manieksl Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Witam, posiadam AP D-LINK-g604t, kartę PCMCIA Dlink G650+ i chciałbym wzmocnić sygnał z routera (wymienić antenę) bo mam pewne problemy z zasięgiem (przez 2 ściany). Testy wypadły następująco: o ile na "biegu jałowym" mam transfer 54Mbit (jakość sygnału 67%) o tyle w trakcie ściąganai spada do 11 - 5,5 i często zrywa połączenie (nawet chodząc po internecie). Zrobiłem test pingów: na 75 wróciły 72 z czego czas min: 6ms, średni 69ms, maksymalny 979. To tyle technicznych opisów. Prosze doradzić mi jakąś wewnętrzną antenę do routera, mam na oku 2: D-Linka DWL-50AT (5dB przykręcana do AP) albo jakieś Surecom 7dB (nie znam tej firmy i nie wiem czy te 7dB to nie jest jakiś chwyt marketingowy jak w miniwieżach moc podawana w PMPO) ...ale ten surecom kosztuje 95zł, podam może linka do niego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60448012 zastanawiam się czy to nie przegięcie bo podobny z kształtu jest dlink i ten: http://www.wirelesslan.com.pl/urzadz.php?g=12&i=f74ac023 który też ma 5dB....mam wrażenie, że surecom też ma faktycznie 5dB....dlatego prosze was o doradzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 narazie moze sprobuj ustawic sobie na obu urzadzeniach polaczenie powiedzmy 2mb! jezeli nie potrzebujesz miec lana miedzy nimi a tylko sam net! jezeli potrzebujesz miec pelne 54mega, choc nigdy tak nie bedzie to kup najprostsza antene panelowa w jakimkolwiek sklepie w miescie!13dB w zupelnosci ci wystarczy i mysle ze za anteneke nie wydasz wiecej jak 50zl! pamietaj tez ze im krotszy kabel tym lepiej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieksl Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zależy mi na wykorzystaniu łącza w pełni, gdyż poza netem, przesyłam sobei pliki, antena panelowa raczej odpada gdyż potrzebuje w pełni dookólną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieksl Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 załóż sobie nowy temat bo nie są podobne...mi chodzi o zwiększenie zasięgu wewnątrz domu bez "siania" ....chodzi mi o kilkanascie metrów przez ściany, gdyż AP jak i laptop są używane w tym samym domku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 antena dookolna min. 8dBi ! www.interline.pl www.dlink.pl i jeszcze wiele innych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...