Camis Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Kupilem pralke AEG , niestety opis funkcji jest po niemiecku i nie idzie mi pranie ;] Jesli ktos zna niemiecki prosze o przetlumaczenie : Vorwasche Pumpen Einweichen Schleudern Neichspulen Spulen Haupt Wasche Kurz Kalt Pflege-wasche Kleine Menge Vario-matic :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monisia Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) Pumpen - pewnie jakies odpompowywanie wody Einweichen - namaczanie Schleudern - rzucać, ciskać, miotać.....to moze jakies wirowanie? Neichspulen - to cos z płukaniem Spulen - płukanie Kurz - pewnie jakies pranie krótkie Kalt - zimna woda? Pflege-wasche - uszlachetnianie ? (mam tak na pralce to chyba pod płukanie jakies podchodzi) Kleine Menge- duzo ubrań ? Vario-matic - nie fiem (skojazylo mi sie z wirowaniem , ale moze tez byc jakies ze rozne tkaniny) B) Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez Monisia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 kleine Menge to malo rzeczy PS1 slowniki.onet.pl PS2 moze pogogluj w celu znalezienia instrukcji do tej pralki po polsku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) Mam dla ciebie propozycje najlepiej zrób skana całej tej instrukcji to ci jąprzetłumacze bo z tych pojedyńczych słówek to nie wiele mozna wywnioskować :wink: Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 (edytowane) Mam dla ciebie propozycje najlepiej zrób skana całej tej instrukcji to ci jąprzetłumacze bo z tych pojedyńczych słówek to nie wiele mozna wywnioskować :wink: 1594659[/snapback] Nie mam instrukcji :( A na google nie ma.... AEG Öko Lavamat 6250 // Doszlo do tego ze pralka prala w kolko? od 18 do 21.30 ;] Edytowane 14 Sierpnia 2005 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Kupilem pralke AEG , niestety opis funkcji jest po niemiecku i nie idzie mi pranie ;] 1594545[/snapback] Napisz co to dokładnie za model, albo chociaż jakie ma pokrętła i przyciski. Niemiecki znam, ale tu jeszcze trzeba wiedzieć "co autor miał na myśli". :lol: Te słówka niewiele dają, zależnie od modelu są z nimi powiązne pewne funkcje pralki. Pralki Bosch i AEG są prawie identyczne, zobacz która z tych będzie najbardziej podobna http://www.bosch.pl/content/language1/html/668.htm Monisia tłumaczy prawie dobrze, ale bez kontekstu to nie ma sensu. Vario-matic to automatyczne dobieranie parametrów prania (ilość wody pobieranej i predkość wirowania). Masz opis typowej pralki: http://www.ciao.de/AEG_OKO_LAVAMAT_41050_e...c__Test_1855141 ... po niemiecku ;) http://www.domkuhni.ru/manuals/UM/Wet/lav1251_1451.PDF i po rosyjsku :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Model to AEG Öko Lavamat 6250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Czytać umiem, nie edytowałem posta bo nie było potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Czytać umiem, nie edytowałem posta bo nie było potrzeby. 1594812[/snapback] Spoko, myslalem ze nie zauwazyles ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IchBinIdiot Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Niech ci w sklepie zrobią ksero jakiejś instrukcji Boscha, one naprawdę sa podobne. Zresztą czym się może różnić pralka od pralki ;) Włączyłeś na "długie" pranie to chodziła parę godzin. Nie wiem jakie tam są opcje, ale pewnie takie jak we wszystkich z serii " Öko Lavamat" - czyli typowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Dzieki wszystkim :) A jak jest instrukcja obslugi po niemiecku ? :> Szukalem manual ale nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Bedienungsanleitung, naturalnie die. Ewentualnie Anweisung. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 moze zapodaj fotke panelu sterujacego :P porownam symbole u siebie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 moze zapodaj fotke panelu sterujacego :P porownam symbole u siebie :> 1597079[/snapback] Arnie - Spoko luz, juz doszedlem :D (bez skojarzeń :> ) Dzieki za pomoc, czlowiek sie na kompach zna a z pralka musialem walczyc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...