Skocz do zawartości
slither

Karta Graf. Pod Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chcialbym sie poradzic jaka karte graficzna na AGP kupic do kompa ktory bedzie sluzyl tylko do ogl filmow (DVD i Divx) na TV. Chodzi mi oczywiscie o jak najlepsza jakosc obrazu na wyjsciu tv-out. Ponoc karty ATI maja najlepsze wyjscie tv-out ale nie posiadam i nie posiadalem zadnej karty firmy ATI stad moje pytanie :rolleyes:. Cena to max 300zl.

Prosze o rade.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, że Ati ma trochę lepsze rozwiązania w tej dziedzinie, chociaż gdy musiałem przez jakiś czas używać w zastępstwie GF MX 4000, to nie widziałem znaczącej różnicy w wyświetlanym na TV obrazie.

Za ok 220pln możesz kupić R9550, który ma ma taktowanie RAMDAC 400MHz oraz Videoshader, są to układy, które mają wpływ na obraz na TV.

Rozejrzyj się za kartą od Gigabyte'a, ma pasywne chłodzenie, więc mniejszy szum przy oglądaniu filmów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, że Ati ma trochę lepsze rozwiązania w tej dziedzinie, chociaż gdy musiałem przez jakiś czas używać w zastępstwie GF MX 4000, to nie widziałem znaczącej różnicy w wyświetlanym na TV obrazie.

Za ok 220pln możesz kupić R9550, który ma ma taktowanie RAMDAC 400MHz oraz Videoshader, są to układy, które mają wpływ na obraz na TV.

Rozejrzyj się za kartą od Gigabyte'a, ma pasywne chłodzenie, więc mniejszy szum przy oglądaniu filmów.

1595298[/snapback]

Oczywiscie ze karta musi posiadac radiator :) Czyli R9550....hmm....cos sie mi obilo o uszy ze bylo by dobrze gdyby karta posiadala chip "Ati Rage theatre" ktory pomaga dekodowac obraz sprzetowo czy jakos tak.... Prawda to ?...czy raczej nie zauwaze roznicy w obrazie i wspomaganiu sprzetowym bez tego bajeru?

Dzieki

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi