LPC Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Pewien 28 letni Koreańczyk poświęcił 50 godzin bez przerwy na grę w kafejce internetowej, po czym zmarł w wyniku niewydolności serca. Feralny maraton Koreańczyk rozpoczął trzeciego sierpnia i od tego dnia nie opuszczał już swojej ulubionej kawiarenki internetowej w mieście Taegu. Mężczyzna praktycznie bez przerwy siedział przy komputerze, robiąc sobie tylko niewielkie przerwy na wyprawy do toalety i chwilowe drzemki na rozkładanym łóżku, przewidująco rozłożonym przy komputerze. Gdy zaniepokojona rodzina odnalazła zapalonego gracza, ten oznajmił, że tylko dokończy rozgrywaną partię i wraca posłusznie do domu. Niestety, nie zdążył, bowiem wcześniej zasłabł, a ostatecznie zmarł. Jak się okazało, Koreańczyk był nałogowym graczem, wcześniej bowiem zwolnił się z pracy, aby mieć więcej czasu na ulubioną rozrywkę. źródło www.benchmark.pl B) respect Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Pewien 28 letni Koreańczyk poświęcił 50 godzin bez przerwy na grę w kafejce internetowej, po czym zmarł w wyniku niewydolności serca. Feralny maraton Koreańczyk rozpoczął trzeciego sierpnia i od tego dnia nie opuszczał już swojej ulubionej kawiarenki internetowej w mieście Taegu. Mężczyzna praktycznie bez przerwy siedział przy komputerze, robiąc sobie tylko niewielkie przerwy na wyprawy do toalety i chwilowe drzemki na rozkładanym łóżku, przewidująco rozłożonym przy komputerze. Gdy zaniepokojona rodzina odnalazła zapalonego gracza, ten oznajmił, że tylko dokończy rozgrywaną partię i wraca posłusznie do domu. Niestety, nie zdążył, bowiem wcześniej zasłabł, a ostatecznie zmarł. Jak się okazało, Koreańczyk był nałogowym graczem, wcześniej bowiem zwolnił się z pracy, aby mieć więcej czasu na ulubioną rozrywkę. źródło www.benchmark.pl B) respect 1590931[/snapback] Juz było :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 a to ciekawe gdzie ? przeszukałem posty 0d 3 sierpnia i nima ? jakiś link zapodasz kamilku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) a to ciekawe gdzie ? przeszukałem posty 0d 3 sierpnia i nima ? jakiś link zapodasz kamilku ? 1590946[/snapback] moze chodzilo to, ze podobna sytuacja miala juz miejsce w Polsce.. jakis nastolatek padl wtedy na zawal. Edytowane 12 Sierpnia 2005 przez QuicksilveR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 bylo chyba w newsach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Nie wazne czy bylo czy nie. Wazne, ze niezly z niego zeznik. I teraz beda rodzice dzieciakow odciagali od kompa bo jeden czlowiek na 5 miliardow zmarl przy kompie i to pewnie dlatego, ze mial problemy z sercem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 a to ciekawe gdzie ? przeszukałem posty 0d 3 sierpnia i nima ? jakiś link zapodasz kamilku ? 1590946[/snapback] A prosze cię bradzo http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139843 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=139843 ten topic traktuje o zaniedbaniu spowodowanym uzalznieniem od grania a nie o zagraniu sie na smierc :mur: dokładnie kaeres koles rzondzi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 1590978[/snapback]Niestety - rzondziŁ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 W co on grał :blink: :? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Hyhy... mi się dostało przez tego kolesia. Rodzinka stwierdziła któryś raz z kolei że dużo gram. Tylko powiedzcie w co można grać na moim sprzęcie (sig) :lol: No dobra przyznaję się... gram nałogowo w ogame, i lubię siedzieć 12 godzin i patrzeć jak zmieniają się cyferki w timerze po wysłaniu floty :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 I wlasnie przez tą głupią informacje we wiadomościach matka nie dała mi kasy na GeForca 6800 :( Bo powiedziała ze jak ją bede miał to bede tyle grał ze padne jak tan koleś :D Koeś chyba grał w Warhammera 40000 Dawn of War bo słyszałem ze to w Korei jest Bardzo popularna i lubiana gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 stawiam dyche na wowa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loco_pl Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 bylo zbierac zycia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Ehh zauważyliście że o takich przypadkach najczęsciej słychać w azji??To jest chore żeby tyle siedziec i grac,dotego zwolnic się z pracy przez to.Niedługo stanie sie to normalną chorobą którą sie leczy!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Mamucia sesja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Misiek] Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 (edytowane) Heh widzę, nie tylko mnie rodzice zebrali, po tym jak zobaczyli wiadomości. Kurde ale żeby sie jeszcze zwolnić z pracy. Heh w końcu gość z Korei, a oni tam mają zakany różne dziwne i może dorwał jakąś zakazaną gierkę :) Edytowane 12 Sierpnia 2005 przez [Misiek] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Chyba lepiej ze umarl z przegrania, niz na zawal, albo inne badziewie :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 tak btw to cienias z niego... tylko 50h :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Było już kiedyś coś podobnego, wtedy słyszałem że poszedł do kibla i tam wyciągnął kopyta - mówili że z odwodnienia (i też w Korei). Podejrzewam że to taka trochę zabawa w głuchy telefon - ta sama wiadomość podawana na różne sposoby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Podejrzewam że to taka trochę zabawa w głuchy telefon - ta sama wiadomość podawana na różne sposoby.Jesli tak, to zapewne oryginalna wiadomosc brzmiala, ze ten koreaczyk nie siedzial 50 godzin, tylko 10, poczym poszedl spac do kibla - jak to z gluchym telefonem bywa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 1590978[/snapback] Czy Ty umiesz czytać ze zrozumieniem ? Jak byś spojrzał na ostatni topic to byś zobaczył :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Ktoś wspominał, że to nie 1szy taki przypadek. Pamiętam że jeden koreaniec padł przy graniu w DIABLO 2. IMO chyba najlepsza możliwa śmierć :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Jak bede starszy (tzn z 70 lat :P) Kupie sobie za cala rente kompa, aby najnowsza gra mi ruszyla, i odpala w full detalach aby sie nacieszyc raz w zyciu, i bede gral az umre. LOOOL! :DDD (skad ja taka renete wytrzasne to nie wiem ;p) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mist Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Szacunek dla goscia,lepsza smierc niz zapa sie albo zachlac ,albo stuknac fura o drzewko.Pamietam jak sie kiedys przekreil ten koreaniec o stukal w Diablo2.Chlop pracowal w kafejce a po pracy gral caly czas,i w konu po ktreejs tam dobie R.I.P'nol na zawal :) .Podobno padla mu postac na HC,ale to juz moga byc domysly diablomaniakow(do ktoryh tez sie zaliczam ) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 mocny gościu ;] mój rekord to 34 godziny gry w Q3 w 2000 roku ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Wytrwały... Ja grałem 6h w Enemy Territory z przerwami na lanie i wypuszczanie psa na dwór... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Nie wazne czy bylo czy nie. Wazne, ze niezly z niego zeznik. I teraz beda rodzice dzieciakow odciagali od kompa bo jeden czlowiek na 5 miliardow zmarl przy kompie i to pewnie dlatego, ze mial problemy z sercem. 1590971[/snapback] Rzeźnik ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 cienias, nie powiem ile ja najwiecej gralem (mialem wtedy 15 lat moze) ale to bylo sporo ponad 50h i bez snu teraz jak mam 20 lat to co ciekawe moje mozliwosci koncza sie po 1h, gora 2 godzinach grania musial pasc bo mial slabe serce albo z przegrzania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 ja omało co nieuzalezniłem sie w darkthrone, nawet z lekcji w szkole wychodzilem pod prestekstem kibla do biblioteki na kompa. a mój rekordy przy pc to 13-14 h nonstop bez zarcia nawet ko 2 razy siku, po tym czylem sie zmulony:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...