hayett Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Cześć! Spędziłem dziś na różnych forach (w większości na Tweak) kilka godzin czytając o podkręcaniu i dowiedziałem się że przede wszystkim mam do d... zasilacz zeby to robić. To mój pierwszy komp i obudowa z zasilaczem była pierwsza rzeczą na jakiej chciałem zaoszczędzić. Pytanie brzmi czy ktoś z Was próbował podkręcać procka w takim układzie jak niżej lub podobnym i czy nie skończyło się to tragicznie. Zasilacz: MGB-350 ATX dołączony do obudowy Tracera Procesor: AMD Sempron 2500+ BOX Płyta gł.: Epox 8RDA3I (nForce2Ultra 400 AGP) RAM: Apacer 512MB PC400 CL2.5 Nie chodzi mi o jakieś wielkie osiągnięcia. Chciałbym jeśli się da przejśc z 1,75GHz na 2,0 GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 ...... obudowa z zasilaczem była pierwsza rzeczą na jakiej chciałem zaoszczędzić......... 1594604[/snapback] i to był błąd coś wyciszniesz ale nie wiem jak długo pociągniesz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 oszczedzanie na zasilaczu ma to do siebie ze predzej czy pozniej trzeba sie wykosztowac na nowy sprzet i pochowac w ziemi spalony. ankieta na temat tanich zasilaczy ;] radzilbym wpierw wyskrobac na chief'a 360 przynajmniej. dopiero potem krec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 dokładnie o tym miałem napisać w następnym poście w tym temacie ;) Delta produkuje zasiłki dla Chiefteca i można je mieć za 50zł tylko z inną naklejką ;) a jak masz kase to chief ... tagan :D forton enermax... itepe, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hayett Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 dzięki za info, prawie już zacząłem grzebać w Biosie ale pomyślałem że jeszcze się upewnię i spytam na forum. ogólnie mogę stwierdzić że przeciętny zjadacz chleba nawet nie bardzo wie po co w obudowie jest zasilacz, a przynajmniej nikt z moich znajomych nie wspomniał mi o tym jak ważny on jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 standard. niewiedza kosztuje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hayett Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 DANE TECHNICZNE PRODUCENT Delta Electronics inc. MODEL DPS-350PB-2C ZASILANIE 230V CZĘSTOTLIWOŚĆ 47-63HZ NAPIĘCIE PRZY PEŁNYM OBCIĄRZENIU +12V 18A +5V 30A +3.3V 28A Taki znalazłem na Allegro za 50 zł. Ten wystarczy żeby zacząć kręcić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 żeby zacząć kręcić to co masz to tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 spokojnie wystarczy, mam nadzieje że delty są lepsze niż te od Sirtec'a, mam Chiefa z Sirtec'a i nie najładniej wygląda po roku użytkowania z kompem Cel 1Ghz r9550 itd, poprostu jest przysmędzony tu i tam... Ale ta delta napewno bedzie bezpieczniejsza od tego Megashita :lol: zainwestuj i napewno nie pożałujesz Pozdrawiam [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jediknight Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 I wywal tego Megashita. Sprzedawanie komuś czegoś takiego jest nieetyczne. [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 czemu? :P ja chciałem sprzedać Impet 300w który mi spie*** mobo i powodował resety (jeszcze przed padnięciem mobo) ale stwierdziłem że nie będe taki miły, pozatym wątpie żeby to coś ktoś chciał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...