cnn0r Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Mianowicie mieszkam we Wroclawiu i od okolo 8 miesiecy mam 1mbit z Dialogu. Od pewnego czasu tj. 3 miesiecy zauwazylem dziwne skoki pinga w grach, mam na mysli counter-strike'a. Gram, gram i ping skacze do 300 - totalna zwiecha na sekunde, czasami dluzej i wszystko wraca do normy, w net_graphie przedstawia sie to jako skok loss'a i choke'a do 50 i spowrotem do 0. Dzieje sie tak co kilka minut. Od razu mowie, ze mozna wykluczyc nastepujace rzeczy: - wina gry - wina servera na ktorym gram - zla konfiguracja lacza/komputera Uzywajac komendy ping do onet'u tez od czasu do czasu z 30-40ms ping skacze w jednym badaniu do 200 i spada ponownie do 30-40. Pingujac domyslna bramke jest to samo. Spotkal ktos z was sie z tym samym problemem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Mozliwe ze masz zasyfionego kompa robalami. Ja mam 1mbit w Lubinie i nigdy takich problemow nie mam. Ewentualnie serwer kisza ale jak mowisz ze ping do onetu czy wp ci skacze to pewnie robale. Polecam Ad Aware & Spy Bot & Nod 32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cnn0r Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 to rowniez nie wchodzi w gre, swiezy system, uzywam norton ghosta, ad-aware + spybot, sp2 + wszystkie latki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysiek Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Takie same problemy mialem gdy uzywalem Zone Alarma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cineeek25 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Mam kolego taki sam prblem niestety :( strasznie mnie to dobija.co to moze byc?? podejzewalem slaba jakosc dialogu ale widze duzo osob z tym laczem niema problemu.jaka masz karte sieciowa? w celu wymiany info jak chcesz to napisz moze razem dojdziemy co to : 4001016.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pCz Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 cronon?:P U mnie kiedys z dialogu przybyl czlowiek z laptopem. wgral nowy bios do modemu i pingi, time outy minely... Teraz gdy to pisze mam znowu syf a nie 1mega, niemowie o sciaganiu plikow, ale o grach, e-radiu itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Kumpel ma rowniez 1mbit od dialogu i narzekal. Rowniez chodzilo o pingi w grach po transfer mial maxowy. Po wyslaniu ilus e-maili okazalo sie ze dialog robil modyfikacje sieci, a trwalo to ok 2tyg, ale potem jak reka odjal. Moze wartaloby przedzwonic do nich i opowiedziec o swoich problemach? A moze znow modernizuja siec?? Kto wie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...