Skocz do zawartości
arturro_s

Sklep Internetowy W Usa Ze Sprzetem

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm a do UK (anglia) wysylaja? i nie wiesz ile taka przesylka moze kosztowac? tak do 10 KG . IMHO ceny i sprzet tam maja ze tak powiem bardzo oplacalny :)

a ja mam pytanie troche z innej beczki ..... znacie jakis sklep w USA co wysyla sprzet do Wielkiej Brytanii(Anglia ;) ) ? i czy orientujecie sie ile moze kosztowac wysylka np do 10 kg ? bo jak patrze na te ceny w USA to sprzet prawie za darmo....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak to z wysyłką sprzęteu do UK, ale ostatnio chiałem z powodu amd x2 sprowadzić sobie kilka części. Sprawa jest dość skompilowana (nie wiem czy wszystko dobrze pamiętam, więc prosze nie łapać na słowo - gdzie nie jestem pewny dałem *):

1. Zadko który sklep z okazyjnymi cenami wysyla cos poza teren usa.

2. Sklepy z baardzo okazyjnymi cenami to najczesciej walki typu - przelewasz kase, oni towaru nie maja i zbywaja kilenta na czas, oddaja kase po 1/2 miechach obracajac nia przez ten czas. (relacje kuzyna ;])

3. Wysylka z tego co wiem jest mozliwa na dwa sposoby :

*a) jakas pocztą gdzie max ubezpieczenie wynosi 35$ i żadko co sprawdzaja co jest w srodku

*B) ubezpeczenie na pelno wartosc ale paczki sa sprawdzane zawsze - patrz. pk4

4. Jeśli paczka zostanie sprawdzona dowalony zostanie VAT (clo aktualnie to zero procent w panstwach UE). Nie wiem jak jest UK z VATem, ale tutaj mając 22% stawke procek 4200+ warty 498$ wyjdzie koło ~1900 zł, doliczamy przesyłke która wyjdzie pewnie conajmniej ~30 dolców i mamy około 2000 zł = cena bezsensowna, zyskuje sie marne 100 zł i jeszcze większy kłopot z gwarą i ew. zepsutym towarem.

5. Warto kupić coś będa już w usa, tak babranie się wysyłkami jest bezsensu.

Edytowane przez Nexer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja sie podczepie ze swoim pytaniem :)

Chcialem cos zakupic na newegg.com i chce zeby to doszlo na adres siostry, ktora mieszka w USA. Sam chcialem zaplacic za towar i tu jest problem. Newegg nie honoruje zagranicznych kart kredytowych. Myslalem o zaplacie paypalem, ale nie wiem czy nie bedzie problemu jesli konto na newegg bedzie na siostre a konto paypal bedzie stalo na mnie. Niby prostym rozwiazem jest zalozenie przez siostre wlasnego konta paypal na ktore przetransferuje pieniazki, ale obawiam sie ze bedzie to dla niej zbyt skomplikowane :)

Mial juz ktos podobna sytuacje? Da sie jakos rozwiazac moj problem bez rezygnacji z zakupu lub kupowania sprzetu za pieniazki siory? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Torwald 35-50zl+podatek ktory jest naliczany od sumy zakupu (cos kolo 6%)+przesylka do siostry+przesylka do mnie i juz coraz mniej mi sie to oplaca. Chce zeby pomimo braku gwarancji taki zakup byl oplacalny.

@turtles5 no to dalem ciala :/ Przegladalem wczesniej FAQ w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie, ale nic nie znalazlem. Nawet maila do nich w tej sprawie napisalem :)

Coz, trzeba bedzie nauczyc siostre poslugiwac sie paypalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi