westsajd Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Witam! Mam problemy z tym śmiesznym validatorem. Na początku na swojej stronie miałem według validatora 58 błędów, teraz mam 14 ale wszystkie dziwne. Według XHTML określenia atrybutu trzeba umieszczać w cudzysłowie pojedyńczym ( ' ) lub podwójnym ( " ). Tak też mam umieszczone a w validatorze wszystkie błędy mam związane z: there is no attribute "width" O co tu chodzi? Może ktoś mi to sensownie wytłumaczyć? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 moze dany tag faktycznie nie posiada w specyfikacji takiego atrybutu jak width? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 eee table nie posiada atrybutu width? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 hmm no patrze do leksykonu kieszonkowego dla html i table ma width... zapodaj ten kawałek kodu bo tak to nic sie nie wymysli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) Line 42 column 14: there is no attribute "width". <tr><td width="10" height="370" rowspan="4"></td> <_< Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) width=liczba|procenty Określa szerokość komórki w pikselach lub jako procent szerokości tabeli. Szerokość określona dla pierwszego wiersza jest stosowana dla reszty komórek w danej kolumnie (wszystkie komórki w kolumnie muszą mieć taką samą szerokość). Atrybut ten nie jest zalecany w specyfikacji HTML 4.0. wiec jesli w html4.0 byl juz "deprecated" to znaczy ze mogli go wywalic w xhtml Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez jediknight Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) Hmm... to w jaki sposób mam określić szerokość komórki? W stylu CSS czy jak? Zrobiłem w tych CSSach ale nadal jest 10 śmiesznych błędów :| http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...dextestowy.html Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez Barthezzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draven Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 A może spróbuj nie pisać cudzysłowów? Ja tak zawsze pisze (jakoś wtedy kod wydaje mi się bardziej przejrzysty (kwestia gustu)), ale nie sprawdzałem nigdy kodu Validatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 A może spróbuj nie pisać cudzysłowów? Ja tak zawsze pisze (jakoś wtedy kod wydaje mi się bardziej przejrzysty (kwestia gustu)), ale nie sprawdzałem nigdy kodu Validatorem. 1596439[/snapback] Nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj. Standard XHTML od wersji 1.0 wymusza użycie cudzysłowów (lub apostrofów), bo jest oparty na XML. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Jakby było bez cudzysłowów to miałbym ze 100 błędów albo więcej :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 sprobuj moze: <td style="width:10px"> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Zrobiłem te wszyskie heighty, widthy itp. w css'ie ale mam problem z iframe. Czyżby iframe został wywalony z XTHML? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...