Skocz do zawartości
slasher

Mp3 W Stacjonarnym Sprzęcie.... Jak Zrealizować?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Mam następujący problem: otóż jestem posiadaczem głosników Alton 80(do regeneracji 'zawieszenie' membran) wzmacniacza unitry i stacjonarnego odtwarzacza CD grundiga.... Sprzet może i stary (lekko) ale lepszy (mocniejszy) od mojego radioodtwarzacza cd/mp3 (thomson tm9850)

Nie wiem czy bawic się w regeneracje tych kolumn ponieważ nie wiem w jaki sposób zrealizować (w rozsądnej cenie) odtwarzanie mp3(a na tym mi zależy) na tym sprzęcie moze ktoś mi coś doradzi hmmm?? Nic mi do głowy nie przychodzi no moze poza jakimś discmanem moze lepszym no bo nigdzie nie widziałem stacjonarnych odtwarzaczy CD/MP3

byłbym wdzięczny za pomoc....

Edytowane przez slasher

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uzycie Dvd do tego to z zerowym wkładem by przeszło(mam jeden niepotrzebny w domu) , powiem wiecej nawet o tym myslałem ale tagów nie wyswietla :/ a przy większej ilosci płyt kolejność nie do zapamiątania jest... chba ze bym sobie spis wydrukawał :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdyby sprawić sobie komputerek zakupić z jakims tańszym soundblasterem.... Takie rozwiązanie by mi pasowało bo bym mógł go wykożystać jeszcze do kilku innych rzeczy bo na ogółe mam domowy zajęty... :/ jaki sprzęt potrzebny jest do sprawnego dekodowania mp3 + startu systemu....?? Takie rozwiązanie wyszło by taniej od discmana raczej....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz spokojnie zakupić jakiś komp z dobrą kartą muzyczną hercules vortex (reszta kompa np proc maks 300 64 mb ramu ;] dysk 10 gb karta graficzna obojętnie jaka monit) albo nawet karta sieciowa między dwoma kompami i przez lan :>? nawet wifi :>? i dysk odpada tylko napęd cd. Lub jak napisał Ganeon własny mp3 player :>?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hym ;] vnc wyłączasz (na serwerze) i ;] winamp chodzi ;] i system też ;] więc nie ma problemu;]. Lub/i weź port na podczerwień ;] program do obsługi pilota i zaprogramuj uruchamianie winampa ;] lub czego tam chcesz. (nie pamietam nazwy ale był taki i często na forum opisywany). Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem jak działają takie programy... Bawiłem się swojego czasu pcanywhere. Chodzi mi o to aby móc swobodnie operować urządzeniem a przy sporej ilosci plików staje się raczej trudne.... Pilot ... no ok... ale co jak musze znaleść konkretny plik przy sporej ilości innych w wielu katalogach.... Gdzieś trzeba wyświetlić zawartość katalogu i ewentualne tagi zawarte w utworze... A bezsensem jest dla mnie kupowanie kompa do mp3 którym musze sterować za pośrednictwae innego :/ Budowanie typowego playera mp3 odpada raczej ze wzgledu na koszty i małą funkcjonalność, gdyż mógł bym urzyć tego kompa jako małego serwera plików w między czasie... Pozostaje monitor...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi