Skocz do zawartości
775

754 Czy 775

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie mam podobny problem gdyz  zastanawiam się nad sempronem 64bit a celeronem 64bit jednak chyba zdecyduje sie na celeronka gdyz mozna dostac plyte główną z PCI-e oraz RAID2

1600574[/snapback]

sądząc po procesorze który wybrałes [ :blink: :lol: ] to bedzie on pewnie służył do muzyki i filmów 64bitowych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie mam podobny problem gdyz  zastanawiam się nad sempronem 64bit a celeronem 64bit jednak chyba zdecyduje sie na celeronka gdyz mozna dostac plyte główną z PCI-e oraz RAID2

1600574[/snapback]

ty to masz do wyboru Venice i Celerona z tego co widzialem w innym topicu

kazda plyta na s939 pci-e ma RAIDa na SATA ,a nf4 zdaje sie ze nawet SATA2

roznice sa rzadne ,a jak wlozysz celerona (i to :lol: 2.5GHz) zamiast 3000+ to bedzie conajmniej DUZY blad (zeby nie uzyc slow mocniejszych)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty to masz do wyboru Venice i Celerona z tego co widzialem w innym topicu

kazda plyta na s939 pci-e ma RAIDa na SATA ,a nf4 zdaje sie ze nawet SATA2

roznice sa rzadne ,a jak wlozysz celerona (i to :lol: 2.5GHz) zamiast 3000+ to bedzie conajmniej DUZY blad (zeby nie uzyc slow mocniejszych)

1600729[/snapback]

Chodzi mi o smprona na 754 to ma byc taniutki komp do 3000 zl a w tym chialbym zeby sie zmiescil GF6800 za 1000 + 1gb ram - 500zl , dysk WD raid2 z 16cache + 500 + nagrywara DVD 200zl + obudowa itp 200 zl czyli na procka + plyte głóną mam jakies 600 stów no moge dac 800 zl - góra !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czlowieku ale te plyty nie mają dual chanel :mur: Więc nadal podtrzymuje moją kwestje na temat celerona i zastosowania w nim 2x 512 DDR2(533) + GF6800 mysle ze to będzie poządne rozwiązanie a jaką plyte główną doradzicie do tego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko co z tego ,ze s754 nie am duala- i tak kopie celerony jak chce i kiedy chce...

No ale jak chcesz mieć dupnego peroca ale z dualem to zapraszam  :lol:

1602202[/snapback]

Nie rozumiem. Czy będe z dualem mial slabszy odczyt/zapis pamięci w celeronie niz na singlu w sempronie ? czy gry przy 6800 będą sie zacinac a pozatym to mozecie mi pomóc znalezc niedrogą plyte do tego celerona :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem. Czy będe z dualem mial slabszy odczyt/zapis pamięci w celeronie niz na singlu w sempronie ? czy gry przy 6800 będą sie zacinac a pozatym to mozecie mi pomóc znalezc niedrogą plyte do tego celerona  :rolleyes:

1602439[/snapback]

na mnie nie licz ,nie robie kreciej roboty :P

zreszta nie rozumiem dylematu ,skoro procek do niczego bierzesz to i plyte mozesz wziac bylejaka - szukaj jakiegos Asrocka na i915 ,bedzie dobrze zgrany sprzet

Edytowane przez KGB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tomcat to pokaz mi taką !! plytke na nf4

1601108[/snapback]

siema wez to co ja mam w opisie. wychodzi kolo 2700 teraz to juz taniej.

PS. Ja na amd nawet patrzec nie chcialem ;), no ale mylic sie rzecz ludzka. Teraz to jestem zajebiscie zadowolony nawet wiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wiem wszyscy znajomi mają AMD u wszystkich ja sie bawie w podkręcanie (bo to ciemne masy) teraz wlasnie kolega chcial zebym mu kompa zlozyl i chcialem zobaczyc jak "wielkim dnem jest INTEL" powiedzmy ale nie rozumiem nadal waszych argumentów czy ktos mi moze pokazac na jakis testach ze celeron to takie dno ??

Edytowane przez MadMat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi