartości
LPC

Nie Ma To Jak Zagrać Sie Na Śmierc Lol

Rekomendowane odpowiedzi

Pewien 28 letni Koreańczyk poświęcił 50 godzin bez przerwy na grę w kafejce internetowej, po czym zmarł w wyniku niewydolności serca. Feralny maraton Koreańczyk rozpoczął trzeciego sierpnia i od tego dnia nie opuszczał już swojej ulubionej kawiarenki internetowej w mieście Taegu. Mężczyzna praktycznie bez przerwy siedział przy komputerze, robiąc sobie tylko niewielkie przerwy na wyprawy do toalety i chwilowe drzemki na rozkładanym łóżku, przewidująco rozłożonym przy komputerze.

Gdy zaniepokojona rodzina odnalazła zapalonego gracza, ten oznajmił, że tylko dokończy rozgrywaną partię i wraca posłusznie do domu. Niestety, nie zdążył, bowiem wcześniej zasłabł, a ostatecznie zmarł. Jak się okazało, Koreańczyk był nałogowym graczem, wcześniej bowiem zwolnił się z pracy, aby mieć więcej czasu na ulubioną rozrywkę.

źródło www.benchmark.pl B) respect

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LPC napisał(a):

Pewien 28 letni Koreańczyk poświęcił 50 godzin bez przerwy na grę w kafejce internetowej, po czym zmarł w wyniku niewydolności serca. Feralny maraton Koreańczyk rozpoczął trzeciego sierpnia i od tego dnia nie opuszczał już swojej ulubionej kawiarenki internetowej w mieście Taegu. Mężczyzna praktycznie bez przerwy siedział przy komputerze, robiąc sobie tylko niewielkie przerwy na wyprawy do toalety i chwilowe drzemki na rozkładanym łóżku, przewidująco rozłożonym przy komputerze.

Gdy zaniepokojona rodzina odnalazła zapalonego gracza, ten oznajmił, że tylko dokończy rozgrywaną partię i wraca posłusznie do domu. Niestety, nie zdążył, bowiem wcześniej zasłabł, a ostatecznie zmarł. Jak się okazało, Koreańczyk był nałogowym graczem, wcześniej bowiem zwolnił się z pracy, aby mieć więcej czasu na ulubioną rozrywkę.

źródło www.benchmark.pl  B)  respect

1590931[/snapback]

Juz było :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LPC napisał(a):

a to ciekawe  gdzie ?  przeszukałem posty 0d 3 sierpnia i nima ?

jakiś link zapodasz  kamilku ?

1590946[/snapback]

moze chodzilo to, ze podobna sytuacja miala juz miejsce w Polsce.. jakis nastolatek padl wtedy na zawal. Edytowane przez QuicksilveR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyhy... mi się dostało przez tego kolesia. Rodzinka stwierdziła któryś raz z kolei że dużo gram.

Tylko powiedzcie w co można grać na moim sprzęcie (sig) :lol:

No dobra przyznaję się... gram nałogowo w ogame, i lubię siedzieć 12 godzin i patrzeć jak zmieniają się cyferki w timerze po wysłaniu floty :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wlasnie przez tą głupią informacje we wiadomościach matka nie dała mi kasy na GeForca 6800 :( Bo powiedziała ze jak ją bede miał to bede tyle grał ze padne jak tan koleś :D

Koeś chyba grał w Warhammera 40000 Dawn of War bo słyszałem ze to w Korei jest Bardzo popularna i lubiana gra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh widzę, nie tylko mnie rodzice zebrali, po tym jak zobaczyli wiadomości. Kurde ale żeby sie jeszcze zwolnić z pracy. Heh w końcu gość z Korei, a oni tam mają zakany różne dziwne i może dorwał jakąś zakazaną gierkę :)

Edytowane przez [Misiek]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było już kiedyś coś podobnego, wtedy słyszałem że poszedł do kibla i tam wyciągnął kopyta - mówili że z odwodnienia (i też w Korei). Podejrzewam że to taka trochę zabawa w głuchy telefon - ta sama wiadomość podawana na różne sposoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paszczu napisał(a):

Podejrzewam że to taka trochę zabawa w głuchy telefon - ta sama wiadomość podawana na różne sposoby.

Jesli tak, to zapewne oryginalna wiadomosc brzmiala, ze ten koreaczyk nie siedzial 50 godzin, tylko 10, poczym poszedl spac do kibla - jak to z gluchym telefonem bywa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak bede starszy (tzn z 70 lat :P) Kupie sobie za cala rente kompa, aby najnowsza gra mi ruszyla, i odpala w full detalach aby sie nacieszyc raz w zyciu, i bede gral az umre. LOOOL! :DDD

(skad ja taka renete wytrzasne to nie wiem ;p)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szacunek dla goscia,lepsza smierc niz zapa sie albo zachlac ,albo stuknac fura o drzewko.Pamietam jak sie kiedys przekreil ten koreaniec o stukal w Diablo2.Chlop pracowal w kafejce a po pracy gral caly czas,i w konu po ktreejs tam dobie R.I.P'nol na zawal :) .Podobno padla mu postac na HC,ale to juz moga byc domysly diablomaniakow(do ktoryh tez sie zaliczam ) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cienias, nie powiem ile ja najwiecej gralem (mialem wtedy 15 lat moze) ale to bylo sporo ponad 50h i bez snu

teraz jak mam 20 lat to co ciekawe moje mozliwosci koncza sie po 1h, gora 2 godzinach grania

musial pasc bo mial slabe serce albo z przegrzania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi