Skocz do zawartości
Gość seraf

Nicki Obrażające Uczucie Innych

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani Moderzy zapewne każdy dostał by bana za nick na k i ch.

Jest mi bardzo przykro nie na tym forum pozwala się na rejestracje pod nickami, które w celowy sposób obrażają uczucia religijne innych ludzi. Wiem, że każdy miał naście lat i ma różne sposoby ekspresji nadmiaru swoich myśli i uczuć oraz że trzeba być tolerancyjnym. Tolerancja nie ma jednak nic wspólnego na pozwolenie komuś na gesty i słowa, które godzą w godność tego w co się wierzy.

Nick – Jezus666 jest ewidentnym szczeniackim popisem. Jako ze te forum czytają ludzie nie tylko mający 15 lat ktoś powinien zwrócić na to uwagę. Ja osobiście jestem wierzącym człowiekiem i ten napis godzi w moje uczucia tak samo jak by ktoś napisał coś na moją Matkę lub Ojca. Proszę Moderów o reakcje na podobne zdarzenia. Kultura i Tolerancja to nie przyzwolenie na chamstwo i „wolność” kosztem innych. Jeżeli ktoś nie wyrósł jeszcze z piaskownicy widać tam jest jego miejsce.

„Tolerancja (łac. tolerare - "znosić", "cierpieć") to w mowie potocznej i naukach społecznych postawa społeczna i osobista odznaczająca się poszanowaniem poglądów, zachowań i wyglądu innych ludzi, a także ich samych.

• Tolerancja nie oznacza akceptacji czyjegoś zachowania czy poglądów. Wręcz przeciwnie, tolerancja to poszanowanie czyichś zachowań lub poglądów mimo że nam się one nie podobają.

• Tolerancja jest postawą, która umożliwia otwartą dyskusję. Bez tej postawy dyskusja zamienia się albo w zwykłą sprzeczkę albo prowadzi do aktów agresji.

• Tolerancja uznawana jest za podstawę społeczeństa otwartego i demokracji.

Słowo tolerancja ma też inne znaczenia, nie tylko socjologiczne. „

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'666' to normalne cyferki, równie dobrze mogłoby być '123'

1592524[/snapback]

Tak samo ku*** to tez zwykle slowo, jest to zlepek przypadkowych literek...

Po niemiecku znaczy 'zakret'. (ale tam jest chyba v).

Poprostu u nas przyjelo sie to jako obrazliwe slowo, tak samo jak 666 kojazy sie tylko i wylacznie z szatane.

Chyba ten topic to ironia (ironii) topica Camillo. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mimo wszystko wiele osób nie zastanawia się przy tworzeniu Nicka.

PS. mechl!k wszystkiego najlepszego (udanych wakacji). :)

Edit:

Wielkie dzieki! ;]

by mechl!k

Edytowane przez mechl!k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz to po wlosku :]

666 to normalna cyfra

A ze jakies debile wymyslily ze to symbol szatana to juz inna bajka

1592675[/snapback]

Tutaj masz rację.

666 to nie jest liczna szatana jak twierdzą „sataniści z miasta” i film „omen”

:-)

To jest symbol człowieka. Dokładnie wywodzi się z mitologii judaizmu i symboliki liczb.

Liczba 7 oznacza boskość, pełnię i doskonałość. Liczba 6 to dzień stworzenia człowieka oznacza nieudaną próbę naśladowania Boga przez człowieka, niedoskonałość itp.

Tak, więc liczba 666 to liczba człowiecza i nie ma nic wspólnego z Szatanem jak wpoiły to nam filmy za wielkiej wody.

Tak wiec wszelakie „ave satan 666” itp. to po prostu odpust i tania cepelia nie mająca nic wspólnego ani z chrześcijaństwem ani z prawdziwym satanizmem.

:-)

Proszę traktować to wyżej z przymrużeniem oka :-)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj masz rację.

666 to nie jest liczna szatana jak twierdzą „sataniści z miasta” i film „omen”

Ap 13,18.

No fakt. Ale wszystko zależy od interpretacji :]

@Jonathan:

Sorry, ale chyba obraziłeś świętego Jana i nazwałeś go debilem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seraf może pól nagie panienki z wypiętym tyłeczkiem itp. w awatarach userów też Ci się nie podobają? albo co gorszego ranią twoje uczucia?

1592809[/snapback]

hehehe

1. Podobaja mi się nagie panienki z wypiętym tyłeczkiem :-)

2. Nie podobają mi sie avatary z nimi na forum które nie jest o nagich paniach

ale o kompach.

3. Jeżeli ktoś czuje się niezrealizowany w temacie sexu i potrzebuje do tego jakiś "znaczków" strony i fora ala laski.pl są odpowiednim miejscem na tego typu rzeczy.

4. Są ludzie jak Camillo ktorzy nie lubią tego i nie mogą być zmuszani do oglądania tego przez innych bo ktoś ma chciejstwo.

Camillo przyszedł tutaj czytać o kompach a nie oglądać d. Ma prawo wyboru i nie musi być zaskakiwany obrazkami których nie chce oglądać. Natomiast osoba która ma wolę może za własna wiedzą wejść na odpowiednią stronę i oglądać do woli. Forum jest o kompach i osoba która je odwiedza nie musi ogolądać nagości jak nie chce.

To tyle.

A na koniec, to nie jest problem lubienia czy nie lubienia pań w stroju ewy ale raczej ich brak u niektórych. Moja połowa nie życzyła by sobie żebym nosił zdjęcie

"obcej baby".

Wszystkim zainteresowanym propouję rzeczywistość w tej dziedzinie a nie avatary.

Uwierzcie mi na słowo niektórzy, ale avatar nie zastąpi Kobiety.

Pozdrawiam

Edytowane przez seraf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seraf

2. Nie podobają mi sie avatary z nimi na forum które nie jest o nagich paniach  ale o kompach.

a jak ktos ma w avatarze kwiatka to co? tez Ci sie nie podoba bo to nie forum ogrodnicze? a jak mam psa?

to wylacz sobie wyswietlanie awatarow i nie zakladaj takich tematow, litosci

4. Są ludzie jak Camillo ktorzy nie lubią tego i nie mogą być zmuszani  do oglądania tego przez innych bo ktoś ma chciejstwo.

Camillo przyszedł tutaj czytać o kompach a nie oglądać d. Ma prawo wyboru i nie musi być zaskakiwany obrazkami których nie chce oglądać. Natomiast osoba która ma wolę może za własna wiedzą wejść na odpowiednią stronę i oglądać do woli. Forum jest o kompach i osoba która je odwiedza nie musi ogolądać nagości jak nie chce.

nikt nikogo nie zmusza, a napewno nie kogos takiego jak Camillo

to niech wybierze opcje, ktora pozwala ukryc avatar innych uczestnikow forum

to forum jest nie tylko o kompach

niech ktos zamknie ten temat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seraf............

tupnij noga i wyjdz......

Co jest w morrrde ? LPR atakuje forum ?

Niektorych to pogielo doszczetnie. To tylko WIRTUALNY swiat !!! jak sie cos nei podoba to alt+F4 i po sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak juz to po wlosku :]

666 to normalna cyfra

A ze jakies debile wymyslily ze to symbol szatana to juz inna bajka

1592675[/snapback]

http://portalwiedzy.onet.pl/tlumacz.html?q...ie-auto&x=0&y=0

mnie natomiast zniesmacza skorka desert(beta) mam nadzieje ze final bedzie pozbawiony tego bledu,

otoz kolor wystroju strony nasuwa jednoznaczne skojarzenia z akcja pustynna burza, co kluci sie z moja pacyfistyczna wizja wszechswiata, wiec pytam gdzie podziala sie czarna skora ?

( bez rasistowskich skojarzen prosze :D )

Edytowane przez ar2r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Overclocked

A na koniec, to nie jest problem lubienia czy nie lubienia pań w stroju ewy ale raczej ich brak u niektórych. Moja połowa nie życzyła by sobie żebym nosił zdjęcie

"obcej baby".

Wszystkim zainteresowanym propouję rzeczywistość w tej dziedzinie a nie avatary.

Uwierzcie mi na słowo niektórzy, ale avatar nie zastąpi Kobiety.

Pozdrawiam

1592830[/snapback]

teraz to zrobiles ze wszystkich prawiczkow! poczulem sie obrazony! banana mu prosze:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochani Moderzy zapewne każdy dostał by bana za nick na k i ch.

Jest mi bardzo przykro nie na tym forum pozwala się na rejestracje pod nickami, które w celowy sposób obrażają uczucia religijne innych ludzi. Wiem, że każdy miał naście lat i ma różne sposoby ekspresji nadmiaru swoich myśli i uczuć oraz że trzeba być tolerancyjnym. Tolerancja nie ma jednak nic wspólnego na pozwolenie komuś na gesty i słowa, które godzą w godność tego w co się wierzy.

Nick – Jezus666 jest ewidentnym szczeniackim popisem. Jako ze te forum czytają ludzie nie tylko mający 15 lat ktoś powinien zwrócić na to uwagę. Ja osobiście jestem wierzącym człowiekiem i ten napis godzi w moje uczucia tak samo jak by ktoś napisał coś na moją Matkę lub Ojca. Proszę Moderów o reakcje na podobne zdarzenia. Kultura i Tolerancja to nie przyzwolenie na chamstwo i „wolność” kosztem innych. Jeżeli ktoś nie wyrósł jeszcze z piaskownicy widać tam jest jego miejsce.

„Tolerancja (łac. tolerare - "znosić", "cierpieć") to w mowie potocznej i naukach społecznych postawa społeczna i osobista odznaczająca się poszanowaniem poglądów, zachowań i wyglądu innych ludzi, a także ich samych.

• Tolerancja nie oznacza akceptacji czyjegoś zachowania czy poglądów. Wręcz przeciwnie, tolerancja to poszanowanie czyichś zachowań lub poglądów mimo że nam się one nie podobają.

• Tolerancja jest postawą, która umożliwia otwartą dyskusję. Bez tej postawy dyskusja zamienia się albo w zwykłą sprzeczkę albo prowadzi do aktów agresji.

• Tolerancja uznawana jest za podstawę społeczeństa otwartego i demokracji.

Słowo tolerancja ma też inne znaczenia, nie tylko socjologiczne. „

Pozdrawiam

1592464[/snapback]

jestem za

'666' to normalne cyferki, równie dobrze mogłoby być '123'

1592524[/snapback]

ta przeciez wiadomo ze specjalnie tak dopasowwal ten poj*b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...