BeneVaco Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 (edytowane) Przepraszam za ten temat ale w tym przyklejonym niema nic co by wyjaśniało i opisywało postępowanie w moim przypadku w kompie mam dalej 256ddr\266 a te elixiry\400 mi nie działaja bios mam merlina. Proc mam Athlok XP 1600 palomino. co mam zrobic aby te 2 kości działały razem płyta abit nf7 rev2.0 proc athlon xp 1600 (palomino) mnoznik jest zablokowany Edytowane 13 Sierpnia 2005 przez BeneVaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 1. napisz to po "ludzku", bo prawie nidz z tego co napisałeś nie zrozumiałem 2. dlaczego dałeś ten temat w extremalnym (zaraz ktoś go wywali i tye z twojego tematu) 3. wgraj jakiś inny bios 4. dziwne że ci to nie działa :(, pokombinuj z timingami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 a osobno każda kość działa? (sorry, jeśli to napisałeś, ale ja nie zrozumiałem:p) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Temat napisałem tutaj bo wiem że na mojej płycie można dużo wyciągnąć ale przeszkadza mi w tym to ddr400 które mi nie chodzi niewiem dlaczego podobno mam mgrany najlepszy bios do oc i powinno byc wszystko ok ale jak do tej pory nikt nie potrafi mi odpowiedzieć na pytanie czemu jak wkładam ddr400 to nie włącza mi się monitor a jak wkładam ddr266 i dd400 to działa ok wykrywa 512MB ale jak ładuje windows to jest reset i tak w koło to samo osobno działa tylko ddr 266 a ddr400 komp sie uruchamia ale monitor się nie załącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Sprawdź kość na innym kompie- może jest walnięta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeneVaco Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) Kość jest sprawdzona na 3 sprzętach moim zdaniem to wina biosu w dualu jak wsadzę to wszystko jest ok do ładowania windowsa potem reset ale to pewnie dlatego że jedna kośc jest 266 a druga 400 Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez BeneVaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...