Skocz do zawartości
hayett

Pierwsze Podkręcanie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Spędziłem dziś na różnych forach (w większości na Tweak) kilka godzin czytając o podkręcaniu i dowiedziałem się że przede wszystkim mam do d... zasilacz zeby to robić. To mój pierwszy komp i obudowa z zasilaczem była pierwsza rzeczą na jakiej chciałem zaoszczędzić.

Pytanie brzmi czy ktoś z Was próbował podkręcać procka w takim układzie jak niżej lub podobnym i czy nie skończyło się to tragicznie.

Zasilacz: MGB-350 ATX dołączony do obudowy Tracera

Procesor: AMD Sempron 2500+ BOX

Płyta gł.: Epox 8RDA3I (nForce2Ultra 400 AGP)

RAM: Apacer 512MB PC400 CL2.5

Nie chodzi mi o jakieś wielkie osiągnięcia. Chciałbym jeśli się da przejśc z 1,75GHz na 2,0 GHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za info, prawie już zacząłem grzebać w Biosie ale pomyślałem że jeszcze się upewnię i spytam na forum.

ogólnie mogę stwierdzić że przeciętny zjadacz chleba nawet nie bardzo wie po co w obudowie jest zasilacz, a przynajmniej nikt z moich znajomych nie wspomniał mi o tym jak ważny on jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DANE TECHNICZNE

PRODUCENT Delta Electronics inc.

MODEL DPS-350PB-2C

ZASILANIE 230V

CZĘSTOTLIWOŚĆ 47-63HZ

NAPIĘCIE PRZY PEŁNYM OBCIĄRZENIU

+12V 18A

+5V 30A

+3.3V 28A

Taki znalazłem na Allegro za 50 zł.

Ten wystarczy żeby zacząć kręcić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spokojnie wystarczy, mam nadzieje że delty są lepsze niż te od Sirtec'a, mam Chiefa z Sirtec'a i nie najładniej wygląda po roku użytkowania z kompem Cel 1Ghz r9550 itd, poprostu jest przysmędzony tu i tam...

Ale ta delta napewno bedzie bezpieczniejsza od tego Megashita :lol:

zainwestuj i napewno nie pożałujesz

Pozdrawiam [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi