marc-o-polo Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) Ktos ma ta plyte i moglby sie podzielic wrazeniami? Bo z tego co zdolalem o niej znalesc wynika ze szykuje sie niezla plytka na NF4 typu value z mozliwosciami OC godnymi starszych braci. Z roznic miedzy DAGF a LanParty Ultra-D wymienic moge brak w tej pierwszej kontroli wentylatorow z poziomu BIOS'u i brak obslugi SATAII. Jezeli dobrze sie jednak orientuje SATAII to glownie chwyt marketingowy bo dyski nie wykorzystuja w pelni przepustowosci SATAI(?) a wiec niewielka strata. Jesli rzeczywiscie w kwestii OC nie bedzie zastrzezen wiem juz na czym zbuduje kompa. Na 1klik.pll jest w ofercie dostepna ta plyta 200(!) zloty taniej niz Ultra-D. Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez marc-o-polo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturro_s Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) Witam o ile sie nie myle to jest seria Infinity i rozni sie od seri Lanparty tym ze posiada(procze tego co napisales): 1.Jedno slacze PCIEx 2. 4 porty USB 3.inne chlodzenie chipsetu 4.sloty i kable nie reaguja na swiatlo uv 5.nie posiada Karajan Audio module 6.Nie posiada dual Gbit Lan 7. watpie czy ma porownywalny bios do lanparty.... 8. i pewnie kilku innych rzeczy ktorych poszukaj na DFi Infinity Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez arturro_s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 W linku którym on podał, płyta jest za prawie 400zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 do doopy z takim Infinity moje ma identyczny laminat jak LanParty i jakis sensowny kolorek a te ma inne PCB ,slaby kolor i biosy nie beda pasowaly od LP ,wiec trzeba liczyc na indywidualny rozwoj biosow (do swojej wgrywalem merlina do LP i cacy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc-o-polo Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) arturro_s napisał(a): Witam o ile sie nie myle to jest seria Infinity i rozni sie od seri Lanparty tym ze posiada(procze tego co napisales): 1.Jedno slacze PCIEx 1 PCIex16 i 2 PCIex2. O ile ktos w przypadku Ultra-D nie robil moda SLI ktory i tak nie wychodzil zawsze to drugie PCIex16 mu niepotrzebne. Pozostaje PCIex4 ktore i tak nie wiem do czego jest ;p Cytat 2. 4 porty USBNie jest to wielki problem =) Cytat 3.inne chlodzenie chipsetuNiestety chyba pozostal ten sam wyjec chociaz umiejscowiony troszeczke dalej od k.graf. wiec moze pasywne rozwiazania latwiej bedzie wdrozyc Cytat 4.sloty i kable nie reaguja na swiatlo uvOsz kurcze... Cytat 5.nie posiada Karajan Audio moduleDuza roznica bedzie miedzy tym a Realtek ALC655 6-channel oprocz 2 kanalow mniej? Cytat 6.Nie posiada dual Gbit LanDwa porty 100/200/400 Mb/sec mi w zupelnosci starcza. Narazie nie planuje Gigowego lacza ;] Cytat 7. watpie czy ma porownywalny bios do lanparty....Zapewne ubozszy jest ten DAGF jednak nie ma on zastapic LanParty. Ma to byc tansze DFI NF4 - wszystko Cytat 8. i pewnie kilku innych rzeczy ktorych poszukaj na 1594305[/snapback] Hmm DAGF ma 3 PCI ;] A tak bardziej serio to max Vcore to 1.85 zas Vdimm 3.2 Nie sa to male wartosci i smiem twierdzic ze w 90% przypadkach wystarczy KGB napisał(a): do doopy z takim Infinity moje ma identyczny laminat jak LanParty i jakis sensowny kolorek a te ma inne PCB ,slaby kolor i biosy nie beda pasowaly od LP ,wiec trzeba liczyc na indywidualny rozwoj biosow (do swojej wgrywalem merlina do LP i cacy) 1594335[/snapback] Argument z kolorami zzzzzupelnie do mnie nie przemawia :D Jak dotad wygooglowalem same pozytywne opinie o tej plycie no ale zobaczymy - wszystko wyjdzie w praniu Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez marc-o-polo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturro_s Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 OK przyznaje sie spieszylem sie i nie mialem kiedy poszukac czegos o tej plycie ale widzialem ja kiedys na dfi.com wiec tylko szczatkowe informacje napisalem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc-o-polo Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 BuMpY Di BuMpO Uh zadnego info o tej plycie? :d Mialem nadzieje, ze na tym najwiekszym polskim forum o sprzecie(?;p) przeczytam jakies konkretne komentarze o niej :\ Zgaduje, ze nikt jej jeszcze nie ma ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 DAGF ma 3 złącza 3-pinowe do wentyli (chyba mniej niż ma lanparty) - - kontrola wentylatorów będzie w następnym biosie! przy tej cenie raczej nie opłaca się jej kupować, skoro właśnie weszła do Polski INFINITY za kwotę ok. 370zł. 3,2V zdecydowanie mało :D chyba że koniecznie ma się ochotę wydawać bajońskie sumy na tccd ;) z pierwszych testów i opinii na zachodnich forach wychodzi, ze ma jednka (trochę) gorsze możliwości o/c niż lanparty! a co do sieciówki w chipsecie nvidii to nie jest zbyt rewelacyjny - zdecydowanie bardziej obciąża procesor niż marvell... aha - ja jade na socket A :lol: także żadna z przytoczonych opinii nie jest potwierdzona przeze mnie doświadczalnie - bazuje na tym co wyczytałem w necie wczoraj czy przedwczoraj... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...