AceSkubi Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Ostatnio sie zdecydowałem ze chcialbym studiować TELEKOMUNIKACJE I ŁĄCZNOŚĆ !! Obecnie bede chodził do 3 klasy dosc dobrego LO tylko ze o profilu hist.-prawnym. I nie wiem czy nie bedzie jakiegos problemu z dostaniem sie na wymarzone :P studia bez zdania matmy na maturze :/ bo mam zamiar zdawac hist,pol.ang!! A orientuje sie ktos czy po takich studiach bez problemu znajde prace w Tepsie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 oj bez matmy i fizy to sadze ze ciezko bedzie, bardzo ciezko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Nie znajdziesz bo telekomunikacja nie zatrudnia nowych pracowników ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 CIagle mysle zeby matme zdac w zakresie podstawowym ale musze to przemyslec czy dam rade;) a jak nie to zrobie moze ten kierunek zaocznie i do pracy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 matma podstawowa nie jest az tak trudna, troche sie przylozyc i bedzie git, pozatym na rozszezona tez warto pojsc bo zawsze jakies pkt Ci dodadza na studiach i szanza wzrosnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Nie chcesz zdawać na maturze matmy a iśc na studia gdzie matma będzie przedmiotem wiodącym? Sory :lol: Zastanów się, masz jeszcze cały rok do przyłożenia się by dobrze zdać matme ;) Nawet jak jej nie będziesz zdawać to i tak pewnie czeka Cię egzamin wstępny z matmy na uczelnie. Przynajmniej u mnie tak było że nowi maturzyści którzy nie zdawali matmy na maturze pisali egz. wstępny i nawet na tym lepiej wyszli :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 w sumei z matma nigdy nie mailem problemów. nawet w LO mam 4 na koniec :P ale boli mnie to ze w 1klasie mialem 4 matmy, w 2 klasie 3, a w 3 klasie mam tylko 2. Fakt ze chodze na korki i mi to duzo daje, wiec chyba sie zaczne przygotowywac na matme . Nawet moze wybiore matme zamiast historii :P ale zobaczy sie :) do wrzesnia jest czas, a nie wiecie moze czy ciezko sie dostac na takie studia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Dostac się pewnie banalnie łatwo...ale utrzymac a co dopiero skończyc ;) Ja chciałem zdawać historie i to zadeklarowałem by w listopadzie zmianic na matme. Wyszło mi to na dobre bo mature zdałem bardzo dobrze i dostałem się na takie studia jakie chciałem. I do tepsy się załapałem mówiąc ogólnikowo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 buehehe dobre, sorry ja dobry nawet z polaka jestem mam 3, 100% z ustnej, 52 podst, 10roz i jak sadzisz dostane sie na prawo? bo mowic umiem, na mat fizie bylem a tam sie mowi glownie na prawie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zeby do takiej pracy sie dostac to trza miec leb... Mojego brat adziewczyna, szukajac pracy, natrafila na banalna robote - sprzedawanie biletow na stacji PKP. Niby nic takiego. A jednak - na rozmowie pytali sie o jezyki ,a ze ona mowi dobrze po ang miala szczeszcie - praktycznie ciagle po ang. rozmawiali. Aha, pytali sie tez czy pali czy nie ;) Wiec zeby dostac sie do tepsy, to pewnie trza miec leb jak sklep... ale w sumei pewien nie jestem, bo jak kiedys zadzwonilem do pomocy technicznej, otrzymalem odpowiedz: no to ma pan problem. Dopiero za drugim razem, inna osoba mi powiedziala jak rozwiazac moj problem. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja właśnie pracuje na pomocy technicznej i powiem tak. Przyjmują różnych ludzi i młodych (ci przeważnie muszą mieć dość sporą wiedzę) i starych (ci są starymi pracownikami tepsy którzy z komputerem nie mieli za dużo do czynienia, a zostają pzrekwalifkowywani)...Gdy starałem się o tą pracę liczyła się tylko wiedza która zdobyłem we własnym zakresie oraz umiejętność radzenia sobie z trudnymi pytaniami w parę chwil...bo dlaczego kobiece kreacje mają suwak z tyłu a nie z przodu? :lol: Teraz powiem tak...to ze skończysz jakieś cieżkie studia telekomunikacyjne nie oznaczya że tepsa będzie na ciebie czekała z otwartymi rękami...nie będzie bo tepsa nie zatrudnia nowych pracowaników (outsourcing). Więc firma która cie zatrudnia zdziera sporo kasy a Ty nie dostajesz zbyt dużo. Z tego co obserwuje to zaczynając prace na infoliniach możesz zajść wysoko, ale musisz okazac się dobry ;) Pioorek a że tak z ciekawości zapytam jaki miałeś problem? :] Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez Sparrov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Kolega jest po telekomunikacji we Wrocławiu. Robi w przyszlym roku juz doktora (w tej chwili ma 27 lat). Wyklada we Wroclawiu oraz w Paryzu. Na lazurowe wybrzeze lata i robi wlasnie tam badania do swojego doktoratu. A tematem jego pracy jest echolokacja. Czyli na cos ta telekomunikacja mu sie przydala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 hehe :) no to czyli jak sie dostane to tam pojde :) tylk ozastanawiam sie czy dziennie sie uczyc czy zaocznie i pracowac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Sparrov... pogubilem hasla do neostrady, i za Chiny nie wiedzialem jak je odzyskac. Wkoncu jakos przez Panel sie przedostalem i mam to za soba, ale koles mnie poprostu rozwalil swoim textem. Zadzwonilem drugi raz i bylo ok ;) Skubi - na dziennych masz lepsze wrazenia (akademik ;p) i mniej czasu, a zaocznie... wiadomo. Powiem ci tylko, ze moj brat studiuje filologie polska dziennie, do tego zaocznie stosunki miedzynarodowe, a teraz pracuje w telewziji szczecisnkiej czy cos... wiec w sumie na dziennych prace tez moglys znalezc i jakos to pogodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Moze dzwoniłeś z budki telefonicznej :lol: A tak normalnie to zalezy na koko trafisz :) To jest loteria... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 No zauwazylem ;) Dzwonilem z chaty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mist Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Wymysl plan jak pognebic inych operatorow ,zmniejszyc limity na neo,utrzymac monopol i tym podobne to przyjma cie z otwartymi rekoma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 A jak zdasz maturke dobrze, dostaniesz sie na studia, i zdasz te studia to i tak TP.SA Ciebie nie przyjmie, bo nowych pracownikow nie szukaja :wink: Wola, aby jakies panie po 40 lat obslugiwaly neostrade, a pytasz sie jaka predkosc, to ona: "a czego"? :angry: Ehh, Moj kuzyn pracowal 2 miesiace w TP, tragedia, mowi, ze taki balagan, ze sami nie wiedza o co chodzi ;/ Wytrzymal 2 miesiace i zdal prawo i jest adwokatem ;] Takze z TP nie planuj sobie za wiele, te ich reklamy i Twoje neo w domu to tylko ladna przykrywka, a naprawde jest syfff... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...