Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 wlasnie mam podobny problem gdyz zastanawiam się nad sempronem 64bit a celeronem 64bit jednak chyba zdecyduje sie na celeronka gdyz mozna dostac plyte główną z PCI-e oraz RAID2 1600574[/snapback] sądząc po procesorze który wybrałes [ :blink: :lol: ] to bedzie on pewnie służył do muzyki i filmów 64bitowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 wlasnie mam podobny problem gdyz zastanawiam się nad sempronem 64bit a celeronem 64bit jednak chyba zdecyduje sie na celeronka gdyz mozna dostac plyte główną z PCI-e oraz RAID2 1600574[/snapback] ty to masz do wyboru Venice i Celerona z tego co widzialem w innym topicu kazda plyta na s939 pci-e ma RAIDa na SATA ,a nf4 zdaje sie ze nawet SATA2 roznice sa rzadne ,a jak wlozysz celerona (i to :lol: 2.5GHz) zamiast 3000+ to bedzie conajmniej DUZY blad (zeby nie uzyc slow mocniejszych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 ty to masz do wyboru Venice i Celerona z tego co widzialem w innym topicu kazda plyta na s939 pci-e ma RAIDa na SATA ,a nf4 zdaje sie ze nawet SATA2 roznice sa rzadne ,a jak wlozysz celerona (i to :lol: 2.5GHz) zamiast 3000+ to bedzie conajmniej DUZY blad (zeby nie uzyc slow mocniejszych) 1600729[/snapback] Chodzi mi o smprona na 754 to ma byc taniutki komp do 3000 zl a w tym chialbym zeby sie zmiescil GF6800 za 1000 + 1gb ram - 500zl , dysk WD raid2 z 16cache + 500 + nagrywara DVD 200zl + obudowa itp 200 zl czyli na procka + plyte głóną mam jakies 600 stów no moge dac 800 zl - góra !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Na semprona też są płyty z pci-e na nf4. A celeron dostaje bary od sempa ale jak chcesz.... Mozna podyskutować o p4 ale celki to sie do biura nadają i to też kiepsko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 To co takiego do tej ceny doradzicie hE ? spece ? hE ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 tomcat to pokaz mi taką !! plytke na nf4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 tu maz teścik 3 modeli. rawdopodobnie od tamtego czsu pojawiło sie cos jeszcze: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=139 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Czlowieku ale te plyty nie mają dual chanel :mur: Więc nadal podtrzymuje moją kwestje na temat celerona i zastosowania w nim 2x 512 DDR2(533) + GF6800 mysle ze to będzie poządne rozwiązanie a jaką plyte główną doradzicie do tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 no fakt s754 nie ma duala ,wiec kupuj celerona ,bedziesz mial szybszy sprzet :] tylko co ci nagle sie kasa zmniejszyla ,jaka niby chcesz plyte s775 z pci-e znalesc za 300-400pln Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Tylko co z tego ,ze s754 nie am duala- i tak kopie celerony jak chce i kiedy chce... No ale jak chcesz mieć dupnego peroca ale z dualem to zapraszam :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Tylko co z tego ,ze s754 nie am duala- i tak kopie celerony jak chce i kiedy chce... No ale jak chcesz mieć dupnego peroca ale z dualem to zapraszam :lol: 1602202[/snapback] Nie rozumiem. Czy będe z dualem mial slabszy odczyt/zapis pamięci w celeronie niz na singlu w sempronie ? czy gry przy 6800 będą sie zacinac a pozatym to mozecie mi pomóc znalezc niedrogą plyte do tego celerona :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) Nie rozumiem. Czy będe z dualem mial slabszy odczyt/zapis pamięci w celeronie niz na singlu w sempronie ? czy gry przy 6800 będą sie zacinac a pozatym to mozecie mi pomóc znalezc niedrogą plyte do tego celerona :rolleyes: 1602439[/snapback] na mnie nie licz ,nie robie kreciej roboty :P zreszta nie rozumiem dylematu ,skoro procek do niczego bierzesz to i plyte mozesz wziac bylejaka - szukaj jakiegos Asrocka na i915 ,bedzie dobrze zgrany sprzet Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez KGB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozaika1234 Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 tomcat to pokaz mi taką !! plytke na nf4 1601108[/snapback] siema wez to co ja mam w opisie. wychodzi kolo 2700 teraz to juz taniej. PS. Ja na amd nawet patrzec nie chcialem ;), no ale mylic sie rzecz ludzka. Teraz to jestem zajebiscie zadowolony nawet wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 (edytowane) ja wiem wszyscy znajomi mają AMD u wszystkich ja sie bawie w podkręcanie (bo to ciemne masy) teraz wlasnie kolega chcial zebym mu kompa zlozyl i chcialem zobaczyc jak "wielkim dnem jest INTEL" powiedzmy ale nie rozumiem nadal waszych argumentów czy ktos mi moze pokazac na jakis testach ze celeron to takie dno ?? Edytowane 19 Sierpnia 2005 przez MadMat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 nie no i jeszcze komus celerona wciskac - co za chamstwo jak JA skladalem kolesiowi kompa i oc chcial zablyszczec i zapytal czy moze celerona kupic ,t odpowiedzialem mu -NIE i temat sie skonczyl :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 (edytowane) czy ktos mi moze pokazac na jakis testach ze celeron to takie dno ?? 1603129[/snapback] jak sie tak domagasz to prosze Edytowane 21 Sierpnia 2005 przez jaizm_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plasma Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Za 900 zł można spokojnie kupić proca+mobo na s939 z PCIE. GF 6800 możesz kupić za 950 zł tutaj, 1GB ram spokojnie za 410 zł, więc zostaje ci 140 zł więcej na proca i mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...