Paweeell Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Witam. Mam takie pytanie. Czy da się z pod windowsa 98 zainstalować na nim Xp? Chodzi o to że nie chce mi się formatować dysku żeby niestracić danych a słyszałem że Xp da się zainstalować na starszego windowsa jak jakis patch ulepszający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata1959 Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 witaj tak...można,tylko winXP będzie ....powiedzmy "niepełno wartościowy",ale to twój wybór. pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Witam. Co to znaczy niepełno wartościowy? I czy ten windows xp ( troche głupie pytanie ale je zadam) musi być na cd bo mam go na dysku a teraz niedysponusje nagrywarką cd. Mogłby ktoś wyjaśnić co bym stracił poprzez instalację bez formatowania dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 powiem tak - instalowanie, a raczej upgrade'owanie z 98 na XP nie jest warte trudu i czasu jaki spedzisz nad tym, zeby taki system upgrade'owany doprowadzic do jakiegos ladu i skladu. ja pamietam jak sam tam raz zrobilem. naprawde nie warto. a co za problem przegrac wszystkie dokumenty z partycji systemowej na inna partycje, no chyba ze masz jedna partycje 80gb albo cos w tym stylu to sry...ale nie mamy o czym mowic :) imho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Hmm mam 40gb, miałem jedną partcję ale mam już dwie. W tym problem że mam bady i formatowanie partycji 2 GB (partycja na system) trwa od 4 do 6 godzin więc jest co tu kombinować raczej. A i formatowanie niewiem jak jest w Xp bo najpierw trza przez dos a później istalator windowsa więc razem jakieś 8-9 godz w win 98. A potem jeszcze 40min istalowania windowsa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fxjg555 Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 a da XD jak chcesz dokladna instrukcje pisz na prv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 co to jest XD? i gdzie mam pisać? Jestem tu nowy więc niewiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 XD to taki uśmieszek :P a prv to wiadomośc prywatna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 odpal sobie HDD Regeneratora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 a gdzie mogę go znaleść i co to pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Czy ten hdd regenerator może zepsuć jakieś pliki na dysku? Bo tam pisze że może tak a nie chce żeby mi to zpie.... filmy co mam na dysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Heh, każdy programista pisze w licencji do swojego programu, że nie odpowiada za szkody poczynione przez program :). Ja osobiście nie znam przypadku, żeby HDD Regenerator coś zepsuł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 aha, Rozumiem. Mam jeszcze takie jedno pytanie. Jak się robi format disc w Xp bo nigdy go nierobiłem a niewiem jak poprzez xp wejść do dosu i robić to formatowanie. Trzeba mieć dyskietke startową pewnie. Ale jaką? Może być z 98 czy jakaś z XP??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Włóz płytę z XP do CD, uruchom z niej komputer i czytaj po kolei wszystko co wyświetla instalator. Tyle jesli chodzi o formatowanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro830628 Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Jeszcze zemień w biosie na botowanie z cd, zeby ci z cdodpalił XPa potem tak jak powyżej ! i wydaje mi sie ze 2GB na system zwłaszcza XP to znacznie za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2005 to mówisz że bez zbędnych bajerów i dodatków na 2 gb niepójdzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 24 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2005 to mówisz że bez zbędnych bajerów i dodatków na 2 gb niepójdzie?? 1609999[/snapback] Na czysto wejdzie... Ale jak do tego wejdzie plik stronnicowania (chyba że go przeniesiesz na inny dysk) oraz inne programy (choćbyś je instalował na innym dysku) to się zrobi bardzo ciasno. W podstawowej instalacji system na czysto ma ~1.5 GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweeell Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Witam, Mam jeszcze takie pytanie. Czy jak zformatuje dysk i zainstaluje na nim XP to muszę sformatować inne partycje żeby pracowały w NFTS? Czy można by było zostawić jako Fat32? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 10 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2005 Można zostawić jako Fat32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...