djtomas Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Witam! Problem jak w temacie... wkładam CD i po kilku sekundach system stoi. Przez tydzień czasu udało mi się uruchomić tylko 1CD a próbowałem wiele płyt... Próbowałem różne... nowe "z pudełka" jak i używane. Napęd mam już prawie 3 lata. Przez ten czas nie miałem z nim żadnych problemów, choć korzystałem z niego rzadko. Raz na dwa trzy dni włożyłem jedną płytkę na kilka minut. W czym może być problem? Coś z windozą? A może w biosie? Ewentualnie może się zużył :lol: POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Najbardziej prawdopodobne ze to wina zuzytego lasera. Nie moze on odczytac plyty i system sie zamula. Moze warto przeczyscic urzadzenie a jesli to nie pomoze to chyba tylko wizyta w sklepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Falcon Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Najbardziej prawdopodobne ze to wina zuzytego lasera. Nie moze on odczytac plyty i system sie zamula. Moze warto przeczyscic urzadzenie a jesli to nie pomoze to chyba tylko wizyta w sklepie 1595114[/snapback] A czy po wyjęciu płyty system wraca do życia :> ? BO jesli tak to bedzie laser, a jak nie to proponuję pobawić się trybami DMA i PIO, ew. proponuję jeszcze zmienić taśmę. Jeszcze napisz co to za napęd, ja z moim starym plextorem miałem tak na starej płycie głównej że po reinstalacji systemu jak się wbił na DMA to albo wieszał system albo znikał po wsadzeniu płyty, dopiero przełączenie PIO pomogło, a na nowej płycie juz na taśmach >66 chula normalnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...