soska66 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 pytanie mam trywialne (ale nie dla mnie:) ). chce zainstalowac karte radiowa na auroxie. mam instrukcje jak to zrobic przez ndswrappera. tylko zeby go zainstalowac trzeba miec zrodla kernela. i wlasnie o te zrodla chodzi mam plik z netu sciagniety kernel-source-2.4.20-9.i386.rpm (jakos tak w kazdym badz razie). i co dalej. wystarczy je rozpakowac do lib?? czy jak?? prosze o pomoc albo chociaz o link gdzie to jest dobrze i "od podstaw" opisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 pytanie mam trywialne (ale nie dla mnie:) ). chce zainstalowac karte radiowa na auroxie. mam instrukcje jak to zrobic przez ndswrappera. tylko zeby go zainstalowac trzeba miec zrodla kernela. i wlasnie o te zrodla chodzi mam plik z netu sciagniety kernel-source-2.4.20-9.i386.rpm (jakos tak w kazdym badz razie). i co dalej. wystarczy je rozpakowac do lib?? czy jak?? prosze o pomoc albo chociaz o link gdzie to jest dobrze i "od podstaw" opisane. 1591954[/snapback] Jak ściągłeś to RPM to po prostu je zainstaluj. Już on tam sobie wybierze sam gdzie co i jak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soska66 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 tak ale ndswrapper podczas instalacji odwoluje sie konkretnie do katalogu \lib - i tam szuka zrodel. ja mam je tam rozpakowac z tego rpma czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Co to za distro? Ja mam zrodla jaja w /usr/src/linux-x--x-x- i podpiete do tego /usr/src/linux ale jak szuka w /lib to mu zrob odwolanie z /lib do miejsca gdzie je masz i powinno byc git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...