Skocz do zawartości
marcinwe

Jaki Zasilacz Z Odpinanymi Kablami Pow. 450w

Rekomendowane odpowiedzi

Prosiłbym o pomoc w wyborze zasilacza

Moje preferencje:

1. stabilność napięć

2. cisza

3. odpinane kable

no i oczywiście

4. cena

Zastanawiam się nad:

Aerocool Turbine Power 550 W

lub

Topower TOP-628 EZ-Plug

lub

Tagan TG 480-U15 Easy-Con

który z nich wybrać (z tym że jeżeli coś jest tańsze a reprezentuje takim sam poziom - to po co przepłacać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Turbine power możesz odrzucić , jest głośny.

1593148[/snapback]

lol co ty gadasz benito ?! on jest cichszy od pentagrama 120cu+ na minimum

zdefiniuj co znaczy glosny u ciebie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol co ty gadasz benito ?! on jest cichszy od pentagrama 120cu+ na minimum

zdefiniuj co znaczy glosny u ciebie!

1593216[/snapback]

To chyba nie słyszałeś go pod większym (~70%) obciążeniem :wink: Wyje jak odkurzacz... ale ciii przecież on jest cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba nie słyszałeś go pod większym (~70%) obciążeniem  :wink: Wyje jak odkurzacz... ale ciii przecież on jest cichy.

1594663[/snapback]

A czy ten Aerocool Aeropower Black Line 450W też jest głośny i czy ma rzeczywiści te 26A na lini 12V??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktoś już testował z Was tego nowego Tagana U15 ?

1595713[/snapback]

Powoli kończymy je katować :twisted: Niebawem pełen opis i zdjęcia.

A czy ten Aerocool Aeropower Black Line 450W też jest głośny i czy ma rzeczywiści te 26A na lini 12V??

1595464[/snapback]

Aeropower Black Line 450W jest znacznie cichszy od turbiny pod pełnym obciążeniem, a jeżeli chodzi o trzymanie napięć pod obciążeniem to do żadnego z Aerocooli nie mamy zastrzeżeń. Andyson (producent Aerocool'a i Hipera) robi zasiacze poprawne pod względem prądowym, więc wsio jest ok. Bardzo mało wraca ich na serwis.

Edytowane przez ZenFist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby wyl jak odkurzacz to trzeba do kartki rure od odkurzacza przylozyc i puscic na 3000 watow :D w teorii obciazam okolo 60% ale twierdze ze jest nie slyszalny przy tym obciazeniu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby wyl jak odkurzacz to trzeba do kartki rure od odkurzacza przylozyc i puscic na 3000 watow :D w teorii obciazam okolo 60% ale twierdze ze jest nie slyszalny przy tym obciazeniu...

1596711[/snapback]

Nie obraź się watow, ale zestaw z siga pobiera w rzeczywistości około 200W i to kopiując jednocześnie z dysków na CD, odpalając Pime95, 3DMark i słuchając mp3, podczas gdy WinRAR kompresuje pliki. ;]

A ja mówię o prawdziwym obciążeniu ;]

http://zenfist.pl/img/platforma_v2_01.jpg

Hałasuje wtedy zaszyty w tym zasilaczu wentylator 80mm (choaciaż hałas jest pojęciem względnym).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ inesian

test na THG wskazuje, że Hyper nie spełnia normy ATX (-12), czego jednak nie można wyczytać na benchmarku. Samo rozwiązanie dotyczące odpinanych kabli - możliwość ich przykręcenia wydaje się godne naśladowania, mieszane uczucia budzi jednak wygląd niebieski lakier, podświetlane wentylatory w obudowie jaka posiadam (z oknem) może to juz wyglądać tandetnie ale jest to moja subiektywna ocena. Faktem jest że nie widziałem go w działaniu na własne oczy.

@ zenfist

może w końcu podzieliłbyś się jakimiś danymi dotyczącymi Tagana U15, jakiś beta test

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ inesian

test na THG wskazuje, że Hyper nie spełnia normy ATX (-12), czego jednak nie można wyczytać na benchmarku. Samo rozwiązanie dotyczące odpinanych kabli - możliwość ich przykręcenia wydaje się godne naśladowania, mieszane uczucia budzi jednak wygląd niebieski lakier, podświetlane wentylatory w obudowie jaka posiadam (z oknem) może to juz wyglądać tandetnie ale jest to moja subiektywna ocena. Faktem jest że nie widziałem go w działaniu na własne oczy.

no ja niestety tez nie widzialem

jak rowniez zauwazylem te roznice z -12, ale jaka prawda ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja niestety tez nie widzialem

jak rowniez zauwazylem te roznice z -12, ale jaka prawda ??

1598162[/snapback]

Szczerze? Biorąc pod uwagę, ze Benchmark.pl jest własnością firmy Komputronik, która jest jednym w większych dystrybutorów zasilaczy Hiper, oraz jakość platform testowych (ta z THG jest znacznie dokładniejsza, jeden moduł obciążający Statrona to wydatek 630 Euro, a mają ich 4szt. + konsole sterującą). Jakoś bardziej przemawia do mnie test na THG.

Edytowane przez ZenFist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi