Skocz do zawartości
AceSkubi

Praca W Tp S.a :d

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio sie zdecydowałem ze chcialbym studiować TELEKOMUNIKACJE I ŁĄCZNOŚĆ !! Obecnie bede chodził do 3 klasy dosc dobrego LO tylko ze o profilu hist.-prawnym. I nie wiem czy nie bedzie jakiegos problemu z dostaniem sie na wymarzone :P studia bez zdania matmy na maturze :/ bo mam zamiar zdawac hist,pol.ang!! A orientuje sie ktos czy po takich studiach bez problemu znajde prace w Tepsie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcesz zdawać na maturze matmy a iśc na studia gdzie matma będzie przedmiotem wiodącym? Sory :lol:

Zastanów się, masz jeszcze cały rok do przyłożenia się by dobrze zdać matme ;) Nawet jak jej nie będziesz zdawać to i tak pewnie czeka Cię egzamin wstępny z matmy na uczelnie. Przynajmniej u mnie tak było że nowi maturzyści którzy nie zdawali matmy na maturze pisali egz. wstępny i nawet na tym lepiej wyszli :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumei z matma nigdy nie mailem problemów. nawet w LO mam 4 na koniec :P ale boli mnie to ze w 1klasie mialem 4 matmy, w 2 klasie 3, a w 3 klasie mam tylko 2. Fakt ze chodze na korki i mi to duzo daje, wiec chyba sie zaczne przygotowywac na matme . Nawet moze wybiore matme zamiast historii :P ale zobaczy sie :) do wrzesnia jest czas, a nie wiecie moze czy ciezko sie dostac na takie studia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostac się pewnie banalnie łatwo...ale utrzymac a co dopiero skończyc ;)

Ja chciałem zdawać historie i to zadeklarowałem by w listopadzie zmianic na matme. Wyszło mi to na dobre bo mature zdałem bardzo dobrze i dostałem się na takie studia jakie chciałem. I do tepsy się załapałem mówiąc ogólnikowo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby do takiej pracy sie dostac to trza miec leb...

Mojego brat adziewczyna, szukajac pracy, natrafila na banalna robote - sprzedawanie biletow na stacji PKP. Niby nic takiego. A jednak - na rozmowie pytali sie o jezyki ,a ze ona mowi dobrze po ang miala szczeszcie - praktycznie ciagle po ang. rozmawiali.

Aha, pytali sie tez czy pali czy nie ;)

Wiec zeby dostac sie do tepsy, to pewnie trza miec leb jak sklep... ale w sumei pewien nie jestem, bo jak kiedys zadzwonilem do pomocy technicznej, otrzymalem odpowiedz: no to ma pan problem. Dopiero za drugim razem, inna osoba mi powiedziala jak rozwiazac moj problem. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja właśnie pracuje na pomocy technicznej i powiem tak. Przyjmują różnych ludzi i młodych (ci przeważnie muszą mieć dość sporą wiedzę) i starych (ci są starymi pracownikami tepsy którzy z komputerem nie mieli za dużo do czynienia, a zostają pzrekwalifkowywani)...Gdy starałem się o tą pracę liczyła się tylko wiedza która zdobyłem we własnym zakresie oraz umiejętność radzenia sobie z trudnymi pytaniami w parę chwil...bo dlaczego kobiece kreacje mają suwak z tyłu a nie z przodu? :lol:

Teraz powiem tak...to ze skończysz jakieś cieżkie studia telekomunikacyjne nie oznaczya że tepsa będzie na ciebie czekała z otwartymi rękami...nie będzie bo tepsa nie zatrudnia nowych pracowaników (outsourcing). Więc firma która cie zatrudnia zdziera sporo kasy a Ty nie dostajesz zbyt dużo. Z tego co obserwuje to zaczynając prace na infoliniach możesz zajść wysoko, ale musisz okazac się dobry ;)

Pioorek a że tak z ciekawości zapytam jaki miałeś problem? :]

Edytowane przez Sparrov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega jest po telekomunikacji we Wrocławiu.

Robi w przyszlym roku juz doktora (w tej chwili ma 27 lat).

Wyklada we Wroclawiu oraz w Paryzu.

Na lazurowe wybrzeze lata i robi wlasnie tam badania do swojego doktoratu.

A tematem jego pracy jest echolokacja.

Czyli na cos ta telekomunikacja mu sie przydala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sparrov... pogubilem hasla do neostrady, i za Chiny nie wiedzialem jak je odzyskac. Wkoncu jakos przez Panel sie przedostalem i mam to za soba, ale koles mnie poprostu rozwalil swoim textem. Zadzwonilem drugi raz i bylo ok ;)

Skubi - na dziennych masz lepsze wrazenia (akademik ;p) i mniej czasu, a zaocznie... wiadomo. Powiem ci tylko, ze moj brat studiuje filologie polska dziennie, do tego zaocznie stosunki miedzynarodowe, a teraz pracuje w telewziji szczecisnkiej czy cos... wiec w sumie na dziennych prace tez moglys znalezc i jakos to pogodzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zdasz maturke dobrze, dostaniesz sie na studia, i zdasz te studia to i tak TP.SA Ciebie nie przyjmie, bo nowych pracownikow nie szukaja :wink: Wola, aby jakies panie po 40 lat obslugiwaly neostrade, a pytasz sie jaka predkosc, to ona: "a czego"? :angry: Ehh, Moj kuzyn pracowal 2 miesiace w TP, tragedia, mowi, ze taki balagan, ze sami nie wiedza o co chodzi ;/ Wytrzymal 2 miesiace i zdal prawo i jest adwokatem ;] Takze z TP nie planuj sobie za wiele, te ich reklamy i Twoje neo w domu to tylko ladna przykrywka, a naprawde jest syfff...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi