WirMaX Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam! be quiet! 450W! DualFan, blackline. Mam ten zasilacz juz rok czasu i spisuje się bezbłędnie z pewnym wyjatkiem... Mianowicie dzień po gwarancji zaczęło w nim coś strzykać, ćwierkać, jak bym wżucił do środka świerszcza! Z początku trwało to z 30 minut od włączenia komutera i potem przestawało, i tak coraz dłużej i dłużej... i teraz skrzypi całyczas! Odrazu powiem ze to nie wentylatory, oba blokowałem i nic. To jest coś w środku. Bardzo bym prosił o pomoc(bez śmiesznych komentarzy ;) ). Jeśli chodzi o lutowanie to mam pewne doświadczenie więc jak by trzeba cośwymienić to proszę powiedzieć dokładnie co na co. A jeszcze powiem że zasilacz zasila: Radeona 9800Pro Saphire(overclocked), Barton M 2500+@2520MHz, ABIT NF7-S, Twin MOS 400 2x 512 MB Dual DDR 400@424 MHZ, do tego 6 Katod UV! (Obudowa chieftec BIGTWR Dragon, nie mam aktualnych zdjęć...) i 6 wentylatorów. 2HDD i 1 CD Chyba wszystko, proszę o pomoc, Pozdrawiam! Edytowane 16 Sierpnia 2005 przez WirMaX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 (edytowane) i mnie sie przytrafilo takie nieszczescie - mam wersje 400w - u mnie po jakims roku pracy zasilacz zaczal swiszczec ale mnie sie wydaje ze to jakby lozysko w wiatraczku tym znajdujacym sie na boku obudowy - probowalem psiknac cos ala wd ale nic nie pomoglo - ogolnie ten dzwiek jest strasznie denerwujacy co z tego ze mam prawie nieslyszalny zasilacz ktory od czasu do czasu wydaje z siebie ten dzwiek - jesli nic sie nie zmieni bede staral sie reklamowac ale z jakim skutkiem to nie wiem Edytowane 22 Listopada 2005 przez Dj. Gargamel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioMX Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Reklamacja. Nic nie kombinujcie bo szkoda gwarancji, a przecież to 5 lat. To są bardzo dobre zasilacze, ale na początku produkcji trafiały się "cykające" egzemplarze. Kiedy kupowałem (1.5 roku temu) reklamowałem 4 zasilacze zanim 5 dostałem bez usterki. Przy następnych zakupach już nie trafiałem na tą usterkę, czyli nowe są ok. Prawdopodobnie jakaś cewka, dławik nie są w pełni zalane materiałem tłumiącym i stąd takie efekty. Żałuje że napaliłem sie na Topwera 450W, bo ten jest ewidentnie głośniejszy od BeQuiet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Gargamel Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 WirMaX mial racje to nie zadne wiatraczek - bede reklamowal - najbardziej sie obawiam tylko dlugiego czekania - dzieki PioMX za wyjasnienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...