Skocz do zawartości
Paweeell

Z Win 98 Na Win Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Co to znaczy niepełno wartościowy? I czy ten windows xp ( troche głupie pytanie ale je zadam) musi być na cd bo mam go na dysku a teraz niedysponusje nagrywarką cd. Mogłby ktoś wyjaśnić co bym stracił poprzez instalację bez formatowania dysku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak - instalowanie, a raczej upgrade'owanie z 98 na XP nie jest warte trudu i czasu jaki spedzisz nad tym, zeby taki system upgrade'owany doprowadzic do jakiegos ladu i skladu. ja pamietam jak sam tam raz zrobilem. naprawde nie warto.

a co za problem przegrac wszystkie dokumenty z partycji systemowej na inna partycje, no chyba ze masz jedna partycje 80gb albo cos w tym stylu to sry...ale nie mamy o czym mowic :)

imho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm mam 40gb, miałem jedną partcję ale mam już dwie. W tym problem że mam bady i formatowanie partycji 2 GB (partycja na system) trwa od 4 do 6 godzin więc jest co tu kombinować raczej. A i formatowanie niewiem jak jest w Xp bo najpierw trza przez dos a później istalator windowsa więc razem jakieś 8-9 godz w win 98. A potem jeszcze 40min istalowania windowsa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mówisz że bez zbędnych bajerów i dodatków na 2 gb niepójdzie??

1609999[/snapback]

Na czysto wejdzie... Ale jak do tego wejdzie plik stronnicowania (chyba że go przeniesiesz na inny dysk) oraz inne programy (choćbyś je instalował na innym dysku) to się zrobi bardzo ciasno. W podstawowej instalacji system na czysto ma ~1.5 GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi