kobe2005 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Witam Postanowilem polepszyc chlodzenie obudowy i zalozyc wentyle z przody wpychajacy a z tylu obudowy wyssysajacy. Przy okazji postanowilem przeczyscic boxowy cooler na moim celeronie D 2,53 Ghz. Ku mojemu zdziwieniu po wlaczeniu kompa temperatura spadla o ok 20 stopni. Dawiej przy normalnej pracy kompa moj CPu mial ok 55 - 57 stopni, a w stresie ok 72 stopni, a halas nie do wytrzymania. Teraz normalnie mam 30~33 stopnie a w stresie 51 stopni. Dziwi mnie to bo tylko zdjalem radiator, przedmuchalem radiator, cpu i zalozylem spowrotem. Co sie stalo... W sklepie gdy pytalem sie o moje stare temperatury powiedzial, ze sa w normie. Chcialem kupic nowe lepsze chlodzenie a tu nagle taki bonus. Nawet nie zmienilem pasty. pozdrawiam Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Co sie stalo... Zalozyles poprawnie radiator i teraz odbiera cieplo tak jak powinien, poza tym przeczysciles go a jesli naprawde byl zakurzony to tez daje sporo spadku temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_ice Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 dokladnie, kurz jest najwiekszym wrogiem swobodnego przeplywu powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...