Elektron Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Jest taka opcja kumpel dał mi swój dysk żebym mu nagrał ważne pliki na płytke i przy okazji sformatował bo jemu coś się pieprzyło itd.......podłączam go u siebie i nagle [gluteus maximus] komp mi nie wstaje, zresetowałem bios bo inaczej sie nie dało,odpiełem jego dysk i isem włączył ale zara wyskakuje takie coś NIEPRAWIDŁOWY DYSK , ZMIEŃ DYSK I NACIŚNIJ DOWOLNY KLAWISZ.I zaczeły sie problemy w biosie mi nie wykrywa nic.Mam dokładnie taki sam komunikat z dyskiem (ze go nie wykrywa itd) jak mój koleś bez dysku.Podłączałem go pare razy i wogóle robiłem wszystko co sie da i nic, byłem u kumpla zobaczyć czy u niego działa no i cyrk. Pokazywało mu ze mój dysk ma 8 GB a nie 40 i takie cuda nie widy........i tak to właśnie jest oddałem go do serwisu i zobaczymy.Tera pożyczyłem od kumpla Barracude 20 GB.Co to mogło się stać?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Ja tylko może nadmienię, że ten "kumpel" to ja... A z dyziem na prawde niezłe jazdy, jak go 1 raz podłączałem to mi go co raz inaczej wykrywał :P Pod windą pokazuje że system plikooff nieznany i w ogule nic o nim nie pokazooje :? Ano i dysk jest IBM, nie pamętam dokładnie jaki, --> Filipq, napisz. Proobowałem go PQ Magicem sformatować ale qpa, co chwila sikieś errory itp... W dodatku pokazooje że twardy ma 7GB zamiast 40 :? :? Co to może qrna być... :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 jak podpinaliscie ten dysk to nie zrobiliscie jakiegos zwarcia ??? ja tak skopalem moja 1 bIV (jak podlanczalem wiatrak do zrobilem zwarcie) znia wogule bylyjakies cyrki scandisk pokazywal ze chyba ze 4mb czy jakos tak jestzwalone pq magic ze ma zwalona tablice partycji ale dzialalo moze jakas seria rabnieta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 no coz te IBM'y sa slynne z roznych dziwnych rzeczy wiec sie nie dziw ;] jak jest na gwarancji to niech ci oddadza kase lub wymienia na hdd innej firmy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Czyżby mowa o deathstar'ach z IBM ??;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Ten dyzio to Deskstar.Nie było żadnego zwarcia itd....sam z siebie.:? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 IBM i wszytko jasne :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Nie wiedziałem ze to aż takie <span style="color:red;">[ciach!]</span>o. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Moj deskstar padl po 1,5 roku. od tak o... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 Mój miał 1 rok i 2 dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 o widze z enie tylko mi padla dysk IBM, na szczescie mialem jeszcze go na gwarancji i wymienia mi go na wersje 7200 obrotow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 A ja już mam drugiego IBMca. Pierwszy buja od 4 lat, drugi od pół roku. Jak dotąd zero problemów. Ech, ta była fabryka na Węgrzech nie zrobiła IBMowi dobrze... :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 panowie panowie ehh dysk wcale nie jest uszkodzony nie wczytuje zen sysemu anie nie wykrywa prawidlowo poniewaz dokonales wpisu na nieprawidlowym "size" ma napewno zwalona tablice alokacji zastanawial bym sie czego to byla przyczyna USZKODZONA TASMA nsowa sie automatychnie moze kbelek od zasilki czasem nie kontaktuje i bzdury sie prze to na hdd pozapisywaly wystarczy sprawdzic te opcje jezeli i to niepomoze bardziej prawdopodobnejest ze masz wdliwy kontroler na mobo pamietaj ze zwykly format nie wystarczy musisz odnowa pozakladac partycje !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 o widze z enie tylko mi padla dysk IBM, na szczescie mialem jeszcze go na gwarancji i wymienia mi go na wersje 7200 obrotow :)No mi wymienili z 30 GB na 40GB Vancouver :D Ale co z tego bedzie. Jeszcze mam 36m-cy gwarancji, ale jak ten padnie to juz bedzie tylko 12 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 panowie panowie ehh dysk wcale nie jest uszkodzony nie wczytuje zen sysemu anie nie wykrywa prawidlowo poniewaz dokonales wpisu na nieprawidlowym "size" ma napewno zwalona tablice alokacji zastanawial bym sie czego to byla przyczyna USZKODZONA TASMA nsowa sie automatychnie moze kbelek od zasilki czasem nie kontaktuje i bzdury sie prze to na hdd pozapisywaly wystarczy sprawdzic te opcje jezeli i to niepomoze bardziej prawdopodobnejest ze masz wdliwy kontroler na mobo pamietaj ze zwykly format nie wystarczy musisz odnowa pozakladac partycje !!!!! Jestem skłonny się z Tobą zgodzić. Miałem kiedyś taki dysk, który ustawiony na LBA nie chciał się botować, a na AUTO poszedł bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 Chodzi o to że nie da sie zrobić partycji ani nic taśma nie jest uszkodzona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 no to stary jakies mocne anomalje ala NOL moze to ich sprawka a moze wir co biosy flashpsuje ??? jakos niechce mi sie wiezyc ze tak jeden po drugim od tak na ta sama przypadlos zapadly ... jesli hadeka w biosie masz nieprawidlowo wykrytego to nic dziwnego ze nieda sie zrobic patrycji radzilbym jeszcze nieco poglowkowac bo jak nw dostaniesz to moze znow cos sie popiepszyc a tego ci nie zycze bo sam parokrotnie utracilem wartosiowe dane i wiem jaki to bol :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...