lookeen Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 witam, nie wiem na co sie zdecydowac... toshiba tecra a4-108 http://www.softon.pl/sklep/index.php?s=pro...e34092c021fd3f2 czy asus A6VC-B011H http://www.afgcomputers.pl/product_info.php?products_id=2713 oba sa bardzo podobne, za asusem przmawia 256MB karta graf., a przyznam ze czasem lubie w cos zagrac dla odprezenia, ale toshiba to jednak zawsze toshiba ceny sa zblizone stad problem... co Wy byscie zrobili na moim miejscu, a moze jakis inny typ do ok.5000? pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ale sobie znalazles przetarg ;) imho trudniejszego nie mogles Oba sa super, oba wydajnosciowo/cenowo podobne...nie wiem, chyba dizajn i ogolny filing powinny zadecydowac... Tylko gdzie ty bedziesz mogl oba obejzec to nie mam pojecia :) pozdrawiam i zycze trafnego wyboru ps 128 czy 256mb w karcie graficznej nie ma aktualnie praktycznie znaczenia, zwlaszcza w takich raczej średnich wydajnosciowo ukladach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mal-ganis Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ja bym bral Asusa :wink: IMO Asus solidniej wykonany (tecra jakas delikatna :P ), nowsza linia produktow, kamerka i bluetooth. Asus dorzuca jeszcze b. fajna firmowa torbe i myche logitecha. Z drugiej strony moge podejrzewac, ze toshiba ma duzo lepsze glosniczki - herman-kardon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoSeK Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Ja bym bral Asusa .... jedyne co mogloby go odstawic to czas pracy na bateriach ... jak Toshiba nie ma nic wiecej niz 3h w trybie oszczednosciowym to w ogole bym sie nie zastanawial :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookeen Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 toshiba ma niewiele ponad 2h pracy na bateriach, takze to niewiele zmienia, nie ulatwia wyboru. Wyczytalem ze napedy optyczne w Asusie sa dosyc glosne i glosniki slabej jakosci ( i tak bede używał glosnikow zewnetrznych creativa) Nie wiem natomiast jak wygladaja te elementy w Toshibie. Za Asusem przemawia glownie grafika 256MB, czy to duza róznica w porownaniu ze 128MB w Toshibie? Asus kusi, ale mam obawy;( moze niepotrzebnie,co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iskas Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 ja stoje przed podobnym problemem.. moimi kandydatami sa http://www.tabone.com.mt/notebooks/m40237.htm http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21305 toshiba troche drozsza ale wydaje mi sie ze tez lepiej wykonana... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Osobiście uważam że Asus nie ma się czego wstydzić pod względem jakości wykonania w porównaniu do Toshiby. A co do wyboru to jest na pewno ciężki :). Ten model Asusa ma taki sam proc jaki jest u mnie i tą samą obudowę,pratycznie jest taki sam oprócz karty graficznej. Najlepiej byłoby gdybyś mógł potestować tą Toshibę. Minusem Asusa jest poziom głośności (przynajmniej u mnie) na zasilaniu z gniazdka i słabo działająca spacja (trzeba ją wciskać bardziej na środku,na samym brzegu nie łapie),minusem Toshiby jest na pewno gorsza karta graficzna,przecież 6200 jest sporo szybszy niż X300,który pewnie jest również 64-bitowy. Hmm,ciężki wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iskas Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 jesli chodzi o grafe to oba maja x700 128 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Sora iskas,to była odpowiedź do tematu a nie do ciebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iskas Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 ta dopiero teraz ocenilem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Masta_KKIILLAA!! Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Z tych dwoch to zdecydowanie Asus :D Model A6v jest bardzo udany :) W malej obodowie jest za to zamknieta wydajna grafika x700 :D Uwielbiam toshibe jednak z tych dwoch polecam Asus :) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitucky Opublikowano 5 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2005 Z tych dwoch to zdecydowanie Asus :D Model A6v jest bardzo udany :) W malej obodowie jest za to zamknieta wydajna grafika x700 :D Uwielbiam toshibe jednak z tych dwoch polecam Asus :) Pozdr. 1685276[/snapback] tak poza tematem: moze bys wrzucil na rankingi sprzetu ta swoja piekielna maszyne - bo jest sie czym pochwalic... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...