Skocz do zawartości
Elektron

Płatne portale....

Rekomendowane odpowiedzi

narazie widac pierwsze proby - serwisy multimedialne i specjalne za oplata-kodem via sms

Wraz ze wzrostem ilosci metod mikroplatnosci (nie tylko sms, ale doliczanie do rachunkow za net, elektroniczne portmonetki etc) bedzie wzrastac liczba platnych serwisow i musimy sie z tym pogodzic. Tak samo jak z tym ze gazety sa platne a dobre filmy leca tylko w kodowanej (platnej) TV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie widac pierwsze proby - serwisy multimedialne i specjalne za oplata-kodem via sms

Wraz ze wzrostem ilosci metod mikroplatnosci (nie tylko sms, ale doliczanie do rachunkow za net, elektroniczne portmonetki etc) bedzie wzrastac liczba platnych serwisow i musimy sie z tym pogodzic. Tak samo jak z tym ze gazety sa platne a dobre filmy leca tylko w kodowanej (platnej) TV

Qrde, nie jesteś tutaj chyba od straszenia ??? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, na Zachodzie i w Stanach jest dużo serwisów, za których używanie sie płaci. W Polsce też takie widziałem.(...)

pozatym komu sie bedzie chcialo cochwile wywylac smsa zeby dostac jakis durny kod wazny tylko np 24h na 1 portalu na ktorym nawet za darmowe na innych stronach (ew w radiu :)) newsy bo jakos niewieze zeby jakas wp sie odwazyla za oplata udostepniac np mp3 z jakas dobra muza (rock metal :)) :roll: sadze ze polacy sa jeszcze zabiedni na takie krzaczki juz wystarczy ze mi cochwile reklamy pelnoekranowe wykakuja :evil: :evil: albo megaspam laduje w skrzynkach :( ze niewspomne o "przezroczystych" reklamach na niektorych www :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozatym komu sie bedzie chcialo cochwile wywylac smsa zeby dostac jakis durny kod wazny tylko np 24h na 1 portalu na ktorym nawet za darmowe na innych stronach (ew w radiu :))

Dlatego beda inne metody przedewszystkim elektroniczna portmonetka, wlozysz swoja karte chipowa i klikniesz OK zeby zaplacic 2 grosze za strone

sadze ze polacy sa jeszcze zabiedni na takie krzaczki  

Bogactwo polakow nie ma tu nic do rzeczy - poprostu serwisy musza sie utrzymac

Serwery i lacza ceny maja europejskie

juz wystarczy ze mi cochwile reklamy pelnoekranowe wykakuja  :evil:  :evil: albo megaspam laduje w skrzynkach :(   ze niewspomne o "przezroczystych" reklamach na niektorych www  :evil:

Ty sluchaj a znasz jakikolwiek serwis ktory zarabia na siebie tylko dzieki reklama ;) ? Bo ja za cholere nie moge sobie przypomniec ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli wprowadzą opłaty poprostu większość internautów będzie zlewać takie portale( taką mam nadzieję ) :D .Wkońcu zbankrutują  :twisted: bo internauci to nie owce i nie polecą na to żeby płacić za wstęp . :D

Jesli nie wprowadza oplat to zbankrutuja

Przyklad amerykanskich portali dobitnie pokazuje ze jest niemozliwe wyzyc z reklamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tera na siakims wortalu chyuba gpw wprowadzili oplaty, jednak jeshcze daleko nam do placenia za wshystko, a to, ze sa siakis platne loga itp, to mnie to ch** iobchodiz, nie kozystam, iwec mam gratis :P

a jak kce cos do komoorki (logo, dzwonek, to przez kabelek wrzoocam :P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie w Polsce dostęp do internetu jest zbyt drogi (plasujemy sie w czolówce europejskiej) i przecietnego internaute nie stac na to by dodatkowe oplaty go nekały.Minie jeszcze kilka lat zanim ten pomysł zostanie wdrożony.Przykład na wp gry on-line juz sa platne i ilość odwiedzajacych spadła conajmniej dwukrotnie.

TPSA-to ludzka rzecz okradać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak była by to ściema to dłaczego wszędzie o tym trąbią??Moim zdaniem to posrany pomysł bo strasznie na tym stracą.A tak wygłąda akieta, którą przeczytałem, pytanie jest takie, JEŚLI POLSKIE PORTALE WPROWADZĄ OPŁATY ZA KORZYSTANIE Z NICH TO:88,8%-wybiore bezpłatne serwisy,5,6%-zrezygnuje z sieci,5,3%-będe płacił w zależności od ceny i 0,3%-bede bezwzględnie płacił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie calkowicie z marco. Jak ktos chce to juz moze postarac sie o e-portfel, jest troche juz tego. Wystarczy poszukac, przy okazji polecam www.alltheweb.com (taka akcja promocyjna jesli chodzi o wyszukiwarki bo widze na kazdym kroku (nie koniecznie tutaj :) ze ludzie nie potrafia szukac informacji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak beda platne, to ja rezygnuje z takiej zabawy,

ale moze to sie odwrocic przeciwko takim serwisom, bo Polakow na placenie za neta nie stac, poza tym zapewne powstanie jeden, dwa bezplatne serwisy, z ktorych beda korzystac nieplacacy, tak samo jak z oprogramowianiem: platne i freeware w dodatku freeware wcale nie jest gorsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi