Staruszek Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Witam Wczoraj otrzymałem nowo zakupione podzespoły do komputera: Athlon64 2800+ MSI RS480M Ati xpress 200 (s754) Arctic Cooling Silencer 64 Ultra TC Po uruchomieniu komputera głośniczek z płyty zaczyna wyć i wyskakuje komunikat "CPU FAN NOT INSTALLED" Nie wiem, czy dobrze rozumiem komunikat, ale myślę, że chodzi tutaj o wentylator, który faktycznie, gdy podłacze go do CPUFANA dziwnie się zachowuje. Co jakiś czas wiatrak zatrzymuje się, a jego maksymalne obroty według biosu, to 1020RPM. Czasami nawet nie wyświetla mi obrotów, choć wiatrak lekko wieje. Wycia się dopiero pozbywam, gdy wyłącze funkcje w biosie <wchodze w H/W Monitor>Cpu fan failure warning>enabled na disabled Może wiecie co może być nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staruszek Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Udało mi się samemu poradzić z problemem wyżej opisanym, ale teraz pojawił się nowy :{ Otóż przy uruchomieniu komputera słysze dwa krótkie piski z głośniczka, co to może być?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Powinno być w instrukcji. Silencer ma to do siebie że jak wiatrak nie jest potrzebny to się nie kręci i dlatego nie które płyty szaleją. Ma mały miernik temperatury w radiatorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...