M4G1K Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) Otóż mój problem wygląda tak ... Zestaw : Procesor Celeron 1.7 s 478 Płyta Główna : Gigabyte GA8SR 533P AGP x 4 Ram: Geil 512 2.5 pc 400 standard Karta : Ati Radeon 9800 Pro Zasilacz : Antec SmartBlue 350 W Gdy włączam komputer to jest wszystko fajnie , dobrze działa , nie ma zwiech itp. , lecz gdy włączam grę to koniec bajki :( Po 5 min gry , gra mi się zawiesza i po kilku s wywala do windowsa :mur: . Czego to może być wina ? Procesor ma odpowiednią temperaturę , pamięć ram jest dobra i nigdy nie było z nią problemów , temperatura karty grafiki dobra , gdy Warcraft 3 ( jedyna gra z 3d która mi się nie zwiesza ) to minimalizowałem ją i włączyłem ati tool i przez 30 min 0 artefaktów sterowniki najnowsze ściągnięte z Ati.com. Pilnie Proszę O Pomoc ! Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez M4G1K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 A przy wcześniejszej karcie(o ile takowa była) wszystkie gry chodziły normalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4G1K Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Tak była , Sapphire Radeon 9600 i chodziło wszystko dobrze.Ale zastanawiam się czy nie ma do tego coś AGP x4 a nie x8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildthink Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Tak była , Sapphire Radeon 9600 i chodziło wszystko dobrze.Ale zastanawiam się czy nie ma do tego coś AGP x4 a nie x8. 1594871[/snapback] A jak ustawiony jest Fastwrites? Daj na wyłączony - on też potrafi namieszać - chociaż nie musi to być regułą. Co do AGP, to ustaw w biosie x4 i spróbuj - jeżeli będzie chodzić to zostaw, jakichś drastycznych spadków wydajności nie stwierdzisz. Wygląda to jakby VPU Recover działało i wyrzucało Cię do windy - można to też wyłączyć - ale raczej nie polecam - może spowodować całkowity zwis systemu. Popróbuj ze sterownikami: omegi, dna, itp. (nie tylko z najnowszymi wersjami). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4G1K Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) Patrzałem z FastWrites Off , ale to nic nie daje , z VPU Recover też próbowałem i było to samo , zwis i powrót do windy, a i nawet restart komputera czasami , ale przeważnie wywala do windy.Moja płyta główna ma AGP x4 , może są jakieś inne napięcia , lub zasilanie , które ma AGP x8 ? Co do sterów to miałem Omega Drivers i nowe od Ati.com :] i to samo :( Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez M4G1K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 a kabelek zasilajacy do grafy podpiales ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 a na karcie jest podłączone molex od zasilacza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4G1K Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Wszystkie kabelki są podłączone , od zasilania karty i od wentylatorka :) Czego to jeszcze innego może być wina ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj paw Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Czasem potrzeba instalować jeszcze raz windows po zmianie k.graficznej, ale to sie częściej zdarza przy przechodzeniu z Nvidii na Radeony, albo odwrotnie. Ja bym spróbował jeszcze raz zainstalować windows. Jak nie pomoże, to spróbuj jeszcze identyczną karte graficzna pożyczyć od kogoś. Bo może to być problem z samą kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4G1K Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Już wiem co jest powodem awarii :).Poszedłem do kumpla i wsadziłem kartę , i co się okazało !? u niego wszystko płynnie bez krzeczków chodzi :) , Ma on nowszą płytę główną z AGP x 8 , i sądze że to tego wina , bo wszystko inne ma podobnej konfiguracji :] No chyba że mój chipset Sis'a się gryzie , no nie ważne muszę sobię nową płytkę załatwić pod s478 lub wymienić procka z płytką :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Witam.Sprawdz w biośie opcję top preformance(ctrl+f1) jeżeli jest włączona to wyłącz u mnie pomogło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...