bartleby Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Witam. Krece sobie radkiem 9500pro, wyniki nie istotne bo nie o to chodzi, chodzi natomiast o to ze podkrecona karta smiga sobie ladnie w marku01, smiga sobie w grach a w 03 sie wyklada, nie krecona przechodzi test no problemo. Pewnie jakis banal ale ja sie nie moge nigdzie dokopac co to za problem :( Prosze o rady co myslicie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Mam podobna sytuacje ze swoim 9550. 3dm01 przechodzi 436 na rdzeniu, a w 3dm2005 sie wywala. Obnizaj taktowanie rdzenia po 5mhz i patrz co sie dzieje. A jak u Ciebie z chlodzeniem?Moze to jest ten "banal"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartleby Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Na karcie mam fabrycznego orba od ThermalTake, myslisz ze chlodzi do 01 a do 03 nie wyrabia ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 To sprobuj porownac organoleptycznie tempki radiatora przy 01 i 03. No teoretycznie 03 jest bardziej wymagajacy, wkoncu uzyskujemy tam mniej punktow niz w 01. Moze sprobuj ATI toolem znalez maxymalne stabilne taktowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartleby Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 (edytowane) Aaaa juz nie wiem, to chyba nadal jakas jazda z moimi pamieciami o ktorych pisze w innym temacie. Zrobilem sobie kiedys taki patencik do radka 9100 szafira bo tam sie strasznie sypaly wiatraki i wyly. http://img296.imageshack.us/img296/7806/dscf00024fa.jpg http://img300.imageshack.us/img300/4162/dscf00016vb.jpg I chociaz dziala Ok, radiatory ledwo cieplutkie, dodatkowy przeciag w kompie + ciszej nawet niz ten nowy orb, to krecic na marku 03 i tak sie nie da. Edytowane 15 Sierpnia 2005 przez bartleby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 wywalanie marka nie musi być spowodowane przez grafę, ale przez proca lub pamięci na 100% problem dotyczy grafy gdy pojawiają się atrefakty a potem następuje np. restart lub zawieszenie systemu co do radziów 9800 pro to one sporo się grzeją, a i nigdy nie wiadomo na jaki się trafi model proponuję obniżyć taktowania karty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 no tak, ale 3dm01 jest bardziej wyczulony na stabilnosc proca i pamieci niz 03, co wcale nie swiadczy o stabilnosci w/w obnizaj taktowania i sprawdzaj dalej, albo osraj te 3dsmarki i jak wedlug Ciebie chodzi stabilnie, bo wywala tylko w 3dm03 jesli tylko grasz w gry....to po co Ci rockstable(?) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartleby Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Mam juz taki nawyk, jak mark chodzi ladnie i osiaga swoje to wiem ze mam w kompie wszystko cacy, jak sie wyklada to dla mnie znaczy ze cos jest nie tak i trzeba to rozwiazac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...