Skocz do zawartości
raist007

DDRAM 256MB 2700 KINGSTON KVR333X64C25/256

Rekomendowane odpowiedzi

Jezu juz tyle razy pisalem o tym. Opcja szukaj jest do kitu bo kolejny watek na ten sam temat to co sie dziwic ze wyskakuje setki odpowiedzi. Moje Kingstony na Winbondach 6ns chodza na 182MHz (364DDR) bez podnoszenia napiecia najostrzejsze timingi. wiecej nie moge bo mi proc i plyta nie pozwalaja ale w sieci widzialem 2 testy i tam wyciagali 210 MHz (420DDR) najostrzejsze timingi przy 2,7V

BTW zeby znalezc odpowiedz w szukaj trzeba zadawac wlasciwe pytania. Obecnie Internet jest tak zasmiecony ze proste pytanie typu Kingston wywali wlasnie setki odpowiedzi nie koniecznie na temat. Jak glosi stare przyslowie na glupie pytanie glupia odpowiedz. Sprobuj wpisac np. Kingston+podkrecanie.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaah, u mnie coś jest nie tak. Na 266MHz chodzą na CL2.5 2-2-5 Turbo (ale jeszcze nie jestem pewien, czy na 100% jest ok, bo system instalowałem na 3-3-6 Optimal). Ale jak tylko ustawiłem CL2, to system nie startuje.

Ciekawe, czy pamiątki są zwalone (albo oszukane 266MHz), czy niekompatybilne z mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm pamiatki dzialaja coraz lepiej! Co mnie cieszy.

Moze zachodzi tu proces wypalania kosci, cos jak w procesorach. Niemam pojecia w kazdym razie w obecnej chwili:

370mhz jako 2,5-5-2-2

Planuje zakupic te niebieskie radiatorki na pamieci - Thermaltake'a

i zaczne bawic sie z vmem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

As Kingston DDR333 make use of Winbond W942508BH-6 memory chips, it will have problem running at any speed above 133Mhz if the timings are set to 2-2-2-5. After investigation, I found that the problem lies in the Precharge to Active Trp that has to be set to 3T instead of 2T at any speed above 133Mhz FSB. This way, this piece of Kingston DDR333 memory can be stable up to the speed of 181Mhz with memory timings of 2-2-3-5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...