marcinwe Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Prosiłbym o pomoc w wyborze zasilacza Moje preferencje: 1. stabilność napięć 2. cisza 3. odpinane kable no i oczywiście 4. cena Zastanawiam się nad: Aerocool Turbine Power 550 W lub Topower TOP-628 EZ-Plug lub Tagan TG 480-U15 Easy-Con który z nich wybrać (z tym że jeżeli coś jest tańsze a reprezentuje takim sam poziom - to po co przepłacać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Turbine power możesz odrzucić , jest głośny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinwe Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 To odpadł najtańszy. Ten Tagan to problem (nowość) nie znalazłem nigdzie testów. A może polecicie mi coś poza wymienionymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 To odpadł najtańszy. Ten Tagan to problem (nowość) nie znalazłem nigdzie testów. A może polecicie mi coś poza wymienionymi? 1593174[/snapback] a po co chesz szukac jak i tak nie znajdziesz nic lepszego z odp. kablami od tego p6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinwe Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Od P6 odstrasza mnie trochę cena. O ile wiem wszystkie wymienione zasilacze robine są przez Topowera bądź oparte na jego elektronice (chyba że jestem w błędzie). Różnica między Taganem nawet w wersji 530 a tym Topowerem to 70 zł czyli dość sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Turbine power możesz odrzucić , jest głośny. 1593148[/snapback] lol co ty gadasz benito ?! on jest cichszy od pentagrama 120cu+ na minimum zdefiniuj co znaczy glosny u ciebie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 lol co ty gadasz benito ?! on jest cichszy od pentagrama 120cu+ na minimum zdefiniuj co znaczy glosny u ciebie! 1593216[/snapback] To chyba nie słyszałeś go pod większym (~70%) obciążeniem :wink: Wyje jak odkurzacz... ale ciii przecież on jest cichy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 To chyba nie słyszałeś go pod większym (~70%) obciążeniem :wink: Wyje jak odkurzacz... ale ciii przecież on jest cichy. 1594663[/snapback] A czy ten Aerocool Aeropower Black Line 450W też jest głośny i czy ma rzeczywiści te 26A na lini 12V?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 czy ktoś już testował z Was tego nowego Tagana U15 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) czy ktoś już testował z Was tego nowego Tagana U15 ? 1595713[/snapback] Powoli kończymy je katować :twisted: Niebawem pełen opis i zdjęcia. A czy ten Aerocool Aeropower Black Line 450W też jest głośny i czy ma rzeczywiści te 26A na lini 12V?? 1595464[/snapback] Aeropower Black Line 450W jest znacznie cichszy od turbiny pod pełnym obciążeniem, a jeżeli chodzi o trzymanie napięć pod obciążeniem to do żadnego z Aerocooli nie mamy zastrzeżeń. Andyson (producent Aerocool'a i Hipera) robi zasiacze poprawne pod względem prądowym, więc wsio jest ok. Bardzo mało wraca ich na serwis. Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez ZenFist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 zeby wyl jak odkurzacz to trzeba do kartki rure od odkurzacza przylozyc i puscic na 3000 watow :D w teorii obciazam okolo 60% ale twierdze ze jest nie slyszalny przy tym obciazeniu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 zeby wyl jak odkurzacz to trzeba do kartki rure od odkurzacza przylozyc i puscic na 3000 watow :D w teorii obciazam okolo 60% ale twierdze ze jest nie slyszalny przy tym obciazeniu... 1596711[/snapback] Nie obraź się watow, ale zestaw z siga pobiera w rzeczywistości około 200W i to kopiując jednocześnie z dysków na CD, odpalając Pime95, 3DMark i słuchając mp3, podczas gdy WinRAR kompresuje pliki. ;] A ja mówię o prawdziwym obciążeniu ;] http://zenfist.pl/img/platforma_v2_01.jpg Hałasuje wtedy zaszyty w tym zasilaczu wentylator 80mm (choaciaż hałas jest pojęciem względnym). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 nie testowalem, ale moze takie cos:P sklep.benchmark.pl recenzja na benchmarku tez jest, linku nie podam, bo sa maskowane adresy :P wystarczy wyszukac pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 nie testowalem, ale moze takie cos:P 1596736[/snapback] http://www.tomshardware.com/howto/20050711...esstest-13.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 http://www.tomshardware.com/howto/20050711...esstest-13.html http://benchmark.pl/artykuly/testy/zasilac..._HPU_4B580.html pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinwe Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 @ inesian test na THG wskazuje, że Hyper nie spełnia normy ATX (-12), czego jednak nie można wyczytać na benchmarku. Samo rozwiązanie dotyczące odpinanych kabli - możliwość ich przykręcenia wydaje się godne naśladowania, mieszane uczucia budzi jednak wygląd niebieski lakier, podświetlane wentylatory w obudowie jaka posiadam (z oknem) może to juz wyglądać tandetnie ale jest to moja subiektywna ocena. Faktem jest że nie widziałem go w działaniu na własne oczy. @ zenfist może w końcu podzieliłbyś się jakimiś danymi dotyczącymi Tagana U15, jakiś beta test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 @ inesian test na THG wskazuje, że Hyper nie spełnia normy ATX (-12), czego jednak nie można wyczytać na benchmarku. Samo rozwiązanie dotyczące odpinanych kabli - możliwość ich przykręcenia wydaje się godne naśladowania, mieszane uczucia budzi jednak wygląd niebieski lakier, podświetlane wentylatory w obudowie jaka posiadam (z oknem) może to juz wyglądać tandetnie ale jest to moja subiektywna ocena. Faktem jest że nie widziałem go w działaniu na własne oczy. no ja niestety tez nie widzialem jak rowniez zauwazylem te roznice z -12, ale jaka prawda ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 (edytowane) no ja niestety tez nie widzialem jak rowniez zauwazylem te roznice z -12, ale jaka prawda ?? 1598162[/snapback] Szczerze? Biorąc pod uwagę, ze Benchmark.pl jest własnością firmy Komputronik, która jest jednym w większych dystrybutorów zasilaczy Hiper, oraz jakość platform testowych (ta z THG jest znacznie dokładniejsza, jeden moduł obciążający Statrona to wydatek 630 Euro, a mają ich 4szt. + konsole sterującą). Jakoś bardziej przemawia do mnie test na THG. Edytowane 17 Sierpnia 2005 przez ZenFist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 dlaczego mial bym sie obrazic ;) tylko zdziwl mnie przyrost halasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...