SzperSon Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Witam, Do jakiej wielkości PCI jest bezpieczne dla dysku i reszty kompa? Mam płytę bez blokady PCI/AGP i zastanawiam się czy po podkręceniu FSB z 200 na np. 220 komp mi nie padnie....Po takim podkręceniu PCI wynosiłoby 36,6 Mhz a taktowanie AGP 73,26 Mhz. Czy to bezpieczne wartości? Trzymajta się :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Jak kręcisz PCI to musisz sie liczyć że narażasz dysk na padnięcie ( jak wszystko podpięte pod PCI , czyli sieciówke , muzykę itp.) niestety nie można powiedzieć ile dokładnie jest niebezpieczne ( wlasciwie kazde zwiekszenie moze sie zle skonczyć ) niektóre dyski wytrzymają i 38 ,ale pytanie jest ile czasu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 zgadzam sie z przedmowca - wyzsze taktowania pci i agp to istna loteria. niektorym po minucie padnia a niektorzy od 2 lat ciesza sie ze wszystko dziala :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 u mnie przy Pci 38MHz padala karta muzyczna po odkreceniu dalej dziala takze roznie bywa ale wtedy jeszcze malo wiedzialem tera nie probowalbym takiej zabawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Dla PCI 37 jest jeszcze mniej więcej bezpieczne, a AGP wytrzymuje większe częstotliowści :] ale najlepiej jakby zostawały w miejscu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...